Siirry suoraan sisältöön

Viljateknologia 2 (2op)

Opintojakson tunnus: KC03CE60201

Opintojakson perustiedot


Laajuus
2 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa arvioida leivontaprosesseja jatuotteiden laatuun vaikuttavia tekijöitä
- osaa soveltaa ja kehittää leipomoteollisuuden valmistusmenetelmiä.

Sisältö

Ruokaleipien, kahvileipien, konditoriatuotteiden ja keksien valmistus, esitaikinat ja raskitus, kylmäleivonta, lisäaineet, laadunhallinta ja leipomokoneet

Esitietovaatimukset

Elintarvikekemia ja elintarvikeprosessit.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1?2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Hyvä (3?4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Oppimateriaalit

Laatuleipää käsikirja leipurille, Leipomoalan Edistämissäätiö,
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=7606

Kahvileipää käsikirja leipurille, Leipomoalan Edistämissäätiö,
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=7652

Kondiittorin käsikirja, Leipomoalan Edistämissäätiö,
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=56310

Opettajan materiaali

Toteutustavat

Luennot, leivontaharjoitukset (läsnäolo harjoitustöissä pakollinen)

Siirry alkuun