Tuotantovälineiden hankinta ja käyttö (5 op)
Toteutuksen tunnus: 8B00BT51-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
19.04.2021 - 09.01.2022
Ajoitus
10.01.2022 - 28.02.2022
Laajuus
5 op
Yksikkö
SeAMK Ruoka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Jarmo Alarinta
- Ilmari Äijö
Vastuuhenkilö
Jukka Kauppila
Opiskelijaryhmät
-
BIELI18Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- toteuttaa tuotantovälineiden hankintaprosessin
- määritellä elintarvikekoneiden turvallisuuden ja hygienian kannalta kriittiset kohdat
- tuottaa vaatimusmäärittelyn koneiden suunnittelijalle
- soveltaa elintarvikekonevalmistuksen standardeja ja koneturvallisuuspäätöstä
- arvioida integroidun käytön ja kunnossapidon merkityksen yrityksen toimintaan
- soveltaa kunnossapidon menetelmiä
- suunnitella, toteuttaa ja johtaa tuotantolaitoksen käynnissäpitoa.
Sisältö
Koneiden hankinta:
- koneen hankinnassa huomioitavat koneiden turvallisuuden vaatimukset ja elintarviketeollisuudessa käytettävien koneiden erityisvaatimukset
- elintarvikekoneiden hygieniavaatimukset.
- metalliset materiaalit, ainevalinnat ja käsittelymenetelmät
- koneenosien valmistuksessa käytettävät yleisimmät työmenetelmät
- kiinteät, irrotettavat, joustavat liitokset, tehonsiirtotavat, hydrauliikan perusteet
Tuotantovälineiden käyttö:
- Kunnossapidon toiminnot ja menetelmät
- käyttövarmuuden ylläpito- ja kehittämiskeinot
- kunnossapidon tuotot ja kustannukset
- kokonaistehokkuuden (KNL) kehittäminen
- käynnissäpidon suunnittelu ja johtaminen.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (1-2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin käynnissäpitoon liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (3-4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee käynnissäpidon peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee käynnissäpidon peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.