Siirry suoraan sisältöön

Meijeriteknologia 2 (2op)

Opintojakson tunnus: KC03CE60163

Opintojakson perustiedot


Laajuus
2 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- oppii rakentamaan maidonkäsittelyprosesseja yksikköprosesseista ja ymmärtää valmistusprosessien yhteyden tuotantoteknologiaan
- osaa arvioida aineksien ja prosessivaiheiden vaikutuksista valmiin tuotteen ominaisuuksiin ja osaa tehdä tuotteen laadun edellyttämiä muutoksia valmistusprosesseissa.

Sisältö

Meijeriprosessien rakentaminen yksikköprosesseista ja näiden prosessien yhteys tuotelaatuun ja maidon kemiaan:
- lämmönsiirto
- separointi ja vakinointi
- homogenointi
- kalvosuodatukset ja kalvosuodatetut tuotteet
- haihdutus ja kuivaus
- ilmanpoisto
- pumppaus
- putket, venttiilit ja varusteet
- säiliöt
- hyödykejärjestelmät

Esitietovaatimukset

Meijeriteknologia 1

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1?2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut harjoitustyöt. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin meijeriteknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Hyvä (3?4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee meijeriteknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee meijeriteknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Oppimateriaalit

Opettajan materiaali. Bylund, G. 2003. Dairy Processing Handbook. Second revised edition. Tetra Pak Processing System Ab. 452 s.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=21432

Toteutustavat

Luennot ja harjoitukset

Siirry alkuun