Lihateknologian projektiopinnot (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8B00BS98-3004
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
19.04.2021 - 09.01.2022
Ajoitus
10.01.2022 - 15.06.2022
Laajuus
10 op
T&K-osuus
10 op
Yksikkö
SeAMK Ruoka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Jarmo Alarinta
- Merja Kyntäjä
- Matti-Pekka Pasto
- Gun Wirtanen
- Sarita Ventelä
Vastuuhenkilö
Jukka Kauppila
Opiskelijaryhmät
-
MBIELI20Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus
Tavoitteet
Projektiopinnot suoritettuaan, opiskelija
- tunnistaa ja osaa arvioida elintarvikeinsinöörin tehtäviin liittyviä vaatimuksia
- osaa soveltaa aikaisemmin hankittuja tietoja ja taitoja itsenäiseen ongelmanratkaisuun sekä hankkia uutta tietoa
- osaa soveltaa oppimaansa työelämälähtöisesti
Projektiopintojen tavoitteena on valmentaa opiskelijaa insinöörin ammattitehtäviin ja hankkia työskentelyn kautta erityisosaamista liha- ja valmisruokateknologian teoriatiedon ja käytännön osaamisen soveltamisessa käytännön ongelmiin ja haasteisiin. Samalla projektiopinnot ohjaavat luovaan ongelmanratkaisukykyyn, tiedonhankintaan ja sen soveltamiseen sekä viestintä-ja vuorovaikutustaitojen harjaantumiseen.
Sisältö
Toteutustapana on toiminta työelämälähtöisesti koulun projekteissa ja/tai yritysprojekteissa (työpaikkaopinnot). Opiskeluun kuuluu projektien ja niiden tulosten esittely seminaareissa. Opintojakson alussa määritetään oppimistehtäviä, jotka liittyvät liha- ja valmisruokateknologian soveltamiseen työpaikoilla.
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opettajan materiaali.
Opetusmenetelmät
Projektiopinnot suoritetaan joko yksilö- tai pienryhmätöinä yritysten, koulun tai yhteisöjen tarjoamien projektien parissa tai työpaikoilla (Työpaikkaopinnot).
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
OT
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 27 h/op
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 0-7 h/op
- mistä itsenäistä opiskelua: 20-27 h/op
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (1-2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (3-4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso voidaan arvioida myös hyväksytty / hylätty
Hyväksytty
Opiskelija on suorittanut oman alansa työtehtäviin liittyviä projekti- tai työpaikkaopintoja sekä kykenee raportoimaan toiminnastaan.
Osoittaa kykyä toimia oman alan työ- ja projektitehtävissä sekä työyhteisön jäsenenä.
Hylätty
Opiskelija ei ole osoittanut kykyä toimia ja raportoida oman alansa työtehtävissä.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytysti suoritettu työskentely, projektiraportit sekä (seminaari). Itsearviointi. Sovitaan projektikohtaisesti.
Esitietovaatimukset
Lihateknologia
Mikrobiologia tai Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia