Nautojen ruokinnan suunnittelu (5op)
Toteutuksen tunnus: 9A00CM17-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 17.08.2020 - 09.09.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 14.09.2020 - 31.12.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Agrologi (AMK)
- Opettajat
- Teija Rönkä
- Opintojakso
- 9A00CM17
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa arvioida ja suunnitella nautojen ruokintaa eläinten tuottavuuden, terveyden ja hyvinvoinnin huomioivassa resurssitehokkaassa tuotannossa. Opiskelija pystyy osallistumaan ammattimaiseen keskusteluun eri nautaryhmien ruokinnasta.
Sisältö
Syventävät tiedot rehuarvojärjestelmästä ja nautojen syönnin säätelystä, eri tuotantovaiheiden ja ikäryhmien ruokinta, ruokinnan toteuttamisen vaihtoehdot, ruokinnan yhteys tuotannon ympäristövaikutuksiin sekä eläinten terveyteen ja hyvinvointiin, ajankohtaiset nautojen ruokinnan erityiskysymykset
Oppimateriaalit
Lypsylehmän ruokinta (toim. J. Kyntäjä, S. Nokka, T. Harmoinen). Kariston kirjapaino Oy, Hämeenlinna 2010.soveltuvin osin.
Muu opettajan osoittama materiaali.
Opetusmenetelmät
Verkko-opetus
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa laatia ohjatusti eri nautaryhmien keskenään vaihtoehtoisia ruokintasuunnitelmia ja arvioida ruokintasuunnitelmia perustasolla.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa laatia itsenäisesti eri eläinryhmien ruokintasuunnitelmia. Hän osaa tunnistaa ruokinnan vaikutuksia tuotantoon, terveyteen, ympäristöön ja kustannuksiin. Hän osaa perustellusti valita erilaisiin tilanteisiin sopivia ruokinnallisia ratkaisuja.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa ottaa huomioon ja soveltaa ravitsemus- ja tuotantobiologisia yksityiskohtia suunnitelmia laatiessaan. Hän osaa itsenäisesti hakea alan tietoa ja soveltaa sitä ongelmanratkaisussa ja ratkaisujen perusteluissa. Opiskelija osaa rakentaa laaja-alaista tietämystä osoittavaa kokonaiskuvaa, jossa yhdistyvät eläinten hyvinvoinnin ja tuottavuuden, teknologisten valintojen ja resurssitehokkuuden näkökulma.
Lisätiedot
Opintojakso on suunnattu agrologiopiskelijoille, jo hieman pidemmälle edenneille opiskelijoille.