Siirry suoraan sisältöön

Uudet innovaatiot kasvi-ja kotieläintuotannossaLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: 9A00BI16

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Vastuuhenkilö
Jussi Esala

Osaamistavoitteet

Opiskelija syventää asiantuntijuuttaan valitsemallaan aihealueella, joka voi olla kotieläintuotannon, kotieläinten terveydenhuollon, kasvintuotannon tai teknologian osaamisalaa painottuva. Työ voi perustua myös koko ruokaketjua läpäisevään teemaa, ja tällöin se tehdään ryhmässä, jossa on agrologi-, elintarvikeinsinööri - ja restonomiopiskelijoita. Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa analysoida tuotantoprosessien ja toimintojen vuorovaikutuksia osaamisalojen välillä. Hän osaa poimia keskeisiä toimintojen ja prosessien tehokkuutta ja laatua kuvaavia indikaattoreita sekä kehittää toimintoja edelleen käyttäen apuna kotimaisista ja ulkomaisista lähteistä saamaansa käytännön ammatilliseen osaamiseen ja tutkimuksiin pohjautuvaa tietoa. Opiskelija tunnistaa ja kykenee arvottamaan valitsemansa aihepiirin keskeisiä uusia innovaatiota.

Sisältö

Opiskelijapari tai pienryhmä valitsee tuotantoprosesseihin tai toimintoihin liittyvän projektiaiheen opettajien ohjauksessa. Eri ryhmien aiheet voivat poiketa toisistaan sekä vuosiluokittain, että vuosiluokkien välillä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija vaatii ohjausta tavoitteiden saavuttamisessa. Hänen kykenee hahmottamaan maatalouden eri osaamisalojen välisiä riippuvuuksia ja osaa nimetä keskeisiä tehokkuuteen ja laatuun liittyviä kriittisiä tekijöitä sekä tuntee joitakin alan uusia innovaatioita. Opiskelijan käyttämät lähteet ovat tavanomaisia ammattijulkaisuja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija suoriutuu tehtävistään pääosin itsenäisesti. Hänen kykenee hahmottamaan ja analysoimaan maatalouden eri osaamisalojen välisiä riippuvuuksia ja osaa nimetä keskeisiä tehokkuuteen ja laatuun liittyviä kriittisiä tekijöitä sekä tuntee alan keskeiset uudet innovaatiot. Opiskelija käyttää lähteinään monipuolisesti pääsääntöisesti kuitenkin kotimaisia julkaisuja.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija suoriutuu tehtävistään itsenäisesti. Hänen kykenee hahmottamaan ja analysoimaan maatalouden eri osaamisalojen välisiä riippuvuuksia ja osaa nimetä keskeisiä tehokkuuteen ja laatuun liittyviä kriittisiä tekijöitä ja osaa käyttää niitä hyväksi alan kehittämisessä. Hän tuntee alan keskeiset uudet innovaatiot ja osaa hyödyntää niitä oman alan kehittämisessä. Opiskelija käyttää lähteinään monipuolisesti kotimaisia ja ulkomaisia julkaisuja.

Siirry alkuun