Ruokaketjun vastuullisuus (3 op)
Toteutuksen tunnus: XX00CX21-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
19.04.2021 - 17.02.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
17.02.2022 - 24.04.2022
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 3 op
- Lähiosuus
- 1 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Agrologi (AMK)
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Avoin amk
- Opettajat
- Anu Latva-Reinikka
- Leena Arjanne
- Merja Kyntäjä
- Teija Rönkä
- Vastuuopettaja
- Teija Rönkä
- Ryhmät
-
MAGRO22Agrologi (AMK)
-
MBIELI22Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus
-
MRESTO22Restonomi (AMK), monimuotototeutus
- Opintojakso
- XX00CX21
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
Opetusmenetelmät
Luennot
Pienryhmätyöskentely
Itsenäinen opiskelu
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä 80 h
josta kontaktiopetus 15 h, isenäinen opiskelu noin 65 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta