Siirry suoraan sisältöön

Ruokaketjun vastuullisuus (3 op)

Toteutuksen tunnus: XX00CX21-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
19.04.2021 - 17.02.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
17.02.2022 - 24.04.2022
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
1 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Agrologi (AMK)
Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Avoin amk
Opettajat
Anu Latva-Reinikka
Leena Arjanne
Merja Kyntäjä
Teija Rönkä
Vastuuopettaja
Teija Rönkä
Ryhmät
MAGRO22
Agrologi (AMK)
MBIELI22
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus
MRESTO22
Restonomi (AMK), monimuotototeutus
Opintojakso
XX00CX21

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.

Sisältö

- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus

Opetusmenetelmät

Luennot
Pienryhmätyöskentely
Itsenäinen opiskelu

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 80 h
josta kontaktiopetus 15 h, isenäinen opiskelu noin 65 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

x

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.

Esitietovaatimukset

Ruokaketjun toiminta

Siirry alkuun