Siirry suoraan sisältöön

Tilatason suunnittelun perusteet (10op)

Toteutuksen tunnus: KA01CMYT01-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
16.04.2019 - 30.01.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
02.09.2019 - 06.01.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
10 op
Lähiosuus
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Agrologi (AMK)
Opettajat
Jussi Esala
Samu Palander
Marjo Latva-Kyyny
Heikki Harmanen
Opintojakso
KA01CMYT01

Tavoitteet

Opiskelija osaa kerätä tiedot maatalousyrityksen tuotannollisesta ja taloudellisesta tilanteesta, analysoida tilanteen ja tehdä perustellun suunnitelman tuotannon kehittämisestä. Opiskelija ymmärtää tuotannon suunnittelun pääperiaatteet pyrittäessä parhaaseen mahdolliseen taloudelliseen tulokseen. Hän oppii tuotannon suunnittelun katetuottomenetelmän mukaisena

Sisältö

Maatalousyrityksen liikkeenjohto, yrittäminen, yrittäjyys ja yrittäjänä toimiminen, tiedonhankinta ja tiedon analysointi, katetuottomenetelmän mukainen tuotannon suunnittelu, tuotantovaihtoehtojen, liiketulosten ja maksuvalmiuden määrittäminen

Oppimateriaalit

Ryhänen ja Sipiläinen (2018): Maatalousyrityksen johtaminen ja toiminnan kehittäminen

Opetusmenetelmät

Yhteistoiminnallinen oppiminen. Kontaktiopetus (luennot, ryhmäkeskustelut ja palautteet) ja itsenäinen työskentely.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä 270 h sisältäen lähiopetusta ja itsenäistä työskentelyä ryhmissä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelijalla on vähäinen käsitys markkinatalouden sääntöjen, tuotantoympäristön ja yrittäjyyden vaikutuksista tilan tuotannon suunnitteluun. Laskelmat ja tulosten yhdistäminen ja ymmärtäminen vaatii runsaasti ohjausta. Opiskelija ei noudata sovittuja aikatauluja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää markkinatalouden sääntöjen, tuotantoympäristön ja yrittäjyyden merkityksen tilan tuotannon suunnittelussa. Hän osaa laskea melko itsenäisesti ja osaa yhdistää laskelmat ja ymmärtää eri tekijöiden merkityksen tilakokonaisuudessa. Opiskelija noudattaa sovittuja aikatauluja.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa soveltaa markkinatalouden sääntöjä, toimintaympäristön mahdollisuuksia ja yrittäjyysosaamista tilan tuotannon suunnittelussa ja ymmärtää niiden merkityksen. Hän hallitsee suunnittelun logiikan ja osaa laskea. Opiskelija noudattaa sovittuja aikatauluja

Esitietovaatimukset

Yhteiset ammattiopinnot ja maatilaharjoittelu.

Siirry alkuun