Siirry suoraan sisältöön

Food Business Challenge - ideakilpailu (2-3 op)Laajuus (3 op)

Tunnus: 9A00CN28

Osaamistavoitteet

Opiskelija tunnistaa ja osaa analysoida ruokaketjuun liittyviä liiketoiminnan mahdollisuuksia. Opiskelija osaa tulkita toimintaan vaikuttavia ajankohtaisia tekijöitä ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. Opiskelija tuottaa itsenäisesti tai tiimissä kilpailun kriteerit huomioivan ideakuvauksen. Opiskelija osaa suunnitella ja perustella ideansa mm. seuraavilla kriteereillä:
- Idean ainutlaatuisuus ja lisäarvo
- Markkinoilla oleva mahdollisuus tai tarve
- Kohderyhmä, asiakkaat
- Palvelun tai tuotteen ominaisuudet
- Liiketaloudellinen näkökulma ja riskit
- Toteuttamiseen tarvittava osaaminen
- Vastuullisuus, kestävän kehityksen näkökulma

Sisältö

Opintojakso suoritetaan kokonaan verkko-opintoina. Opiskelija perehtyy verkkomateriaaliin (kestävät ruokaratkaisut, megatrendit, liikeidean kehittäminen) ja tuottaa ideastaan kriteerien mukaisen kuvauksen joko itsenäisesti tai opiskelijatiimissä. Kurssin oppimistehtävistä koostuu kilpailuun jätettävä ideakuvaus. (Kurssille on mahdollista osallistua myös jättämättä ideaansa kilpailuun.)

Esitietovaatimukset

Edeltävää osaamista ei vaadita.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus:
Verkkokurssin hyväksytty suoritus edellyttää kurssin oppimistehtävien tekemistä ja niistä koostuvan ideakuvauksen luomista kilpailun kriteerien mukaisesti ja palauttamista määräajan puitteissa (2op). Mikäli opiskelija etenee kilpailun finaaliin, hän voi hakea yhden opintopisteen lisää (yht. 3op).
Hylätty:
Opiskelija ei suorita jaksolle sisältyviä oppimistehtäviä määräajan puitteissa. Opiskelijalla ei ole osaamistavoitteiden mukaisia tietoja tai taitoja.

Lisätiedot

Food Business Challenge on Seinäjoen ammattikorkeakoulun Ruoka-yksikön järjestämä valtakunnallinen opiskelijakilpailu, jossa etsitään ruokasektoriin liittyviä uusia liikeideoita, tuotteita tai palveluita. Kilpailun teemana on kestävät ruokaratkaisut. Kisassa on rahapalkinnot. Osallistua voi yksin tai tiiminä.

Ilmoittautumisaika

22.10.2021 - 07.02.2022

Ajoitus

03.01.2022 - 24.03.2022

Laajuus

2 - 3

Virtuaaliosuus (op)

3 op

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Tutkinto-ohjelma
  • Agrologi (AMK)
Opettaja
  • Soila Huhtaluhta
Vastuuhenkilö

Soila Huhtaluhta

Tavoitteet

Opiskelija tunnistaa ja osaa analysoida ruokaketjuun liittyviä liiketoiminnan mahdollisuuksia. Opiskelija osaa tulkita toimintaan vaikuttavia ajankohtaisia tekijöitä ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. Opiskelija tuottaa itsenäisesti tai tiimissä kilpailun kriteerit huomioivan ideakuvauksen. Opiskelija osaa suunnitella ja perustella ideansa mm. seuraavilla kriteereillä:
- Idean ainutlaatuisuus ja lisäarvo
- Markkinoilla oleva mahdollisuus tai tarve
- Kohderyhmä, asiakkaat
- Palvelun tai tuotteen ominaisuudet
- Liiketaloudellinen näkökulma ja riskit
- Toteuttamiseen tarvittava osaaminen
- Vastuullisuus, kestävän kehityksen näkökulma

Sisältö

Opintojakso suoritetaan kokonaan verkko-opintoina. Opiskelija perehtyy verkkomateriaaliin (kestävät ruokaratkaisut, megatrendit, liikeidean kehittäminen) ja tuottaa ideastaan kriteerien mukaisen kuvauksen joko itsenäisesti tai opiskelijatiimissä. Kurssin oppimistehtävistä koostuu kilpailuun jätettävä ideakuvaus. (Kurssille on mahdollista osallistua myös jättämättä ideaansa kilpailuun.)

Opetusmenetelmät

verkko-opintoja

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus:
Verkkokurssin hyväksytty suoritus edellyttää kurssin oppimistehtävien tekemistä ja niistä koostuvan ideakuvauksen luomista kilpailun kriteerien mukaisesti ja palauttamista määräajan puitteissa (2op). Mikäli opiskelija etenee kilpailun finaaliin, hän voi hakea yhden opintopisteen lisää (yht. 3op).
Hylätty:
Opiskelija ei suorita jaksolle sisältyviä oppimistehtäviä määräajan puitteissa. Opiskelijalla ei ole osaamistavoitteiden mukaisia tietoja tai taitoja.

Esitietovaatimukset

Edeltävää osaamista ei vaadita.

Lisätiedot

Food Business Challenge on Seinäjoen ammattikorkeakoulun Ruoka-yksikön järjestämä valtakunnallinen opiskelijakilpailu, jossa etsitään ruokasektoriin liittyviä uusia liikeideoita, tuotteita tai palveluita. Kilpailun teemana on kestävät ruokaratkaisut. Kisassa on rahapalkinnot. Osallistua voi yksin tai tiiminä.

Ilmoittautumisaika

22.11.2021 - 26.12.2021

Ajoitus

03.01.2022 - 24.03.2022

Laajuus

2 - 3

Virtuaaliosuus (op)

3 op

T&K-osuus

2 op

Yksikkö

SeAMK Agrologi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Tutkinto-ohjelma
  • Agrologi (AMK)
  • Avoin amk
Opettaja
  • Soila Huhtaluhta
Vastuuhenkilö

Soila Huhtaluhta

Tavoitteet

Opiskelija tunnistaa ja osaa analysoida ruokaketjuun liittyviä liiketoiminnan mahdollisuuksia. Opiskelija osaa tulkita toimintaan vaikuttavia ajankohtaisia tekijöitä ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. Opiskelija tuottaa itsenäisesti tai tiimissä kilpailun kriteerit huomioivan ideakuvauksen. Opiskelija osaa suunnitella ja perustella ideansa mm. seuraavilla kriteereillä:
- Idean ainutlaatuisuus ja lisäarvo
- Markkinoilla oleva mahdollisuus tai tarve
- Kohderyhmä, asiakkaat
- Palvelun tai tuotteen ominaisuudet
- Liiketaloudellinen näkökulma ja riskit
- Toteuttamiseen tarvittava osaaminen
- Vastuullisuus, kestävän kehityksen näkökulma

Sisältö

Opintojakso suoritetaan kokonaan verkko-opintoina. Opiskelija perehtyy verkkomateriaaliin (kestävät ruokaratkaisut, megatrendit, liikeidean kehittäminen) ja tuottaa ideastaan kriteerien mukaisen kuvauksen joko itsenäisesti tai opiskelijatiimissä. Kurssin oppimistehtävistä koostuu kilpailuun jätettävä ideakuvaus. (Kurssille on mahdollista osallistua myös jättämättä ideaansa kilpailuun.)

Opetusmenetelmät

verkko-opintoja

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus:
Verkkokurssin hyväksytty suoritus edellyttää kurssin oppimistehtävien tekemistä ja niistä koostuvan ideakuvauksen luomista kilpailun kriteerien mukaisesti ja palauttamista määräajan puitteissa (2op). Mikäli opiskelija etenee kilpailun finaaliin, hän voi hakea yhden opintopisteen lisää (yht. 3op).
Hylätty:
Opiskelija ei suorita jaksolle sisältyviä oppimistehtäviä määräajan puitteissa. Opiskelijalla ei ole osaamistavoitteiden mukaisia tietoja tai taitoja.

Esitietovaatimukset

Edeltävää osaamista ei vaadita.

Lisätiedot

Food Business Challenge on Seinäjoen ammattikorkeakoulun Ruoka-yksikön järjestämä valtakunnallinen opiskelijakilpailu, jossa etsitään ruokasektoriin liittyviä uusia liikeideoita, tuotteita tai palveluita. Kilpailun teemana on kestävät ruokaratkaisut. Kisassa on rahapalkinnot. Osallistua voi yksin tai tiiminä.