Siirry suoraan sisältöön

Pakkaustekniikka ja lainsäädäntö (5op)

Toteutuksen tunnus: KC03PTLS05-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
16.04.2019 - 15.03.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
02.03.2020 - 03.05.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Juuso Kumpulainen
Matti-Pekka Pasto
Opintojakso
KC03PTLS05

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
-osaa vertailla yleisimpiä pakkausmateriaaleja ja pakkaustekniikoita
-osaa soveltaa pakkauksen ja pakkaamisen suunnittelun menetelmiä.
-osaa keskeisimmät kohdat elintarvikelainsäädännöstä, löytää ja osaa soveltaa laki- ja asetuskokoelmia sekä alan ohjeistusta.

Sisältö

- pakkaamisen merkitys
- pakkausmateriaalit ja -menetelmät
- pakkausmenetelmän valinta
- syöttö- ja annostelulaitteet
- kuljettimet
- pakkausmerkinnät
- pakkaukset ja ympäristö
- elintarvikealan lainsäädäntö ja ohjeistukset

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1-2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin elintarvikepakkaamisen peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa. Opiskelija pystyy hankkimaan tietoja elintarvikelainsäädännön ohjeistuksista.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3-4): Opiskelija tuntee hyvin elintarvikepakkaamiseen liittyvät peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa. Opiskelija pystyy hankkimaan tietoja elintarvikelainsäädännön ohjeistuksista ja pystyy esittämään niitä selkeästi. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi elintarvikepakkaamiseen liittyvät käsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Opiskelija pystyy hankkimaan tietoja elintarvikelainsäädännön ohjeistuksista ja pystyy esittämään niitä selkeästi sekä tekemään johtopäätöksiä. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Mikrobiologia

Siirry alkuun