Siirry suoraan sisältöön

Ruokaketjun vastuullisuus (3 op)

Toteutuksen tunnus: XX00CX21-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

14.11.2022 - 30.01.2023

Ajoitus

23.01.2023 - 21.04.2023

Laajuus

3 op

Yksikkö

SeAMK Agrologi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Restonomi (AMK)
  • Agrologi (AMK)
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Opettaja

  • Anu Latva-Reinikka
  • Margit Närvä
  • Leena Arjanne
  • Merja Kyntäjä
  • Teija Rönkä

Opiskelijaryhmät

  • RESTO22
    Restonomi (AMK)
  • BIELI22
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
  • AGRO22A
    Agrologi (AMK)
  • AGRO22B
    Agrologi (AMK)

Tavoitteet

Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.

Sisältö

- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

x

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti lähiopetukseen ja palauttaa annetut tehtävät hyväksytysti. Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.

Esitietovaatimukset

Ruokaketjun toiminta