Siirry suoraan sisältöön

Liiketoiminnan suunnitelmallinen kehittäminen (5op)

Toteutuksen tunnus: KA15CPAKE20-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
16.04.2019 - 15.09.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
26.08.2019 - 20.10.2019
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettajat
Ilkka Latomäki
Hanne Ala-Harja
Marja Salonen
Opintojakso
KA15CPAKE20

Tavoitteet

- Opiskelija osaa arvioida yrityksen liiketoimintaympäristöä, kilpailijoita ja toimintaympäristöön vaikuttavia trendejä
- Hän osaa soveltaa liiketoiminnan käsitteistöä ja erilaisia strategisia liiketoiminnan kehittämismenetelmiä toteutettavana olevassa projektissaan.
- Hän osaa laatia talousarvion suunnitellulle / toteutettavalle hankkeelle.
- Opiskelija osaa laatia sopimuksen, jota eivät rasita tulkinnalliset epäselvyydet. Hän osaa toimia sopimusosapuolena.
- Opiskelija osaa hakea tietoa oikeudellisista tietolähteistä sekä soveltaa hankkimaansa tietoa käytäntöön
- Hän osaa kuvata irtaimen kaupan pääpiirteet, erityisesti myyjän ja ostajan oikeudet ja velvollisuudet sekä liikekaupassa että kuluttajakaupassa.

Sisältö

- Sopimustekniikka
- Kauppalaki (355/1987)
- Kuluttajansuojalaki (38/1978)
- Oikeudellinen tiedonhaku
- Strategisia liiketoiminnan kehittämismenetelmiä
- Taloussuunnittelu ja rahoitus käytännössä

Oppimateriaalit

-www.finlex.fi
-Luennot
-Muu materiaali ilmoitetaan luentojen alussa

Opetusmenetelmät

- Luennot 46h
- Oikeustapaharjoitukset
- Itsenäinen työskentely
- Ryhmätyö 89h

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opiskelijalla on mahdollisuus opinnollistaa kurssi, jos opiskelija täyttää seuraavat vaatimukset: Opiskelija työskentelee esimiesasemassa
Työnantajalta on mahdollista saada kurssin sisältöön liittyvä kehittämisprojekti
Opiskelija voi suorittaa kurssin tehtävät yritystallissa. Ota yhteys yritystallipäällikköön
Aikaisemman osaamisen tunnistaminen on mahdollista aikaisemmilla korkeakouluopinnoilla

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

- Luennot 46h
- Ryhmätyö 89h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

5
Opiskelija osaa laatia sopimuksen, jota eivät rasita tulkinnalliset epäselvyydet. Opiskelija osaa etsiä ja vertailla liikekauppaa ja kuluttajakauppa koskevaa lainsäädäntöä ja soveltaa hankkimaansa tietoa käytäntöön.
Opiskelija osaa suunnitella, kehittää ja raportoida ravitsemisalan liiketoimintaa.
Hän osaa soveltaa liiketoiminnan käsitteistöä ja erilaisia kehittämismenetelmiä toteutettavana olevassa projektissaan.
Hän osaa laatia liiketoimintastrategian mukaisen ja perustellun talousarvion suunnitellulle / toteutettavalle hankkeelle.
3
Opiskelija osaa laatia sopimuksen, jossa on huomioitu olennaiset asiat. Opiskelija osaa etsiä keskeiset liikekauppaa ja kuluttajakauppaa koskevat lait ja soveltaa niitä käytäntöön.
Opiskelija osaa suunnitella ja raportoida ravitsemisalan liiketoimintaa.
Hän osaa käyttää liiketoiminnan käsitteistöä ja erilaisia kehittämismenetelmiä toteutettavana olevassa projektissaan.
Hän osaa laatia ja perustella talousarvion suunnitellulle / toteutettavalle hankkeelle.
1
Opiskelija osaa laatia sopimuksen. Opiskelija osaa etsiä keskeiset liikekauppaa ja kuluttajakauppaa koskevat lait.
Opiskelija tunnistaa ravitsemisalan liiketoiminnan kehittämisen merkityksen ja sen osa-alueita.
Hän tuntee liiketoiminnan käsitteistöä ja osaa käyttää jotakin kehittämismenetelmiä toteutettavana olevassa projektissaan.
Hän osaa laatia suunniteltavan / toteutettavan hankkeen talousarvion osa-alueita.

Esitietovaatimukset

- Palvelukonseptin kehittäminen
- Liiketoimintaosaamisen perusteet

Siirry alkuun