Valmisruokateknologia (5op)
Toteutuksen tunnus: 8B00BS82-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
 - 19.04.2021 - 19.01.2022
 - Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
 
- Ajoitus
 - 10.01.2022 - 15.05.2022
 - Toteutus on päättynyt.
 
- Opintopistemäärä
 - 5 op
 
- Lähiosuus
 - 5 op
 
- TKI-osuus
 - 2 op
 
- Toteutustapa
 - Lähiopetus
 
- Toimipiste
 - SeAMK Seinäjoki, Frami
 
- Opetuskielet
 - suomi
 
- Koulutus
 - Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
 
- Opettajat
 - Matti-Pekka Pasto
 
- Opintojakso
 - 8B00BS82
 
Arviointiasteikko
1-5
                    
Tavoitteet
- Opiskelija osaa arvioida valmisruokien prosessointiin, turvallisuuteen ja laadullisiin ominaisuuksiin liittyviä tekijöitä sekä tunnistaa valmisruokien luokittelutapoja
- Opiskelija osaa esitellä valmisruokaprosesseja.
                    
Sisältö
Opintojaksolla perehdytään valmisruokavalmisteiden prosessointiin, turvallisuuden hallintaan ja ravitsemuksellisiin ominaisuuksiin sekä valmisruokiin liittyvään kuluttajakäyttäytymiseen.
                    
Oppimateriaalit
Opettajan materiaali.
Aho, J., Koponen, M., Pasto, M. & Stalder, S. 2020. Monipuolinen elintarvikeala: Elintarvikkeiden valmistus ja tuotanto. Helsinki: Opetushallitus.
Kupiainen, T. & Järvinen, E. 2009. Miksi kuluttaja ostaa valmisruokaa?: Valmisruokien valintaan vaikuttavat tekijät eri kuluttajaryhmissä. Helsinki: MTT taloustutkimus : Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus.
                    
Opetusmenetelmät
Harjoitukset, ryhmätyöt, luennot ja mahdolliset yritysvierailut
                    
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Raportoitu työelämäosaaminen ja erillistehtävä
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 35 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 100 h
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (1-2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin valmisruokateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten valmisruokaprosessien suunnittelussa.
                    
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (3-4): Opiskelija tuntee hyvin valmisruokateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten valmisruokaprosessien suunnittelussa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
                    
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee hyvin valmisruokateknologian peruskäsitteet, raaka-aineet, perustuotantoprosessien vaiheet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä kattavasti erilaisten valmisruokaprosessien suunnittelussa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa monipuolisesti aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
                    
Esitietovaatimukset
Lihateknologia