Siirry suoraan sisältöön

Pakkaustekniikka (3op)

Opintojakson tunnus: KC03BE40013

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa vertailla yleisimpiä pakkausmateriaaleja ja pakkaustekniikoita
- osaa soveltaa pakkauksen ja pakkaamisen suunnittelun menetelmiä.

Sisältö

- Pakkaamisen merkitys
- pakkausmateriaalit ja -menetelmät
- pakkausmenetelmän valinta
- syöttö- ja annostelulaitteet
- kuljettimet
- pakkausmerkinnät
- pakkaukset ja ympäristö.

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Pakkaustekniikka
Tyydyttävä (1?2): Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin elintarvikepakkaamisen peruskäsitteet, materiaalit ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa.
Hyvä (3?4): Opiskelija tuntee hyvin elintarvikepakkaamisen liittyvät peruskäsitteet, materiaalit ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Kiitettävä (5): Opiskelija tuntee kiitettävästi elintarvikepakkaamisen liittyvät käsitteet, materiaalit ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.

Oppimateriaalit

Järvi-Kääriäinen, T. ja Ollila, M. (2007). Toimiva pakkaus. Helsinki: Pakkausteknologia - PTR ry
Saatavuus: https://plari.amkit.fi/vwebv/holdingsInfo?sk=fi_FI&bibId=81890

Opettajan materiaalit, oheismateriaalit mm. Food Packaging: Robertson, G. (1993).

Toteutustavat

Luennot, harjoitukset

Siirry alkuun