Siirry suoraan sisältöön

Svenska för arbetslivet (3 op)

Toteutuksen tunnus: KD18BKIM02-3015

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

14.11.2022 - 15.01.2023

Ajoitus

09.01.2023 - 12.03.2023

Laajuus

3 op

Yksikkö

SeAMK Kirjasto- ja tietopalvelu

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala

Opettaja

  • Jaana Store

Opiskelijaryhmät

  • KITI22
    Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala

Tavoitteet

Opiskelija osaa viestiä jokapäiväisissä kielenkäyttötilanteissa ja työtehtävisssä kirjallisesti ja suullisesti ruotsin kielellä. Hän osaa hankkia ja hyödyntää omaan alaansa liittyvää tietoa ja osaa käyttää alan perusterminologiaa. Hän osaa kehittää omaa kielitaitoaan työelämän vaatimusten mukaisesti.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksistaan esim. työnhakutilanteissa. Hän osaa hoitaa asioita puhelimitse ja sähköpostilla ja kertoa työpaikoista ja niiden toiminnoista ja selviää asiakaspalvelutilanteista. Opiskelija osaa toimia sekä antaa neuvoja ja ohjeita työhön liittyvissä tilanteissa.

Sisältö

Henkilö- ja koulutustaustastaan kertominen, työnhakutilanteet, työpaikkahaastattelut ja CV:n laatiminen. Työympäristön, työolojen ja työtehtävien kuvailu, tapaamiset, opastamiset ja suulliset asiakaspalvelutilanteet. Småprat, mielipiteen ilmaisut ja perustelut, puhelinviestintä ja sähköpostiviestintä.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Arvosana 1: Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa. Virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta sekä helpohkoa ammattialansa tekstiä. Hän selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä on havaittavissa muiden kielten vaikutusta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Arvosana 3: Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialansa perussanastoa ymmärrettävästi. Hän selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Hän ääntää ymmärrettävästi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Arvosana 5: Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialansa sanastoa. Hän on aktiivinen sekä selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Lisätiedot

Opintojakson lopuksi on Zoomin tai Teamsin kautta etävalvottu kirjallinen tentti kaikille. Ilmoittautumalla opintojaksolle hyväksyt, että tentin aikana sinulla tulee olla päällä kamera ja mikrofoni. Ennen tenttejä opettaja tarkastaa yksitellen kaikkien tenttijöiden henkilöllisyystodistuksen breakoutroomissa. Opintojaksolla ei ole vaihtoehtoisia tenttijärjestelyjä. Suullinen tentti pidetään niin ikään Zoomin tai Teamsin välityksellä. Suullisen tentin suorittavat vain virkamiesruotsin suorittajat.