Erikoiskasvit - ja kasvatus (5 op)
Toteutuksen tunnus: 9A00CD83-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
19.04.2021 - 03.01.2022
Ajoitus
10.01.2022 - 31.05.2022
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
T&K-osuus
1 op
Yksikkö
SeAMK Ruoka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Agrologi (AMK)
Opettaja
- Anu Latva-Reinikka
- Anna Tall
Vastuuhenkilö
Anna Tall
Opiskelijaryhmät
-
AGRO19BAgrologi (AMK)
-
MAGRO19Agrologi (AMK)
Tavoitteet
Opiskelija osaa erikoiskasvien viljelyn perusteet ja osaa hakea tietoa markkinoista, niiden viljely- ja korjuutekniikasta sekä sadon varastointi- ja kunnostustekniikasta.
Opintojaksolla on mahdollisuus erikoistua esim. konttikasvatukseen, kaupunkiviljelyyn, peltometsäviljelyyn ja muihin erikoisempiin ruuan tuotantoa tapoihin
Sisältö
• Ajankohtaiset erikoiskasvit
• Viljelytekniikka
• Sadon laatu
• Markkinat
• Ajankohtaiset erikoiskasvatusmenetelmät
Oppimateriaalit
Opintojaksolla osoitettava materiaali, kuten hankkeiden ja tutkimusten tulokset, lehtiartikkelit ja videot.
Opetusmenetelmät
Projektityöskentely: Johdantoluennot, tiedonhaun osio, itsenäinen projektityöskentely, projektityön esittely
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
5 op
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson vastuuopettaja Anna Tall, anna.tall@seamk.fi
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija nimeää erikoiskasveja ja määrittelee niiden viljelyn mahdollisuuksia. Opiskelija selittää erikoiskasvien viljelytekniikan pääasiat sekä luettelee sadon määrään ja laatuun vaikuttavia tekijöitä.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija määrittelee erikoiskasvikäsitteen ja vertailee niiden viljelyn mahdollisuuksia. Opiskelija tekee yhteenvedon erikoiskasvien viljelytekniikoista sekä arvioi sadon määrään ja laatuun vaikuttavia tekijöitä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija perustelee erikoiskasvikäsitteen sekä analysoi ja tekee johtopäätöksiä niiden viljelyn mahdollisuuksista. Opiskelija on kiinnostunut tutkimaan erikoiskasvien viljelytekniikoita sekä vertailee niitä keskenään. Opiskelija analysoi sadon määrään ja laatuun vaikuttavia tekijöitä.
Esitietovaatimukset
Projektitoiminnan perusteet
Lisätiedot
Toteutus edellyttää riittävän isoa ryhmäkokoa.