Siirry suoraan sisältöön

Kliinisen hoitotyön perustaitojen ohjattu kliininen harjoittelu (8 op)

Toteutuksen tunnus: SH00CJ96-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.05.2021 - 31.12.2021

Ajoitus

15.12.2021 - 08.03.2022

Laajuus

8 op

Yksikkö

SeAMK Sosiaali- ja terveysala

Toimipiste

SeAMK Sosiaali- ja terveysala, Seinäjoki

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Sairaanhoitaja (AMK)

Opettaja

  • Meri Matala-Aho
  • Tiina Koskela

Opiskelijaryhmät

  • SH21K
    Sairaanhoitaja (AMK)

Tavoitteet

Opiskelija osaa vastata hoidon tarpeeseen käyttämällä hoitotyön auttamismenetelmiä ja kirjata ne rakenteisesti yhtenäisellä luokituksella. Hän osaa toimia infektioiden torjunnan periaatteita noudattaen sekä perustella niiden merkityksen kliinisessä hoitotyössä. Opiskelija osaa arvioida asiakaslähtöisesti kulttuuritaustaltaan erilaisten potilaiden ja läheistensä voimavarat ja tukea heitä hoitotyön suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa. Opiskelija osaa toimia keskeisissä ensiaputilanteissa ja hätäensiavun antamisessa. Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida potilaan hoitotyötä näyttöön perustuen. Opiskelija osaa toimia kuntouttavan hoitotyön sekä eri- ikäisen potilaan ja hänen läheistensä voimavaroja edistävän hoitotyön periaatteita noudattaen. Hän osaa arvioida potilaan hoidon tarvetta asianmukaisin kliinisin ja fysiologisin arviointi-/mittausmenetelmin, priorisoida todetut tarpeet ja kirjata ne rakenteisesti yhtenäisellä luokituksella. Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida harjoitteluunsa kuuluvaa potilaan lääkehoitoa. Opiskelija osaa soveltaa suomalaisia ravitsemussuosituksia hoitotyössä. Hän ymmärtää toimintayksikön turvallisuudenhallinnan ja kestävän kehityksen periaatteet sekä vastuunsa niiden edistämisessä. Opiskelija arvioi omaa ammatillista osaamistaan kriittisesti vahvuuksien ja kehittävien vaatimusten näkökulmista.

Sisältö

Harjoittelu toteutuu harjoittelupaikoissa, joissa mahdollistuu asiakaslähtöisen kliinisen hoitotyön perusharjoittelu. Harjoittelutehtävä ja sen esittäminen. Sähköinen lääkehoitopassi. Osaamiskoe.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hylätty = 0
Opiskelija
- ei osaa etsiä tietoa yksittäisiin tilanteisiin asiakaslähtöisessä kliinisessä hoitotyössä
- ei osoita käyttävänsä asiakaslähtöisen kliinisen hoitotyön tietoperustaa
- ei erota arkitietoa tutkitusta tiedosta asiakaslähtöisessä kliinisessä hoitotyössä
- ei osaa toimia yksittäisissä asiakaslähtöisen kliinisen hoitotyön tilanteissa ohjeiden mukaisesti
- ei osoita tuntevansa sairaanhoitajan / terveydenhoitajan eettiset periaatteet asiakaslähtöisessä kliinisessä hoitotyössä
- ei osaa toimia työryhmän jäsenenä ja jakaa jonkin verran asiakaslähtöisen kliinisen hoitotyön osaamistaan
- ei osaa tarkastella omia vahvuuksiaan ja kehittymistarpeitaan asiakaslähtöisessä kliinisessä hoitotyössä

Esitietovaatimukset

Harjoittelun aloittaminen edellyttää työpajatyöskentelyihin ja simulaatioharjoituksiin osallistumista sekä lääkelaskujen hyväksyttyä suoritusta.