Food Business Challenge - ideakilpailu (2-3 op) (3 op)
Toteutuksen tunnus: 9A00CN28-3004
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
22.10.2021 - 07.02.2022
Ajoitus
03.01.2022 - 24.03.2022
Laajuus
2 - 3
Virtuaaliosuus (op)
3 op
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
- Englanti
Tutkinto-ohjelma
- Agrologi (AMK)
Opettaja
- Soila Huhtaluhta
Vastuuhenkilö
Soila Huhtaluhta
Tavoitteet
Opiskelija tunnistaa ja osaa analysoida ruokaketjuun liittyviä liiketoiminnan mahdollisuuksia. Opiskelija osaa tulkita toimintaan vaikuttavia ajankohtaisia tekijöitä ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. Opiskelija tuottaa itsenäisesti tai tiimissä kilpailun kriteerit huomioivan ideakuvauksen. Opiskelija osaa suunnitella ja perustella ideansa mm. seuraavilla kriteereillä:
- Idean ainutlaatuisuus ja lisäarvo
- Markkinoilla oleva mahdollisuus tai tarve
- Kohderyhmä, asiakkaat
- Palvelun tai tuotteen ominaisuudet
- Liiketaloudellinen näkökulma ja riskit
- Toteuttamiseen tarvittava osaaminen
- Vastuullisuus, kestävän kehityksen näkökulma
Sisältö
Opintojakso suoritetaan kokonaan verkko-opintoina. Opiskelija perehtyy verkkomateriaaliin (kestävät ruokaratkaisut, megatrendit, liikeidean kehittäminen) ja tuottaa ideastaan kriteerien mukaisen kuvauksen joko itsenäisesti tai opiskelijatiimissä. Kurssin oppimistehtävistä koostuu kilpailuun jätettävä ideakuvaus. (Kurssille on mahdollista osallistua myös jättämättä ideaansa kilpailuun.)
Opetusmenetelmät
verkko-opintoja
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty suoritus:
Verkkokurssin hyväksytty suoritus edellyttää kurssin oppimistehtävien tekemistä ja niistä koostuvan ideakuvauksen luomista kilpailun kriteerien mukaisesti ja palauttamista määräajan puitteissa (2op). Mikäli opiskelija etenee kilpailun finaaliin, hän voi hakea yhden opintopisteen lisää (yht. 3op).
Hylätty:
Opiskelija ei suorita jaksolle sisältyviä oppimistehtäviä määräajan puitteissa. Opiskelijalla ei ole osaamistavoitteiden mukaisia tietoja tai taitoja.
Esitietovaatimukset
Edeltävää osaamista ei vaadita.
Lisätiedot
Food Business Challenge on Seinäjoen ammattikorkeakoulun Ruoka-yksikön järjestämä valtakunnallinen opiskelijakilpailu, jossa etsitään ruokasektoriin liittyviä uusia liikeideoita, tuotteita tai palveluita. Kilpailun teemana on kestävät ruokaratkaisut. Kisassa on rahapalkinnot. Osallistua voi yksin tai tiiminä.