Viljateknologia 2 (2op)
Opintojakson tunnus: KC03CE60201
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 2 op
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa arvioida leivontaprosesseja jatuotteiden laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa soveltaa ja kehittää leipomoteollisuuden valmistusmenetelmiä.
Sisältö
Ruokaleipien, kahvileipien, konditoriatuotteiden ja keksien valmistus, esitaikinat ja raskitus, kylmäleivonta, lisäaineet, laadunhallinta ja leipomokoneet
Esitietovaatimukset
Elintarvikekemia ja elintarvikeprosessit.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (1?2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.
Hyvä (3?4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.
Oppimateriaalit
Laatuleipää käsikirja leipurille, Leipomoalan Edistämissäätiö,
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=7606
Kahvileipää käsikirja leipurille, Leipomoalan Edistämissäätiö,
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=7652
Kondiittorin käsikirja, Leipomoalan Edistämissäätiö,
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=56310
Opettajan materiaali
Toteutustavat
Luennot, leivontaharjoitukset (läsnäolo harjoitustöissä pakollinen)