Ruokinnan ja terveydenhuollon suunnittelu (10op)
Toteutuksen tunnus: KA01CMYT03-3007
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 16.04.2019 - 31.01.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 06.01.2020 - 04.05.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 10 op
- Lähiosuus
- 10 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Agrologi (AMK)
- Opettajat
- Samu Palander
- Teija Rönkä
- Agro Nimeämätön
- Opintojakso
- KA01CMYT03
Tavoitteet
Opiskelija osaa
-suunnitella sikojen, nautojen ja siiipikarjan ruokintaa eläinten tuotannon, terveyden ja hyvinvoinnin huomioivassa taloudellisessa ja ympäristövastuullisessa tuotannossa
-kartoittaa kotieläintilan terveydenhuoltosuunnitelmaa varten keskeisiä tekijöitä
-käyttää ajanmukaisia suunnittelumenetelmiä- ja välineitä
-soveltaa tietojaan eläinten ravitsemuksesta ja hyvinvointiedellytyksistä tulkitessaan ja arvioidessaan ruokinta- ja terveydenhuoltosuunnitelmia
Sisältö
-Sikojen, nautojen ja siipikarjan ravitsemusfysiologia ja sen yhteys tuotantoon ja terveyteen
-Syventävät tiedot rehuarvojärjestelmistä, ravintoaineista, rehujen prosessoinnista ja niiden merkityksestä
-Ruokinnansuunnittelussa käytettävät ohjelmistot
-Syventävät tiedot eläimen terveyden ylläpidon ja sairastumisen mekanismeista
-Terveydenhuoltotyön kansallinen kokonaiskuva ja organisointi
-Terveydenhuoltosuunnitelmat ja niihin liittyvät kartoitukset sekä näissä esiin tulevien seikkojen merkitys eläimille, tyypillisten tuotantosairauksien synty ja ennaltaehkäisy sekä tuotantoeläinten lääkinnän perusteet
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty/hylätty oppimistavoitteiden saavuttamisen perusteella (hyväksytty taso: em. tavoitteet on saavutettu)
Esitietovaatimukset
Kotieläintuotannon yhteiset opinnot