Siirry suoraan sisältöön

Tutkimus- ja kehittämisosaaminen 1: avoimen tutkimus- ja kehittämistoiminnan perusteet (1 op)

Toteutuksen tunnus: XX00CI29-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

16.08.2021 - 05.09.2021

Ajoitus

01.10.2021 - 31.12.2021

Laajuus

1 op

Virtuaaliosuus (op)

1 op

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Vapaasti valittavat opinnot

Opettaja

  • Jaana Latvanen

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa eritellä avoimen tutkimus- ja kehittämistoiminnan mahdollisuuksia sekä oman tutkimus- ja kehittämistoimintansa että laajasti koko yhteiskunnan näkökulmasta. Opiskelija hallitsee avoimen tutkimus- ja kehittämistoiminnan perusteet ja osaa soveltaa niitä omassa toiminnassaan. Opiskelija osaa suunnitella avoimiin toimintamalleihin perustuvan tutkimus- ja kehittämisprosessin. Opiskelija kykenee löytämään avoimia julkaisuja ja aineistoja, käyttämään niitä vastuullisesti ja tuottamaan itse avoimia aineistoja.

Sisältö

Opintojakso koostuu sisältöalueista, jotka perehdyttävät avoimen tutkimus- ja kehittämistoiminnan perusteisiin. Opintojaksolla tutustutaan avoimen tutkimus- ja kehittämistoiminnan lähtökohtiin, tavoitteisiin, toimintamalleihin sekä eettisiin ja lainsäädännöllisiin edellytyksiin. Opiskelija perehtyy avoimen tutkimus- ja kehittämisprosessin vaiheisiin ja menetelmiin, avoimen julkaisemisen käytäntöihin sekä avoimien aineistojen käyttämiseen ja tuottamiseen.

Opetusmenetelmät

Kurssi suoritetaan itsenäisesti Moodle-oppimisympäristössä.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty edellyttää, että kaikki opintojaksoon vaaditut tehtävät on suoritettu hyväksytysti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssi on jaettu osioihin, joista seuraavaan pääsee siirtymään, kun osoittaa hallitsevansa edellisen osion riittävän hyvin. Tämä todistetaan läpäisemällä osiokohtainen Moodletesti. Lopullista arvosanaa varten on lisäksi erillinen Moodlessa suoritettava tentti, joka arvioidaan hyväksytty / hylätty.

Esitietovaatimukset

Aikaisempia opintoja ei vaadita.

Lisätiedot

Opintojakso on osa Tutkimus- ja kehittämisosaaminen 1–5 -kokonaisuutta, joka on tuotettu yhteistyössä Ammattikorkeakoulujen avoin TKI-toiminta, oppiminen & innovaatioekosysteemi -hankkeessa. Opintojakso on suunnattu ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittaville, myös amk-tutkinto-opiskelijat voivat suorittaa opintojakson sekä em. muut osat CampusOnline -tarjonnasta.