Siirry suoraan sisältöön

Investointi- ja rahoitussuunnittelu (4 op)

Toteutuksen tunnus: LT00CG48-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.05.2021 - 30.09.2021

Ajoitus

25.10.2021 - 22.12.2021

Laajuus

4 op

Yksikkö

SeAMK Liiketoiminta ja kulttuuri

Toimipiste

SeAMK Liiketoiminta ja kulttuuri, Seinäjoki

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Tradenomi (AMK), Liiketalous

Opettaja

  • Juhani Palomäki

Opiskelijaryhmät

  • LITA19A
    Tradenomi (AMK), Liiketalous

Tavoitteet

Opiskelija osaa määritellä yrityksen investointien ja rahoituksen suunnitteluun liittyvät peruskäsitteet. Hän osaa esittää investointien ja rahoituksen suunnittelun ja toteutuksen vaiheet. Hän osaa käyttää laskentamenetelmiä ja laskentatulosten tulkintaohjeita investointien kannattavuuden arvioinnissa ja rahoituksen suunnittelussa myös kansainvälisessä yrityksessä. Hän osaa tulkita rahoitustutkimuksen tuloksia. Hän osaa laatia investointi- ja rahoitussuunnitelman ja tulkita tuloksia johdon näkökulmasta. Opiskelija osaa arvioida kokonaisvaltaisen investointi- ja rahoitussuunnittelun keskeisen merkityksen niin koti- kuin ulkomaisillakin markkinoilla toimiville yrityksille ja muille organisaatioille.

Sisältö

- investointi- ja rahoitussuunnittelun käsitteet ja peruskysymykset
- investointi- ja rahoitussuunnittelu osana kokonaisvaltaista taloushallintoa
- investointi- ja rahoitussuunnittelun merkitys yrityksille ja muille organisaatioille
- investointi- ja rahoitussuunnittelun toteutus: investointipäätökset, rahoitusrakenne, rahoituspäätökset, arvonmääritys
- investointi- ja rahoitussuunnittelun toteutus kansainvälisessä yrityksessä
- investointien ja rahoituksen suunnittelun ja toteutuksen apuvälineet
- investointi- ja rahoitussuunnitelman laatiminen ja esittäminen johdolle
- rahoitustutkimusartikkelin analysointi (referaatin laatiminen)

Oppimateriaalit

Luentomateriaalit ja muu luennoitsijan ilmoittama materiaali

Opetusmenetelmät

Luennot ja harjoitukset

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luennot ja harjoitukset 32 h
Itsenäinen työskentely 76 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1-2): Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät/osiot. Opiskelija osaa määritellä yrityksen investointien ja rahoituksen suunnitteluun liittyvät peruskäsitteet. Hän osaa esittää investointien ja rahoituksen suunnittelun ja toteutuksen vaiheet. Hän osaa käyttää peruslaskentamenetelmiä ja laskentatulosten tulkintaohjeita investointien kannattavuuden arvioinnissa ja rahoituksen suunnittelussa myös kansainvälisessä yrityksessä. Hän osaa referoida rahoitustutkimuksen tuloksia. Hän osaa laatia yksinkertaisen investointi- ja rahoitussuunnitelman. Opiskelija osaa arvioida investointi- ja rahoitussuunnittelun merkityksen niin koti- kuin ulkomaisillakin markkinoilla toimiville yrityksille ja muille organisaatioille.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3-4): Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät/osiot hyvin ja on osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija osaa määritellä yrityksen investointien ja rahoituksen suunnitteluun liittyvät peruskäsitteet. Hän osaa esittää investointien ja rahoituksen suunnittelun ja toteutuksen vaiheet. Hän osaa käyttää monipuolisesti laskentamenetelmiä ja laskentatulosten tulkintaohjeita investointien kannattavuuden arvioinnissa ja rahoituksen suunnittelussa myös kansainvälisessä yrityksessä. Hän osaa tulkita rahoitustutkimuksen tuloksia. Hän osaa laatia investointi- ja rahoitussuunnitelman ja tulkita tuloksia johdon näkökulmasta. Opiskelija osaa arvioida investointi- ja rahoitussuunnittelun keskeisen merkityksen niin koti- kuin ulkomaisillakin markkinoilla toimiville yrityksille ja muille organisaatioille.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät/osiot kiitettävästi ja on osallistunut aktiivisesti ja rakentavasti opintojaksoon. Opiskelija osaa määritellä tarkasti yrityksen investointien ja rahoituksen suunnitteluun liittyvät peruskäsitteet. Hän osaa esittää loogisesti investointien ja rahoituksen suunnittelun ja toteutuksen vaiheet. Hän osaa käyttää monipuolisesti ja kriittisesti laskentamenetelmiä ja laskentatulosten tulkintaohjeita investointien kannattavuuden arvioinnissa ja rahoituksen suunnittelussa myös kansainvälisessä yrityksessä. Hän osaa tulkita kriittisesti rahoitustutkimuksen tuloksia. Hän osaa laatia kokonaisvaltaisen investointi- ja rahoitussuunnitelman ja tulkita tuloksia johdon näkökulmasta. Opiskelija osaa arvioida kokonaisvaltaisesti investointi- ja rahoitussuunnittelun keskeisen merkityksen niin koti- kuin ulkomaisillakin markkinoilla toimiville yrityksille ja muille organisaatioille.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Harjoitustyöt (80 %),itsearviointi (20 %)

Esitietovaatimukset

Taloushallintokokonaisuudet 1 - 4

Lisätiedot

Opintojakson lisäksi suositellaan tilinpäätösanalyysi ja arvonmääritys sekä likviditeettihallinnon opintojaksoja.

Osana opintojakson suoritusta opiskelijan on osallistuttava syyslukukaudella järjestettävään taloushallinnon case-klinikkaan.