Tilatason suunnittelun perusteet (10op)
Toteutuksen tunnus: KA01CMYT01-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 16.04.2019 - 30.01.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 02.09.2019 - 06.01.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 10 op
- Lähiosuus
- 10 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Agrologi (AMK)
- Opettajat
- Jussi Esala
- Samu Palander
- Marjo Latva-Kyyny
- Heikki Harmanen
- Opintojakso
- KA01CMYT01
Tavoitteet
Opiskelija osaa kerätä tiedot maatalousyrityksen tuotannollisesta ja taloudellisesta tilanteesta, analysoida tilanteen ja tehdä perustellun suunnitelman tuotannon kehittämisestä. Opiskelija ymmärtää tuotannon suunnittelun pääperiaatteet pyrittäessä parhaaseen mahdolliseen taloudelliseen tulokseen. Hän oppii tuotannon suunnittelun katetuottomenetelmän mukaisena
Sisältö
Maatalousyrityksen liikkeenjohto, yrittäminen, yrittäjyys ja yrittäjänä toimiminen, tiedonhankinta ja tiedon analysointi, katetuottomenetelmän mukainen tuotannon suunnittelu, tuotantovaihtoehtojen, liiketulosten ja maksuvalmiuden määrittäminen
Oppimateriaalit
Ryhänen ja Sipiläinen (2018): Maatalousyrityksen johtaminen ja toiminnan kehittäminen
Opetusmenetelmät
Yhteistoiminnallinen oppiminen. Kontaktiopetus (luennot, ryhmäkeskustelut ja palautteet) ja itsenäinen työskentely.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä 270 h sisältäen lähiopetusta ja itsenäistä työskentelyä ryhmissä.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelijalla on vähäinen käsitys markkinatalouden sääntöjen, tuotantoympäristön ja yrittäjyyden vaikutuksista tilan tuotannon suunnitteluun. Laskelmat ja tulosten yhdistäminen ja ymmärtäminen vaatii runsaasti ohjausta. Opiskelija ei noudata sovittuja aikatauluja.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija ymmärtää markkinatalouden sääntöjen, tuotantoympäristön ja yrittäjyyden merkityksen tilan tuotannon suunnittelussa. Hän osaa laskea melko itsenäisesti ja osaa yhdistää laskelmat ja ymmärtää eri tekijöiden merkityksen tilakokonaisuudessa. Opiskelija noudattaa sovittuja aikatauluja.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa soveltaa markkinatalouden sääntöjä, toimintaympäristön mahdollisuuksia ja yrittäjyysosaamista tilan tuotannon suunnittelussa ja ymmärtää niiden merkityksen. Hän hallitsee suunnittelun logiikan ja osaa laskea. Opiskelija noudattaa sovittuja aikatauluja
Esitietovaatimukset
Yhteiset ammattiopinnot ja maatilaharjoittelu.