Tuotannon prosessi kulttuurialalla (5 op)
Toteutuksen tunnus: 2B00BP20-3005
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
23.08.2021 - 30.09.2021
Ajoitus
30.08.2021 - 25.02.2022
Laajuus
5 op
Yksikkö
SeAMK Liiketoiminta ja kulttuuri
Toimipiste
SeAMK Liiketoiminta ja kulttuuri, Seinäjoki
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Johanna Ikola
Opiskelijaryhmät
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- tunnistaa ja ymmärtää kulttuurialan tuotantojen erilaisten toimintaympäristöjen vaatimukset esim. turvallisuuden, aikataulutuksen, henkilöstön, infrastruktuurin, kestävän kehityksen, yleisöpalvelujen ja lupakäytänteiden näkökulmasta
-tuottaa osana tuotantoryhmää tapahtuman/kulttuuripalvelun/mediatuotteen kannattavasti ja asiakaslähtöisesti.
Sisältö
-tutustuminen erilaisten tuotantojen toimintaympäristöihin ja niiden ominaispiirteisiin ja vaatimuksiin
-tuotannon kaari, rahoitus ja budjetointi, markkinointi ja tiedottaminen
-tuotantojen kumppanuudet ja yritysyhteistyö
-tarvittavat luvat ja sopimukset
-tekijänoikeusasiat -kestävä kehitys tuotannoissa -edellä mainittujen tietojen soveltaminen ensimmäisen vuoden tuotannossa
Oppimateriaalit
Opettajan kurssin alussa osoittama materiaali
Kurssilla tentitään Saksala 2015: Tuottajan käsikirja
Opetusmenetelmät
Luennot, ryhmäharjoitukset oman tuotannon parissa
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentti on viimeisellä lähitunnilla helmikuussa 2022.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä 135 h
Lähitunnit 40 h
Omaan tuotantoon liittyvät tehtävät 70 h
Kirjallisuuteen tutustuminen 25 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tunnistaa erilaisia kulttuurituotannon toimintaympäristöjä ja hahmottaa tuotannon projektina.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija ymmärtää erilaisten toimintaympäristöjen luomat vaatimukset, haasteet ja mahdollisuudet sekä osaa ottaa em. asiat huomioon tuottamisessa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija ymmärtää erilaisten toimintaympäristöjen luomat vaatimukset, haasteet ja mahdollisuudet sekä osaa ottaa em. asiat huomioon tuottamisessa. Hän näkee erilaisten toimintaympäristöjen mahdollisuudet tuotannon näkökulmasta.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kirjallinen tentti (luennot + Saksalan kirja). Kurssinumeroksi tulee tentin numero.