Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikekemia (5op)

Toteutuksen tunnus: KC03BE30051-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
16.04.2019 - 15.09.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
26.08.2019 - 20.10.2019
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Kristiina Peltoniemi
Ajoitusryhmät
Labra A (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
Labra B (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
Pienryhmät
Labra A
Labra B
Opintojakso
KC03BE30051

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
Osaa määritellä elintarvikkeissa yleisesti esiintyvien sokereiden, tärkkelyksen, proteiinien ja rasvojen kemiallisia rektioita ja merkitystä. Opiskelija tuntee niille tyypilliset kemialliset reaktiot ruoanvalmistusprosesseissa ja elintarvikkeiden säilytyksen aikana sekä veden merkityksen elintarvikkeiden säilyvyydelle ja kemiallisille reaktioille. Opiskelija osaa analysoida tärkeimpiä elintarvikkeissa esiintyvien ravintoaineiden pitoisuuksia.

Sisältö

Kurssilla käsitellään elintarvikkeiden ravintoaineita, kuten proteiinit, hiilihydraatit, rasvat, ja tarkastellaan niiden käyttäytymistä prosessoinnin aikana. Tutustutaan funktionaalisiin elintarvikkeisiin ja aistinvaraiseen arviointiin.

Oppimateriaalit

Elintarvikekemia: Dahlgren, Ö. 1997 (tai uudempi painos).
Muu opettajan Moodlessa jakama materiaali.

Opetusmenetelmät

Luennot ja harjoitustyöt laboratoriossa, kirjalliset tehtävät sekä pienryhmätyösekentely

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kurssitentti viimeisellä kontaktikerralla, uusinta yleisenä tenttipäivänä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kokonaistyömäärä 135 h, josta
luentoja 30 h
laboratoriotyöskentelyä 7x4h
Itsenäistä opiskelua 77h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1-2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3-4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Kemia / Ruokaketjun kemia
Mikrobiologia

Lisätiedot

Laboratorioharjoituksiin osallistuminen on pakollista

Siirry alkuun