Siirry suoraan sisältöön

Ruokaketjun vastuullisuus (3 op)

Toteutuksen tunnus: XX00CX21-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
19.04.2021 - 30.01.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
24.01.2022 - 08.04.2022
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Agrologi (AMK)
Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettajat
Anu Latva-Reinikka
Margit Närvä
Leena Arjanne
Merja Kyntäjä
Teija Rönkä
Vastuuopettaja
Teija Rönkä
Ryhmät
AGRO21B
Agrologi (AMK)
BIELI21B
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opintojakso
XX00CX21

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.

Sisältö

- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus

Opetusmenetelmät

Luennot
Pienryhmätyöskentely
Itsenäinen opiskelu

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 80 h
josta kontaktiopetus 15 h, isenäinen opiskelu noin 65 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

x

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.

Esitietovaatimukset

Ruokaketjun toiminta

Siirry alkuun