KasvistuotteetLaajuus (5 op)
Tunnus: 8B00CX67
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa selittää syötävien kasvien käyttöön liittyviä ominaisuuksia ja laatuun vaikuttavat tekijöitä.
Opiskelija osaa soveltaa kasvistuotteiden keskeisiä valmistusprosesseja ja osaa ratkaista sekä laatuun ja tuoteturvallisuuteen liittyviä tekijöitä.
Sisältö
Syötävät kasvit elintarvikkeiden raaka-aineena
Kasvisten laatuun vaikuttavat tekijät
Kasvisten säilytys- ja prosessointitavat
Kasvistuotteiden kehittäminen
Esitietovaatimukset
Elintarviketeknologian perusteet
Elintarviketeknologia
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa selittää syötävien kasvien käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät tyydyttävästi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa selittää syötävien kasvien käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät hyvin. Hän osaa yhdistää oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa selittää syötävien kasvien käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät kiitettävästi. Hän osaa luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 18.12.2024
Laajuus
5 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Ilmari Äijö
Opiskelijaryhmät
-
BIELI22Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Tavoitteet
Opiskelija osaa selittää syötävien kasvien käyttöön liittyviä ominaisuuksia ja laatuun vaikuttavat tekijöitä.
Opiskelija osaa soveltaa kasvistuotteiden keskeisiä valmistusprosesseja ja osaa ratkaista sekä laatuun ja tuoteturvallisuuteen liittyviä tekijöitä.
Sisältö
Syötävät kasvit elintarvikkeiden raaka-aineena
Kasvisten laatuun vaikuttavat tekijät
Kasvisten säilytys- ja prosessointitavat
Kasvistuotteiden kehittäminen
Oppimateriaalit
Luentomateriaalit
Opetusmenetelmät
Luennot sekä laboratoriotyöt
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä 135 h joista Luentoja 15h, Laboratorioharjoituksia 12h, Itsenäistäopiskelua 108h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa selittää syötävien kasvien käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät tyydyttävästi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa selittää syötävien kasvien käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät hyvin. Hän osaa yhdistää oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa selittää syötävien kasvien käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät kiitettävästi. Hän osaa luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tentti, Laboratorio työskentelyn raportointi sekä tehtävät
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija osaa selittää kasvisten käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät tyydyttävästi.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija osaa selittää kasvisten käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät hyvin. Hän osaa yhdistää oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa selittää kasvisten käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät kiitettävästi. Hän osaa luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Esitietovaatimukset
Elintarviketeknologian perusteet
Elintarviketeknologia
Ilmoittautumisaika
13.11.2023 - 17.01.2024
Ajoitus
08.01.2024 - 19.05.2024
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
5 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Ilmari Äijö
Opiskelijaryhmät
-
MBIELI22Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa selittää syötävien kasvien käyttöön liittyviä ominaisuuksia ja laatuun vaikuttavat tekijöitä.
Opiskelija osaa soveltaa kasvistuotteiden keskeisiä valmistusprosesseja ja osaa ratkaista sekä laatuun ja tuoteturvallisuuteen liittyviä tekijöitä.
Sisältö
Syötävät kasvit elintarvikkeiden raaka-aineena
Kasvisten laatuun vaikuttavat tekijät
Kasvisten säilytys- ja prosessointitavat
Kasvistuotteiden kehittäminen
Oppimateriaalit
Luentomateriaalit
Opetusmenetelmät
Luennot sekä laboratorio työt
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä 135 h joista Luentoja 15h, Laboratorioharjoituksia 12h, Itsenäistäopiskelua 108h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa selittää syötävien kasvien käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät tyydyttävästi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa selittää syötävien kasvien käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät hyvin. Hän osaa yhdistää oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa selittää syötävien kasvien käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät kiitettävästi. Hän osaa luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tentti, Laboratorio työskentelyn raportointi sekä tehtävät
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija osaa selittää kasvisten käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät tyydyttävästi.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija osaa selittää kasvisten käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät hyvin. Hän osaa yhdistää oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa selittää kasvisten käytön, ominaisuudet, yleiset prosessointitavat ja säilytysmenetelmät kiitettävästi. Hän osaa luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Esitietovaatimukset
Elintarviketeknologian perusteet
Elintarviketeknologia