Ruokapalvelujen tuottaminen (8op)
Toteutuksen tunnus: CA00CW02-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
 - 19.04.2021 - 12.09.2021
 - Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
 
- Ajoitus
 - 30.08.2021 - 10.04.2022
 - Toteutus on päättynyt.
 
- Opintopistemäärä
 - 8 op
 
- Lähiosuus
 - 8 op
 
- Toteutustapa
 - Lähiopetus
 
- Opetuskielet
 - suomi
 
- Koulutus
 - Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
 
- Opettajat
 - Eliisa Ylinen
 
- Opintojakso
 - CA00CW02
 
Arviointiasteikko
1-5
                    
Tavoitteet
Opiskelija osaa tuottaa palvelukonseptien mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja. Opiskelija osaa toimia työyhteisön jäsenenä erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa. Hän osaa soveltaa ruokapalvelujen turvallisuuteen ja taloudellisuuteen liittyvää osaamistaan palvelu- ja oppimisympäristöissä. Opiskelija hallitsee hyvät hygieeniset käytäntötavat ja ottaa vastuuta elintarvike- ja ravintolatilojen työympäristön puhtaanapidosta ja viihtyvyydestä ympäristöä säästäviä ja kestävää kehitystä tukevia valintoja käyttäen.
                    
Sisältö
- Ruokapalvelujen perusteet 
- Elintarviketuntemus  
- Ravintolapalvelujen tuottaminen toimintaympäristöissä
                    
Oppimateriaalit
Lehtinen, M,, Peltonen, H. & Taurén, P. 2011. Ruoanvalmistuksen käsikirja. WSOY.
Lehtinen, M., Peltonen, H. & Talvinen, P. 2007. Mestarikokin käsikirja. Helsinki: WSOY.
Lehtovaara, T & Hämäläinen, J. 2007. Ravintolakokista mestariksi. Helsinki: WSOY.
Lehtovaara, T. & Hämäläinen, J. 2014. Ravintolakokin käsikirja. Sanoma Pro.
Mauno S. & Lipre E. 2005. Älykäs kokki ammattikeittiössä. Helsinki: WSOY.
Mauno,S. & Lipre E. 2008. Taitava kokki ammattikeittiössä. Helsinki: WSOY.
Taskinen T. 2007. Ammattikeittiön ruokatuotantoprosessit. Mikkeli: Mikkelin ammattikorkeakoulun tutkimuksia ja raportteja.
                    
Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitukset ja ravintolapalvelujen tuottaminen palvelu- ja oppimisympäristöissä.
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
183h kontaktitunteja
33h itsenäistä opiskelua
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Osaa ohjatusti tuottaa palvelukonseptin mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja.
Osaa ohjatusti toimia joissakin tuotanto- ja palveluprosesseissa.
Opiskelija tunnistaa ruokapalvelujen turvallisuuteen ja taloudellisuuteen liittyvää perusosaamista erilaisissa palvelu- ja oppimisympäristöissä.
                    
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Osaa tuottaa palvelukonseptin mukaisia ruoka- ja asiakaspalveluja.
Osaa toimia erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa. 
Opiskelija osaa käyttää ruokapalvelujen turvallisuuteen ja taloudellisuuteen liittyvää tietoa palvelu- ja oppimisympäristöissä.
                    
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Osaa tuottaa ja ratkaista palvelukonseptin mukaisia ruoka- ja asiakaspalvelutilanteita. 
Osaa toimia itsenäisesti erilaisissa tuotanto- ja palveluprosesseissa. 
Opiskelija osaa soveltaa ruokapalvelujen turvallisuuteen ja taloudellisuuteen ja liittyvää osaamistaan palvelu- ja oppimisympäristöissä.
                    
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita
                    
Lisätiedot
Opintojaksolla vaaditaan asianmukainen työvaatetus.
Opintojakson alussa mahdollisuus tilata työvaatteet keskitetysti.
Työvaatteet hankitaan omakustanteisesti.