Tuotantoprosessin suunnittelu (6op)
Opintojakson tunnus: KC03CE40322
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 6 op
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaa opiskelija
- osaa laskea yksikköprosesseista muodostetun tuotantolinjan kapasiteetin, laitteiden suuruuden ja muut valintaan ja mitoitukseen liittyvät laskut.
- osaa määrittää valmistuslinjan aine- ja energiataseet, kapasiteetti ja muut laitevalintaan vaikuttavat matemaattiset tehtävät.
- omaa käytännön valmiudet toteuttaa tuotantolinjastoprojekti suunnittelusta toimivaan tehtaaseen.
Sisältö
Harjoitustyössä käydään läpi tuotantolaitoksen suunnittelun ja toteutuksen eri vaiheet
- vaatimusmäärittely
- prosessisynteesi
- tuotantolinjan mitoitus
- kannattavuus
- prosessiparametrien optimointi
- muut vertailulaskelmat
- ryhmätyö projektissa.
Esitietovaatimukset
Tehdasuunnittelu ja Elintarvikeprosessit
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (1?2): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin prosessisuunnittelun menetelmät ja osaa toimia suunnitteluryhmän mukana.
Hyvä (3?4): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee prosessisuunnittelun peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee prosessisuunnittelun peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan kurssin alkaessa. Maroulis, Z.B. & Saravacos, G.D. 2003. Food Process Design. N.Y.: Marcel Dekker, Inc. 506 s.
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=56023
Toteutustavat
Luennot, harjoitukset ja ryhmätyö