Siirry suoraan sisältöön

Informaatioarkkitehtuuri (5 op)

Toteutuksen tunnus: KD18BKAM01-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.05.2021 - 30.09.2021

Ajoitus

06.09.2021 - 17.10.2021

Laajuus

5 op

Yksikkö

SeAMK Liiketoiminta ja kulttuuri

Toimipiste

SeAMK Liiketoiminta ja kulttuuri, Seinäjoki

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala

Opettaja

  • Päivi Jokitalo

Opiskelijaryhmät

  • KITI20
    Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala

Tavoitteet

Opiskelija hallitsee informaatioarkkitehtuurin peruskäsitteistön ja perusperiaatteet ja osaa soveltaa niitä sekä verkkopalveluiden että analogisten kokoelmien tarkasteluun. Opiskelija ymmärtää informaatiosisältöjen järjestämisen, nimeämisen, luokittelun ja löytyvyyden varmistamisen merkityksen ja pystyy tarkastelemaan niiden ilmentymistä verkkopalveluissa. Opiskelija osaa hahmottaa informaatioarkkitehtuurin suunnittelun vaiheet ja keskeiset osa-alueet kirjaston verkkopalveluiden perustamisessa ja uudistamisessa.

Sisältö

Informaatioarkkitehtuurin peruskäsitteistö ja perusperiaatteet.
Verkkopalveluiden ja analogisten aineistokokoelmien tarkastelu informaatioarkkitehtuurin näkökulmasta: sisältöjen järjestäminen, nimeäminen, luokittelu ja löytyvyyden varmistaminen.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä 1-2
Opiskelija on osallistunut lähiopetukseen ja suorittanut harjoitustehtävät.
Opiskelija hallitsee peruskäsitteistön ja ymmärtää perusasiat tietopalveluorganisaatioiden verkkopalveluiden informaatioarkkitehtuurista ja osaa määritellä siihen liittyvät keskeiset käsitteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3-4
Opiskelija on tehnyt harjoitustehtävät hyvin ja käyttänyt monipuolisesti erilaisia lähteitä sekä osallistunut aktiivisesti lähiopiskeluun.
Opiskelijalla on hyvät tiedot tietopalveluorganisaatioiden informaatioarkkitehtuureista, informaation järjestämisestä, kuvaamisesta ja organisoinnista sekä niiden merkityksestä sekä keinoista helpottaa sisältöjen löydettävyyttä erityisesti verkkopalveluissa. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa harjoitustehtävissä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä 5
Opiskelija on tehnyt harjoitustehtävät kiitettävästi ja käyttänyt monipuolisesti erilaisia kansainvälisiä lähteitä ja osallistunut aktiivisesti lähiopiskeluun.
Opiskelijalla on laaja ymmärrys tietopalveluorganisaatioiden informaatioarkkitehtuureista, informaation järjestämisestä, kuvaamisesta ja organisoinnista sekä niiden merkityksestä ja keinoista helpottaa sisältöjen löydettävyyttä erityisesti verkkopalveluissa. Opiskelija pystyy arvioimaan ja analysoimaan erilaisia tietovarantoja ja ?järjestelmiä informaatioarkkitehtuuurin näkökulmasta.

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.