Ruokaketjun vastuullisuus (5op)
Toteutuksen tunnus: YE00BI09-3010
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 16.04.2020 - 14.09.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 07.09.2020 - 18.12.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Agrologi (AMK)
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Avoin amk
- Opettajat
- Anu Latva-Reinikka
- Margit Närvä
- Anna Tall
- Kirta Nieminen
- Leena Arjanne
- Merja Kyntäjä
- Teija Rönkä
- Vastuuopettaja
- Teija Rönkä
- Opintojakso
- YE00BI09
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitukset, oppimispäiväkirja
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan työmäärä 133,5h, josta lähiopetusta noin 35 h.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti lähiopetukseen ja palauttaa annetut tehtävät hyväksytysti. Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta