Siirry suoraan sisältöön

Yritys- ja henkilöverotus (5 op)

Toteutuksen tunnus: LTVATH301-3010

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

15.10.2021 - 31.01.2022

Ajoitus

11.04.2022 - 25.05.2022

Laajuus

5 op

Yksikkö

SeAMK Liiketoiminta ja kulttuuri

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Tradenomi (AMK), Liiketalous

Opettaja

  • Viljo Arohonka

Opiskelijaryhmät

  • LITA20A
    Tradenomi (AMK), Liiketalous

Tavoitteet

Opiskelija osaa määritellä verotukseen liittyvät peruskäsitteet. Opiskelija osaa esittää henkilö- ja yritysverotuksen vaiheet. Opiskelija osaa selittää henkilö- ja yritysverotukseen liittyvät tulot ja niihin kohdistuvat vähennykset sekä osaa soveltaa kyseistä tietoa käytännössä. Opiskelija osaa etsiä ja soveltaa käytäntöön henkilöverotukseen sekä yritysverotukseen liittyvää lainsäädäntöä. Opiskelija osaa laatia verolaskelmia ja ymmärtää eri yritysmuotojen verotukseen liittyvät erot. Opiskelija osaa arvioida verosuunnittelun, veronkierron ja verorikoksen välisiä eroja.

Sisältö

- verotukseen liittyvät peruskäsitteet
- verotuksen vaiheet
- tulolajit ja tulolähteet
- tulojen veronalaisuus ja niihin kohdistuvien menojen vähennysoikeus
- yritysmuodon vaikutus verotukseen
- verosuunnittelu/veronkierto/verorikos

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1-2)
Opiskelija osaa selittää keskeiset henkilö- ja yritysverotukseen liittyvät tulot ja niihin kohdistuvat vähennykset. Opiskelija osaa etsiä henkilöverotukseen sekä yritysverotukseen liittyvää keskeistä lainsäädäntöä. Opiskelija osaa laatia verolaskelmia ja selittää keskeiset eri yritysmuotojen verotukseen liittyvät erot.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3-4)
Opiskelija osaa selittää henkilö- ja yritysverotukseen liittyvät keskeiset tulot ja niihin kohdistuvat vähennykset sekä osaa soveltaa keskeistä tietoa käytännössä. Opiskelija osaa etsiä ja soveltaa käytäntöön keskeistä henkilöverotukseen sekä yritysverotukseen liittyvää lainsäädäntöä. Opiskelija osaa laatia verolaskelmia ja selittää eri yritysmuotojen verotukseen liittyvät erot.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5)
Opiskelija osaa selittää henkilö- ja yritysverotukseen liittyvät tulot ja niihin kohdistuvat vähennykset sekä osaa soveltaa kyseistä tietoa käytännössä. Opiskelija osaa etsiä ja soveltaa käytäntöön henkilöverotukseen sekä yritysverotukseen liittyvää lainsäädäntöä. Opiskelija osaa laatia verolaskelmia ja osaa vertailla eri yritysmuotojen verotusta.

Esitietovaatimukset

- Taloushallinnon perusteet
- Yhteisöoikeus

Lisätiedot

Kurssiin sisältyy vierailu verotoimistossa