Siirry suoraan sisältöön

Kulttuurituottaja yrittäjänä (3 op)

Toteutuksen tunnus: 2B00BP40-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

15.10.2021 - 31.01.2022

Ajoitus

21.03.2022 - 25.05.2022

Laajuus

3 op

Yksikkö

SeAMK Liiketoiminta ja kulttuuri

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Kulttuurituottaja (AMK)

Opettaja

  • Mika Karhumaa

Opiskelijaryhmät

  • KUTU18
    Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus

Tavoitteet

Opiskelija tuntee kulttuurialaan liittyvän liiketoiminnan mahdollisuudet ja yrittäjyyttä tukevat rakenteet.
Opiskelija hallitsee yrittämisen taloudelliset reunaehdot. Opiskelija osaa verkostoitua ja tukeutua oman alansa klustereihin. Opiskelija osaa kehittää ja testata yritysideaansa käytännössä.

Sisältö

- yrittäjyyden toimintaympäristöt
- tukijärjestelmät, verkostot ja kasvuväylät
- oman liikeidean arviointi
- yritysidean kehittämisen ja asiakaslähtöisen tuotekehityksen prosessit ja -menetelmät

Oppimateriaalit

Opettajan ilmoittama materiaali
Suositeltavia kirjoja esim:
Viitala, R. & Jylhä, E. (2013). Liiketoimintaosaaminen: Menestyvän yritystoiminnan perusta ([6. uud. p.].). Edita.
Ilmoniemi, M., Järvensivu, P., Kyläkallio, K., Parantainen, J., Siikavuo, J. & Siikavuo, J. P. (2009). Uuden yrittäjän käsikirja. Talentum.
Mikkola, S. & Tervonen, M. (2017). EPIC: Nuoren yrittäjän käsikirja. Luova Laboratorio.

Opetusmenetelmät

Luennot, ohjatut ja itsenäiset harjoitustyöt

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luennot ja harjoitukset 26 h, itsenäinen työskentely 55 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden periaatteet ja mahdollisuudet kulttuurialalla. Opiskelija osaa hakea tietoa ja verkostoja oman yritysidean kehittämiseksi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tunnistaa kulttuurialan liiketoiminnan mahdollisuudet asiakaslähtöisyyden näkökulmasta. Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden mahdollisuudet ja omat lähtökohtansa luovien alojen yrittäjänä. Opiskelija osaa etsiä tukea ja verkostoja yritysideansa kehittämiseksi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijalla on kokonaisvaltainen näkemys yrittäjyyden mahdollisuuksista, toimintaympäristöistä ja verkostoista kulttuurialalla. Opiskelija osaa soveltaa tietoa, kehittäen ja testaten yritysideaansa asiakaslähtöisyyden näkökulmasta.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssitehtävien suorittaminen