Ruokatuotteen kehittämisprojekti (5op)
Toteutuksen tunnus: KI15CPROJ07-8
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 30.08.2015 - 30.09.2015
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.09.2015 - 30.10.2015
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Koulutus
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Opettajat
- Kirta Nieminen
- Opintojakso
- KI15CPROJ07
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija hallitsee tuotekehitysprosessin ja tuotteistamisen teoriassa, sekä osaa suunnitella, toteuttaa ja johtaa asiakaslähtöisesti, kustannustehokkaasti, ravitsemuksellisen laadun näkökulmat huomioiden ja innovatiivisesti ruokatuotteen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessia. Opiskelija hallitsee reseptiikan suunnittelun, testaamisen ja vakioinnin. Hän osaa soveltaa elintarvikekemiaa ja elintarvikkeiden aistinvaraisia tutkimusmenetelmiä ruokatuotteen kehittämisprojektissa.
Sisältö
Työelämälähtöinen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessi
Oppimateriaalit
Tuorila, H. & Appelbye, U. Elintarvikkeiden aistinvaraiset tutkimusmenetelmät. Helsinki: Yliopistopaino.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=69717
Muu jaksolla ilmoitettu materiaali
Opetusmenetelmät
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
135 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
5
Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja johtaa asiakaslähtöisesti, kustannustehokkaasti, ravitsemuksellisen laadun näkökulmat huomioiden ja innovatiivisesti ruokatuotteen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessia.
Opiskelija osaa organisoida ja toteuttaa reseptiikan suunnittelun, testaamisen ja vakioinnin.
Hän osaa soveltaa elintarvikekemiaa ja elintarvikkeiden aistinvaraisia tutkimusmenetelmiä ruokatuotteen kehittämisprojektissa.
3
Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa asiakaslähtöisiä, kustannustehokkaita, ravitsemuksellisen laadun näkökulmat huomioivia ruokatuotteen tuotekehitys- ja tuotteistamisprosessia.
Opiskelija osaa toteuttaa reseptiikan suunnittelua, testaamista ja vakiointia.
Hän hyödyntää elintarvikekemiaa ja elintarvikkeiden aistinvaraisia tutkimusmenetelmiä ruokatuotteen kehittämisprojektissa.
1
Opiskelija tunnistaa tuotekehitysprosessin ja tuotteistamisen päävaiheet ja lähtökohdat teoriassa
Opiskelija osaa kehittää ja testata reseptiikkaa.
Hän tunnistaa elintarvikekemian ja elintarvikkeiden aistinvaraisten tutkimusmenetelmien käyttötilanteita ruokatuotteen kehittämisprojektissa.
Esitietovaatimukset
Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen
Lisätiedot
T&K osuus 3 op