Good hygienic practises in animal production (5op)
Toteutuksen tunnus: 9K00CL99-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 19.04.2021 - 06.09.2021
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 06.09.2021 - 15.10.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 3 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Opetuskielet
- englanti
- Koulutus
- Agrologi (AMK)
- Opettajat
- Samu Palander
- Teija Rönkä
- Opintojakso
- 9K00CL99
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
The students can recognise how to use quality systems and own-checking descriptions in practise. They can apply hygienic practises to prevent the spreading of pathogens, to minimise disease pressure and to promote animal health. They can select good designs at farm level. They can identify chemical risks.
Sisältö
• own-checking descriptions and basics of quality system
• chemicals and other methods in controlling pests
• hygienic design of animal premises
• cleaning procedures and chemicals
• hygienic working methods and internal logistics
• prevention of pathogens of external sources
Oppimateriaalit
Course material and reliable information from internet pages in the field.
Dewulf, J. & Van Immerseel, F. 2019. Biosecurity in animal production and veterinary medicine. Glaskow: Bell and Bain Ltd.
Opetusmenetelmät
Luennot
Tehtävät
Itsenäinen opiskelu
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
-
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
The exam (2 h) is arranged during the last lecture.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Hyväksytysti suoritetut tehtävät
Aktiivinen osallistuminen
Tentti
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
yhteensä 135 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
The students can satisfactorily describe own-checking and quality systems and identify measures needed. They can define cleaning and design procedures needed to prevent animal diseases.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
The students can sketch own-checking and quality systems. They can distinguish use of cleaning chemicals and other practises in maintaining animal health.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
The students can select supporting systems for the own-checking and quality systems. They can develop correct procedures to safeguard the biosecurity at farm level.
Esitietovaatimukset
No previous studies required.