Siirry suoraan sisältöön

Ruokaketjun vastuullisuus (3 op)

Toteutuksen tunnus: XX00CX21-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

19.04.2021 - 17.02.2022

Ajoitus

17.02.2022 - 24.04.2022

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus (op)

2 op

Yksikkö

SeAMK Ruoka

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Agrologi (AMK)
  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
  • Avoin amk
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Opettaja

  • Anu Latva-Reinikka
  • Leena Arjanne
  • Merja Kyntäjä
  • Teija Rönkä

Vastuuhenkilö

Teija Rönkä

Opiskelijaryhmät

  • MAGRO22
    Agrologi (AMK)
  • MBIELI22
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus
  • MRESTO22
    Restonomi (AMK), monimuotototeutus

Tavoitteet

Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.

Sisältö

- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus

Opetusmenetelmät

Luennot
Pienryhmätyöskentely
Itsenäinen opiskelu

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 80 h
josta kontaktiopetus 15 h, isenäinen opiskelu noin 65 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

x

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytyt tehtävät

Esitietovaatimukset

Ruokaketjun toiminta