Kulttuurituottaja yrittäjänä (3 op)
Toteutuksen tunnus: 2B00BP40-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
15.10.2021 - 31.01.2022
Ajoitus
21.03.2022 - 25.05.2022
Laajuus
3 op
Yksikkö
SeAMK Liiketoiminta ja kulttuuri
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Mika Karhumaa
Opiskelijaryhmät
-
KUTU18Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija tuntee kulttuurialaan liittyvän liiketoiminnan mahdollisuudet ja yrittäjyyttä tukevat rakenteet.
Opiskelija hallitsee yrittämisen taloudelliset reunaehdot. Opiskelija osaa verkostoitua ja tukeutua oman alansa klustereihin. Opiskelija osaa kehittää ja testata yritysideaansa käytännössä.
Sisältö
- yrittäjyyden toimintaympäristöt
- tukijärjestelmät, verkostot ja kasvuväylät
- oman liikeidean arviointi
- yritysidean kehittämisen ja asiakaslähtöisen tuotekehityksen prosessit ja -menetelmät
Oppimateriaalit
Opettajan ilmoittama materiaali
Suositeltavia kirjoja esim:
Viitala, R. & Jylhä, E. (2013). Liiketoimintaosaaminen: Menestyvän yritystoiminnan perusta ([6. uud. p.].). Edita.
Ilmoniemi, M., Järvensivu, P., Kyläkallio, K., Parantainen, J., Siikavuo, J. & Siikavuo, J. P. (2009). Uuden yrittäjän käsikirja. Talentum.
Mikkola, S. & Tervonen, M. (2017). EPIC: Nuoren yrittäjän käsikirja. Luova Laboratorio.
Opetusmenetelmät
Luennot, ohjatut ja itsenäiset harjoitustyöt
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luennot ja harjoitukset 26 h, itsenäinen työskentely 55 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden periaatteet ja mahdollisuudet kulttuurialalla. Opiskelija osaa hakea tietoa ja verkostoja oman yritysidean kehittämiseksi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija tunnistaa kulttuurialan liiketoiminnan mahdollisuudet asiakaslähtöisyyden näkökulmasta. Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden mahdollisuudet ja omat lähtökohtansa luovien alojen yrittäjänä. Opiskelija osaa etsiä tukea ja verkostoja yritysideansa kehittämiseksi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelijalla on kokonaisvaltainen näkemys yrittäjyyden mahdollisuuksista, toimintaympäristöistä ja verkostoista kulttuurialalla. Opiskelija osaa soveltaa tietoa, kehittäen ja testaten yritysideaansa asiakaslähtöisyyden näkökulmasta.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kurssitehtävien suorittaminen