Siirry suoraan sisältöön

English 1 (3 op)

Toteutuksen tunnus: YELENGLI06-3016

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

19.04.2021 - 12.09.2021

Ajoitus

30.08.2021 - 17.12.2021

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus (op)

1 op

Yksikkö

SeAMK Ruoka

Toimipiste

SeAMK Ruoka, Seinäjoki

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Opettaja

  • Erja Heikkilä

Vastuuhenkilö

Jukka Kauppila

Opiskelijaryhmät

  • RESTO21B
    Restonomi (AMK)
  • BIELI21B
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Tavoitteet

Opiskelija osaa viestiä englannin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alan tietämystään englanninkielisten artikkeleiden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksistaan
- selviää työnhakutilanteista
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja arkisia puhetilanteita
- tuntee alansa perusterminologiaa.

Sisältö

- itsestä ja opinnoista kertominen
- työnhaku
- kohteliaisuusfraasit ja small talk
- kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä, esim. puhelin, sähköposti, neuvonta,oman alan yritysesittely
- oman alan ammattitekstit

Oppimateriaalit

Moodlemateriaali ja muu opettajan osoittama aineisto.
Oppikirjana/oheisaineistona esim Engineer your English / Way to Go tms

Opetusmenetelmät

Kontaktiopetus, suulliset ja kirjalliset harjoitukset
Moodleympäristössä itsenäiset harjoitukset

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kirjallinen tentti
Suulliset näytöt :työhaastattelu ja esitys

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Suullinen ja kirjallinen näyttö ( mahd OT)

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kontaktitunteja yhteensä n 26 h , muu kuormitus itsenäistä Moodletyöskentelyä

Lisätietoja opiskelijoille

Läsnäolovelvollisuus 80 %

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1/B2.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioinnin perustana aktiivinen osallistuminen, suullisista ja kirjallisista tehtävistä suoriutuminen hyväksytysti. Hyväksytty tentti ja suullinen näyttö.

Esitietovaatimukset

Englannin kielen keskeisten rakenteiden ja yleissanaston hallinta?
Edellytetään aiempia englannin kielen opintoja toiselta asteelta.?

Lisätiedot

Läsnäolominimi 50 % kontaktitunneista. Valvottu tentti.