Siirry suoraan sisältöön

Ruokinnan ja terveydenhuollon suunnittelu (10op)

Toteutuksen tunnus: KA01CMYT03-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
16.04.2019 - 31.01.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
06.01.2020 - 04.05.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
10 op
Lähiosuus
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Agrologi (AMK)
Opettajat
Samu Palander
Teija Rönkä
Agro Nimeämätön
Opintojakso
KA01CMYT03

Tavoitteet

Opiskelija osaa
-suunnitella sikojen, nautojen ja siiipikarjan ruokintaa eläinten tuotannon, terveyden ja hyvinvoinnin huomioivassa taloudellisessa ja ympäristövastuullisessa tuotannossa
-kartoittaa kotieläintilan terveydenhuoltosuunnitelmaa varten keskeisiä tekijöitä
-käyttää ajanmukaisia suunnittelumenetelmiä- ja välineitä
-soveltaa tietojaan eläinten ravitsemuksesta ja hyvinvointiedellytyksistä tulkitessaan ja arvioidessaan ruokinta- ja terveydenhuoltosuunnitelmia

Sisältö

-Sikojen, nautojen ja siipikarjan ravitsemusfysiologia ja sen yhteys tuotantoon ja terveyteen
-Syventävät tiedot rehuarvojärjestelmistä, ravintoaineista, rehujen prosessoinnista ja niiden merkityksestä
-Ruokinnansuunnittelussa käytettävät ohjelmistot
-Syventävät tiedot eläimen terveyden ylläpidon ja sairastumisen mekanismeista
-Terveydenhuoltotyön kansallinen kokonaiskuva ja organisointi
-Terveydenhuoltosuunnitelmat ja niihin liittyvät kartoitukset sekä näissä esiin tulevien seikkojen merkitys eläimille, tyypillisten tuotantosairauksien synty ja ennaltaehkäisy sekä tuotantoeläinten lääkinnän perusteet

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty/hylätty oppimistavoitteiden saavuttamisen perusteella (hyväksytty taso: em. tavoitteet on saavutettu)

Esitietovaatimukset

Kotieläintuotannon yhteiset opinnot

Siirry alkuun