Pakkaustekniikka ja lainsäädäntö (5op)
Toteutuksen tunnus: KC03PTLS05-3007
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 16.04.2019 - 15.03.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 02.03.2020 - 03.05.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Opettajat
- Juuso Kumpulainen
- Matti-Pekka Pasto
- Opintojakso
- KC03PTLS05
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija 
-osaa vertailla yleisimpiä pakkausmateriaaleja ja pakkaustekniikoita 
-osaa soveltaa pakkauksen ja pakkaamisen suunnittelun menetelmiä. 
-osaa keskeisimmät kohdat elintarvikelainsäädännöstä, löytää ja osaa soveltaa laki- ja asetuskokoelmia sekä alan ohjeistusta.
                    
Sisältö
- pakkaamisen merkitys 
- pakkausmateriaalit ja -menetelmät 
- pakkausmenetelmän valinta 
- syöttö- ja annostelulaitteet 
- kuljettimet 
- pakkausmerkinnät 
- pakkaukset ja ympäristö 
- elintarvikealan lainsäädäntö ja ohjeistukset
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (1-2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin elintarvikepakkaamisen peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa. Opiskelija pystyy hankkimaan tietoja elintarvikelainsäädännön ohjeistuksista.
                    
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (3-4): Opiskelija tuntee hyvin elintarvikepakkaamiseen liittyvät peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa. Opiskelija pystyy hankkimaan tietoja elintarvikelainsäädännön ohjeistuksista ja pystyy esittämään niitä selkeästi.  Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
                    
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi elintarvikepakkaamiseen liittyvät käsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Opiskelija pystyy hankkimaan tietoja elintarvikelainsäädännön ohjeistuksista ja pystyy esittämään niitä selkeästi sekä tekemään johtopäätöksiä.  Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
                    
Esitietovaatimukset
Mikrobiologia
                    
