Siirry suoraan sisältöön

Avoin AMK, Polkuopetussuunnitelma Agrologi (AMK), monimuotototeutus: POLKUMAGRO25K

Tunnus: POLKUMAGRO25K

Kesto:
1 vuotta (60 op)

Aloituslukukausi:
Kevät 2025

Kuvaus

Tämä opetussuunnitelma on avoimen AMK:n polkuopiskelijoille (monimuto- ja päiväopiskelijat). Opetussuunnitelma sisältää Agrologi (AMK):n ensimmäisen vuoden opinnot sekä perusopinnot. Avoimen AMK:n polkuopinnoissa tehdään jonkin verran myös henkilökohtaista opintojen suunnittelua.

TUTKINTO-OHJELMAN KUVAUS JA OSAAMISALUEET

Agrologi on tulevaisuuden maatalouden ammattilainen. Opinnot antavat eväitä kehittää kestävää, tuottavaa ja kannattavaa maataloustuotantoa, jossa otetaan huomioon ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvointi. Opinnot antavat valmiudet vastata tulevaisuuden haasteisiin kuten hiilineutraalisuuden ja kiertotalouden tavoittelemiseen, uusien menetelmien ja toimintatapojen käyttöönottoon muuttuvissa ilmasto- ja ympäristöolosuhteissa.

Agrologiopinnot antavat mahdollisuuden hyvinkin erilaisiin urapolkuihin kotimaassa ja ulkomailla. SeAMKin agrologiopinnoissa luodaan katsaus koko ruokaketjuun; maatalouden lisäksi jatkojalostukseen, ruokapalveluihin sekä kuluttajan näkökulmaan. Opinnoissa voi keskittyä maatalouden yritystalouteen, maatalouden tuotantoprosesseihin tai osaamista voi laajentaa muiden alojen opinnoilla, esimerkiksi liiketalouden tai tekniikan opinnoilla. Opinnot luovat myös pohjaa maaseudun yritystoiminnan ja biotalouden kehittämiselle.

Agrologiopintojen laajuus on 240 opintopistettä ja kestoaika kolmesta neljään vuoteen riippuen aikaisemmasta osaamisesta sekä omista tavoitteista ja elämäntilanteesta. Opiskelumuotoina ovat lähi- ja etäopinnot sekä harjoittelut. Opinnot painottuvat etäopintoihin. Mahdolliset lähiopetuspäivät keskittyvät syys-huhtikuulle tietyille viikoille. Lähiopetuksen määrä vaihtelee opintojaksoittain. Joissain opintojaksoissa ei ole lainkaan lähiopetusta, joissain yksittäisiä päiviä tai intensiiviviikko. Harjoittelut voi ajoittaa oman elämän tilanteen mukaan: joko pidempänä jaksona kesälle tai palasina vuoden mittaan. Verkostomainen työtapa ja erilaiset vuorovaikutustavat sekä -kanavat kuuluvat agrologin arkeen, joten niiden kehittämisellä on keskeinen rooli opinnoissa.

Opintojen alkuvaiheessa opiskellaan ammatillisia opintokokonaisuuksia: maaperä- ja ilmastotekijöitä, kasvituotantoa, kotieläintuotantoa, agroteknologiaa, maatalouden yritystaloutta ja maatalouspolitiikkaa. Ammatillisia opintoja tukevat viestintä, luonnontieteet ja kieliopinnot. Läpileikkaavina teemoina opinnoissa kulkevat mm. kiertotalous, kestävä kehitys, ruokaturvallisuus ja vastuullisuus sekä digitaalisuuden hyödyntäminen ja kansainvälinen näkökulma. Toisen opintovuoden jälkeisenä kesänä on kasvukauden kesäopintojakso, jolloin sovelletaan käytännössä opiskellen talven aikana tulleita teoriatietoja.

Kolmantena ja neljäntenä opiskeluvuotena opinnot valitaan oman urasuunnitelman mukaisesti. Osaamista voi syventää maatalouden yritystalouteen, kasvituotantoon, agroteknologiaan tai kotieläintuotantoon. Valittavana on myös ns. elintarvikeagrologin opinnot, jolloin opiskellaan tietyt opintojaksot bio- ja elintarviketekniikan tutkinnosta. Maaseutuyrittäjä- opintopaketissa agrologiopintojen lisäksi opiskellaan liiketalouden opinnoista laskentatointa, markkinointia ja henkilöstöjohtamista.

Harjoitteluihin kuuluvat maatilaharjoittelu ja erikoistumisharjoittelu Suomessa tai ulkomailla. Ulkomailla opiskeluun ja harjoitteluun on hyvät mahdollisuudet kansainvälisten yhteistyökumppaneidemme kautta. Opinnäytetyö tehdään opintojen loppuvaiheessa. Opinnäytetyön aiheen valinta on hyvin vapaa, mutta opiskelijan kannattaa pitää mielessä opinnäytetyön hyödyntämisnäkökulma urasuunnittelussa ja työllistymisessä.

AMMATILLINEN OSAAMISPROFIILI

Agrologeille on tarjolla monipuolisia työtehtäviä ja he työllistyvät hyvin. Agrologi työskentelee kotieläin- ja kasvituotannon neuvojana, hallinnon, koulutuksen ja tutkimustoiminnan asiantuntijana sekä maaseudun kehittäjänä. Kauppa ja teollisuus sekä pankki- ja vakuutussektori työllistävät myös agrologeja. Viestintä- ja markkinointitehtävät sekä erilaiset ilmastoon ja luonnonmonimuotoisuuteen liittyvät projektit ovat työllistäneet viime vuosina useita agrologeja.

Agrologin keskeisiä osaamisalueita eli kompetensseja ovat maataloustuotanto, kestävä kehitys ja ympäristöosaaminen, liiketoiminta ja yrittäjyys sekä toimintaympäristön tuntemus.

Kehittyvillä tiloilla tarvitaan ammattikorkeakoulutasoista osaamista ja iso joukko agrologeja johtaa omaa yritystä. SeAMKin agrologiopinnoissa voi kehittää omaa yrittäjyysosaamista ja yritystä. Alkutuotannon osaaminen antaa eväitä myös monipuoliselle maaseudun yritystoiminnalle ja kansainväliselle kaupalle. Opinnoista saa eväitä alan asiantuntijaksi riippuen omista valinnoista ja mielenkiinnon kohteista.



PEDAGOGISET TOIMINTAMALLIT

Agrologiopinnoissa oppija on aktiivinen tiedonhankkija, –prosessoija, -tuottaja, ja soveltaja. Oppiminen tapahtuu yksin tai yhdessä muiden kanssa verkostoa hyödyntäen. Opittavat asiat liitetään oppijan omaan kokemusmaailmaan, työhön ja toimintaympäristöön. Oppiminen on prosessi, jossa jokainen asettaa omat oppimistavoitteet ja myös itsearvioi omaa oppimistaan (sosiokonstruktivistinen oppimiskäsitys). Opettajan rooli on olla oppimisprosessin ohjaaja. Oppimisprosessin suunnittelun apuna käytetään henkilökohtaista opintosuunnitelmaa, jossa määritellään opintojaksot mitä opiskelija valitsee.

Ammatilliset opinnot koostuvat teemoista, joiden opiskelussa käytetään erilaisia pedagogisia menetelmiä. Opittavaa kokonaisuutta voidaan lähestyä ongelmalähtöisesti tai ilmiönä, josta oppija rakentaa oman oppimisprosessinsa hyödyntäen tietojaan, taitojaan ja kokemuksiaan. Esimerkiksi kotieläinten tuotantoympäristö ja hyvinvointi- opintojaksossa opiskelija rakentaa tietyn eläimen ympärille osaamisensa eläintä koskevasta lainsäädännöstä sekä olosuhteista ja niiden vaikutuksista eläimen hyvinvointiin. Tiimioppiminen ja yhteiset projektit työelämän kanssa kehittävät paitsi projektinhallintataitoja ja alan osaamista niin myös viestintä, verkostoitumis- sekä ihmissuhdetaitoja. Yritysyhteistyökumppaneiden tai opiskelijoiden omien yritysten esimerkit ja ongelmat antavat opetukselle konkreettisia oppimistehtäviä.

Tekemällä oppimista sisältyy useisiin opintojaksoihin, erityisesti harjoittelut ja kesäopintojen kasvukauden opintojakso sisältävät toiminnallista oppimista. Työelämässä syntyvää osaamista voi sisällyttää tutkintoon osaamisen tunnustamisen kautta.

Alan toimijat ovat hyvin kansainvälisiä. Opinnoissa hyödynnetään ajankohtaista vieraskielistä tutkimusmateriaalia ja kirjallisuutta. Monikulttuurisuutta käsitellään esimerkiksi markkinoinnin ja henkilöstöjohtamisen opinnoissa. Useilla suomalaisilla maatiloilla on ulkomaisia työntekijöitä, jolloin maatilaharjoittelussa oppii käytännön maatilatöiden lisäksi ymmärrystä eri kulttuureihin ja vieraisiin kieliin.

Opintojen alussa opiskelija tekee henkilökohtaisen opintosuunnitelman, jossa hän kartoittaa aikaisempaa osaamistaan ja oppimistavoitteitaan HOPS -ohjaajan tai opinto-ohjaajan kanssa. Opintojen kuluessa opintosuunnitelmaa tarkastellaan urasuunnitelman näkökulmasta ja otetaan huomioon mahdollisesti opintojen aikana alan työelämässä hankittua osaamista. Opintojen aikana oma ammatti-identiteetti kehittyy. Opintojen aikana opiskelija analysoi omaa kehitystään esimerkiksi oppimispäiväkirjan avulla. Ammatti-identiteetin kehittymistä tuetaan vuosittaisilla kehityskeskusteluilla HOPS-ohjaajan kanssa, harjoittelun ja opinnäytetyön ohjauksella. Valmistuva agrologi on oppiva, kehittyvä asiantuntija.

Osaamista arvioidaan opintojen alkaessa, sen aikana ja päätyttyä itsearvioinnin, vertaisarvioinnin, työelämän ja opettajan arvioimana. Osaamistaan voi näyttää esimerkiksi analysoimalla maanäytteen, tunnistamalla kasveja, kirjoittamalla oppimispäiväkirjan tai tekemällä yritykselle kehittämissuunnitelman.
Agrologiopinnoissa läpileikkaavina teemoina koko opintojen aikana kulkevat:
• tiedonhankinta ja urasuunnittelu
• yrittäjyys ja kansainvälisyys
• verkosto- ja viestintätaidot
• kestävä kehitys ja kiertotalous
• digitaalisuus ja sen hyödyntäminen

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2024-2025 2025-2026 Kevät
2025
Syksy
2025
3. / 2025 4. / 2025 5. / 2025 1. / 2025 2. / 2025
POLKUMAGRO25K-1001
SEAMKIN YHTEISET OPINNOT

(Valitaan kaikki)

10
POLKUMAGRO25K-1002
Opiskelutaidot

(Valitaan kaikki)

10
XX00DM02 Korkeakouluopiskelu ja urasuunnittelu 2 2 2 1 1
XX00DM03 Tieto- ja viestintätekniikka 4 4 4 2 2
XX00DM04 Viestintätaidot 4 4 4 2 2
POLKUMAGRO25K-1003
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki)

16
POLKUMAGRO25K-1004
Viestintävalmiudet

(Valitaan kaikki)

5
YE00BW43 English 5 5 5 2.5 2.5
POLKUMAGRO25K-1005
Luonnontieteelliset valmiudet

(Valitaan kaikki)

5
9A00BW45 Matematiikka 5 5 5 2.5 2.5
POLKUMAGRO25K-1006
Ruokaketju

(Valitaan kaikki)

6
XX00CX20 Ruokaketjun toiminta 3 3 3 1.5 1.5
XX00CX21 Ruokaketjun vastuullisuus 3 3 3 1.5 1.5
POLKUMAGRO25K-1007
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki)

25
POLKUMAGRO25K-1008
Johdanto alaan

(Valitaan kaikki)

5
9A00CY06 Maaseutu toimintaympäristönä 5 5 5 2.5 2.5
POLKUMAGRO25K-1009
Kestävä kasvituotanto

(Valitaan kaikki)

10
9A00DT49 Maaperä ja vesitalous 1. 3 3 3 1.5 1.5
9A00DT50 Maaperä ja vesitalous 2. 2 2 2 1 1
9A00DC08 Kasvin kasvu 5 5 5 2.5 2.5
POLKUMAGRO25K-1010
Vastuullinen kotieläintuotanto

(Valitaan kaikki)

5
9A00CY09 Kotieläinten tuotantoympäristö ja hyvinvointi 5 5 5 5
POLKUMAGRO25K-1011
Maatalousekonomia

(Valitaan kaikki)

5
9A00CY10 Maatalouden yritystalouden perusteet 5 5 5 5
POLKUMAGRO25K-1012
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 0)

0
9A00DC09 Luonnon monimuotoisuus maatilalla 2
KA00BX11 Bioenergia 5
9A00DC10 Suonpohjien tuottava ja kestävä jälkikäyttö 2
9A00CY24 Mestarimyyjä 2
9A00DI97 BIP -Future Proof Animal Production System 3
9A00DS54 Koiran ruokinta 3
POLKUMAGRO25K-1013
HARJOITTELUT

(Valitaan kaikki)

16
POLKUMAGRO25K-1014
Maatilaharjoittelu

(Valitaan kaikki)

16
9A00CY25 Maatilaharjoittelu, osa 1. 16 16 16 16
Yhteensä 60 26 41 26 41 13 13 0 17.5 23.5

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Ammattikorkeakoulujen yhteiset kompetenssit (AMK), 2022

Ammattikorkeakoulujen yhteiset kompetenssit (AMK), Arene 2022

1. Oppimaan oppiminen

Valmistuva opiskelija tunnistaa osaamisensa ja oppimistapojensa vahvuuksia ja kehityskohteita sekä hyödyntää oppimisessaan yhteisöllisyyden ja digitalisaation mahdollisuuksia.
- arvioi ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan erilaisissa oppimisym-päristöissä.
- osaa hankkia, kriittisesti arvioida sekä tarkoituksenmukaisesti soveltaa oman alansa kansallista ja kansainvälistä tietoperustaa ja käytäntöjä
- ottaa vastuuta myös ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta.

Korkeakouluopiskelu ja urasuunnittelu
Tieto- ja viestintätekniikka
Viestintätaidot
English
Matematiikka
Ruokaketjun toiminta
Ruokaketjun vastuullisuus
Maaseutu toimintaympäristönä
Kasvin kasvu
Kotieläinten tuotantoympäristö ja hyvinvointi
Maatalouden yritystalouden perusteet
Luonnon monimuotoisuus maatilalla
Bioenergia
Suonpohjien tuottava ja kestävä jälkikäyttö
Mestarimyyjä
BIP -Future Proof Animal Production System
Maatilaharjoittelu, osa 1.
2. Työelämässä toimiminen

Valmistuva opiskelija omaa monipuoliset työelämävalmiudet ja osaa toimia alansa työyhteisöissä
- osaa toimia rakentavasti työyhteisössä ja edistää omaa ja työyhteisön hyvinvointia.
- osaa toimia ammatillisesti työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa.
- hyödyntää teknologian ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia omassa työssään.
- ymmärtää muuttuvan työelämän kompleksisuuden ja omaa resilienssiä muuttuvissa työelämän tilanteissa.
- omaa valmiudet yrittäjämäiseen toimintatapaan.

Korkeakouluopiskelu ja urasuunnittelu
Tieto- ja viestintätekniikka
Viestintätaidot
English
Kotieläinten tuotantoympäristö ja hyvinvointi
Mestarimyyjä
Maatilaharjoittelu, osa 1.
3. Eettisyys

Valmistuva opiskelija toimii ammattialan eettis-ten periaatteiden ja arvojen mukaisesti huomioiden tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden periaatteet.
- kykenee vastaamaan omasta toimin-nastaan ja sen seurauksista ja reflek-toimaan niitä alansa ammattieettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti.
- ottaa toiset huomioon ja edistää tasa?arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta.
- huomioi toiminnassaan moninaisuu-den ja saavutettavuuden toteutu-mista.
- ymmärtää hyvän tieteellisen käytän-nön periaatteet ja toimii niiden mukai-sesti.
- kykenee eettisiin arvoihin perustuvaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Korkeakouluopiskelu ja urasuunnittelu
Viestintätaidot
Ruokaketjun toiminta
Ruokaketjun vastuullisuus
Maaseutu toimintaympäristönä
Kasvin kasvu
Kotieläinten tuotantoympäristö ja hyvinvointi
Maatilaharjoittelu, osa 1.
4. Kestävä kehitys

Valmistuva opiskelija tuntee kestävän kehityksen periaatteet, edistää niiden toteutumista sekä toi-mii vastuullisesti ammattilaisena ja yhteiskunnan jäsenenä.
- osaa käyttää omaan alaansa liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimin-tamallien etsimiseen, käyttöönottami-seen ja vakiinnuttamiseen.
- ymmärtää kestävyyshaasteita, niiden keskinäisiä riippuvuuksia sekä asioiden ja ongelmien monia näkökulmia.

Ruokaketjun toiminta
Ruokaketjun vastuullisuus
Maaseutu toimintaympäristönä
Kasvin kasvu
Kotieläinten tuotantoympäristö ja hyvinvointi
Luonnon monimuotoisuus maatilalla
Bioenergia
Suonpohjien tuottava ja kestävä jälkikäyttö
BIP -Future Proof Animal Production System
Maatilaharjoittelu, osa 1.
5. Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus

Valmistuva opiskelija osaa toimia monikulttuurisissa ja kansainvälisissä toimintaympäristöissä ja verkostoissa.
- tuntee oman kulttuuritaustansa vaikutuksia toimintaansa ja osaa kehittää monikulttuurisuutta huomioivia toimintatapoja työyhteisössään.
- osaa seurata ja hyödyntää oman alansa kansainvälistä kehitystä työssään.
- kykenee kansainväliseen viestintään työtehtävissään.

Korkeakouluopiskelu ja urasuunnittelu
English
Maaseutu toimintaympäristönä
BIP -Future Proof Animal Production System
Maatilaharjoittelu, osa 1.
6. Ennakoiva kehittäminen

Valmistuva opiskelija osaa kehittää oman alan tulevaisuutta ennakoivia ratkaisuja soveltaen olemassa olevaa tietoa sekä tutkimus- ja kehittä-mismenetelmiä.

- ratkaisee ongelmatilanteita luovasti ja uudistaa toimintatapoja yhdessä mui-den kanssa.
- osaa työskennellä projekteissa yhteis-työssä eri alojen toimijoiden kanssa.
- osaa soveltaa kehittämisessä alan ole-massa olevaa tietoa ja hyödyntää tutki-mus- ja kehittämismenetelmiä.
- osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja oman alansa tulevaisuutta ennakoiden.

Ruokaketjun vastuullisuus
Kotieläinten tuotantoympäristö ja hyvinvointi
BIP -Future Proof Animal Production System
7. Yrittäjyysosaaminen

• osaa toimia työelämässä yrittäjämäisesti
• osaa tunnistaa liiketoimintamahdollisuuksia
• ymmärtää yrityksen ja sen toimintaympäristön vuorovaikutusta
• ymmärtää kannattavan yritystoiminnan perusteet
• osaa analysoida yrityksen toimintaa ja riskejä

Ruokaketjun toiminta
Maaseutu toimintaympäristönä
Maatalouden yritystalouden perusteet
Mestarimyyjä
Maatilaharjoittelu, osa 1.
Luokittelemattomat
Maaperä ja vesitalous 1.
Maaperä ja vesitalous 2.
Koiran ruokinta

Agrologi kompetenssit 2023

Agrologi kompetenssit 2023 on otettu käyttöön syksystä 2023 alkaen.

1 Maatalouden tuotanto-osaaminen

Opiskelija osaa kytkeä alkutuotannon osaksi ruokaketjua.
Opiskelija tuntee maatila kokonaisuuden ja siihen kuuluvat toiminnot ja työt. Hän hallitsee kasviravitsemuksen perusteet sekä ravinnekierron ja hiilikierron, osaa suunnitella peltokasvien viljelyn ja viljelyteknologian tarkoituksenmukaiseksi ja kannattavaksi, tuntee kotieläinten hyvinvoinnin ja terveyden ylläpidon perusteet, kotieläintuotannon perustyöt ja tyypilliset tuotantoympäristöratkaisut sekä osaa valita eläimille käyttökelpoisia rehuja ja suunnitella ja arvioida tuotantoeläinten ruokintaa. Hän osaa käyttää traktoria työkoneineen turvallisesti.

Ruokaketjun toiminta
Ruokaketjun vastuullisuus
Maaseutu toimintaympäristönä
Kasvin kasvu
Kotieläinten tuotantoympäristö ja hyvinvointi
Maatalouden yritystalouden perusteet
Luonnon monimuotoisuus maatilalla
Bioenergia
BIP -Future Proof Animal Production System
Maatilaharjoittelu, osa 1.
2 Maaseutu toimintaympäristönä

Opiskelija tuntee maaseudun toimijaverkostot ja osaa toimia näissä verkostoissa sekä tuntee kansainvälisen ja kansallisen toimintaympäristön sekä maaseutupolitiikan ja tietää niiden vaikutukset alueiden, maaseudun ja maatalouden toimintaedellytyksiin ja kehittymiseen.

English
Ruokaketjun toiminta
Ruokaketjun vastuullisuus
Maaseutu toimintaympäristönä
Bioenergia
Suonpohjien tuottava ja kestävä jälkikäyttö
Maatilaharjoittelu, osa 1.
3 Liiketoiminta ja yrittäjyys

Opiskelija tuntee yritystoiminnan periaatteet ja liiketoiminnan osa-alueet ja osaa johtaa ja kehittää maaseutuyritystä suunnitelmallisesti sekä taloudellisesti kannattavalla tavalla.

Ruokaketjun toiminta
Ruokaketjun vastuullisuus
Maaseutu toimintaympäristönä
Maatalouden yritystalouden perusteet
Mestarimyyjä
Maatilaharjoittelu, osa 1.
4 Ympäristöosaaminen

Opiskelija tietää oman toiminnan ympäristövaikutukset ja tuntee maaseutuyrityksen ja ympäristön vuorovaikutuksen ja osaa kehittää omaa toimintaansa ja yritystä ympäristövastuullisesti.

Ruokaketjun toiminta
Ruokaketjun vastuullisuus
Maaseutu toimintaympäristönä
Kasvin kasvu
Kotieläinten tuotantoympäristö ja hyvinvointi
Luonnon monimuotoisuus maatilalla
Bioenergia
Suonpohjien tuottava ja kestävä jälkikäyttö
BIP -Future Proof Animal Production System
Maatilaharjoittelu, osa 1.
Luokittelemattomat
Korkeakouluopiskelu ja urasuunnittelu
Tieto- ja viestintätekniikka
Viestintätaidot
Matematiikka
Maaperä ja vesitalous 1.
Maaperä ja vesitalous 2.
Koiran ruokinta

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
POLKUMAGRO25K-1001
SEAMKIN YHTEISET OPINNOT

(Valitaan kaikki)

10
POLKUMAGRO25K-1002
Opiskelutaidot

(Valitaan kaikki)

10
XX00DM02 Korkeakouluopiskelu ja urasuunnittelu 2
XX00DM03 Tieto- ja viestintätekniikka 4
XX00DM04 Viestintätaidot 4
POLKUMAGRO25K-1003
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki)

16
POLKUMAGRO25K-1004
Viestintävalmiudet

(Valitaan kaikki)

5
YE00BW43 English 5
POLKUMAGRO25K-1005
Luonnontieteelliset valmiudet

(Valitaan kaikki)

5
9A00BW45 Matematiikka 5
POLKUMAGRO25K-1006
Ruokaketju

(Valitaan kaikki)

6
XX00CX20 Ruokaketjun toiminta 3
XX00CX21 Ruokaketjun vastuullisuus 3
POLKUMAGRO25K-1007
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki)

25
POLKUMAGRO25K-1008
Johdanto alaan

(Valitaan kaikki)

5
9A00CY06 Maaseutu toimintaympäristönä 5
POLKUMAGRO25K-1009
Kestävä kasvituotanto

(Valitaan kaikki)

10
9A00DT49 Maaperä ja vesitalous 1. 3
9A00DT50 Maaperä ja vesitalous 2. 2
9A00DC08 Kasvin kasvu 5
POLKUMAGRO25K-1010
Vastuullinen kotieläintuotanto

(Valitaan kaikki)

5
9A00CY09 Kotieläinten tuotantoympäristö ja hyvinvointi 5
POLKUMAGRO25K-1011
Maatalousekonomia

(Valitaan kaikki)

5
9A00CY10 Maatalouden yritystalouden perusteet 5
POLKUMAGRO25K-1012
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 0)

0
9A00DC09 Luonnon monimuotoisuus maatilalla 2
KA00BX11 Bioenergia 5
9A00DC10 Suonpohjien tuottava ja kestävä jälkikäyttö 2
9A00CY24 Mestarimyyjä 2
9A00DI97 BIP -Future Proof Animal Production System 3
9A00DS54 Koiran ruokinta 3
POLKUMAGRO25K-1013
HARJOITTELUT

(Valitaan kaikki)

16
POLKUMAGRO25K-1014
Maatilaharjoittelu

(Valitaan kaikki)

16
9A00CY25 Maatilaharjoittelu, osa 1. 16