Siirry suoraan sisältöön

Proteiinituotannon mahdollisuudetLaajuus (3 op)

Tunnus: 9A00DC47

Osaamistavoitteet

Opiskelija on selvillä tärkeimpien valkuaiskasvien kehitysvaiheista sekä viljelytekniikasta ja tuntee sadon laatuun ja määrään vaikuttavat tekijät. Hän tuntee myös harvinaisempien valkuais- ja öljykasvien viljelymahdollisuuksia ja tekniikkaa. Hän tuntee valkuaiskasvien sadon korjuussa, käsittelyssä ja jalostuksessa käytettävät koneet ja laitteet. Hän ymmärtää valkuaiskasvien merkityksen osana tilan viljelysuunnitelmaa taloudelliset ja ympäristönsuojelulliset näkökohdat huomioiden. Hän osaa nimetä tärkeimmät laatuanalyysit. Opiskelija on selvillä valkuaiskasvien jalostusmahdollisuuksista ja markkinointikanavista

Sisältö

yleisimmät ja erikoisemmat valkuais- ja öljykasvit
- viljelytekniikka ja -koneet
- laatu- ja määrätekijät
- taloudelliset ja ympäristötekijät
- alueelliset tuotantomahdollisuudet ja markkinointikanavat.

Esitietovaatimukset

Kasvintuotannon perusteet. Opintojakson alussa esitetään vaadittava lähtötaso ja perehdytysmateriaali tason saavuttamiseksi.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee tärkeimpien valkuaiskasvien kehitysvaiheet, viljelytekniikat ja viljelysuunnittelun periaatteet sekä sadon laatuun ja määrään vaikuttavat tekijät. Hän on selvillä harvinaisempien valkuais- ja öljykasvien viljelymahdollisuuksista ja -tekniikasta. Hän on selvillä valkuaiskasvien sadon korjuussa ja käsittelyssä käytettävästä koneistuksesta. Hän osaa nimetä valkuaiskasvien tärkeimmät laatuanalyysit ja markkinointikanavat.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa vertailla tärkeimpien valkuaiskasvien kehitysvaiheita, viljelytekniikoita sekä sadon laatuun ja määrään vaikuttavia tekijöitä taloudelliset ja ympäristönäkökulmat huomioon ottaen. Hän pystyy analysoimaan harvinaisempien valkuais- ja öljykasvien viljelymahdollisuuksia ja -tekniikkaa. Hän osaa valkuaiskasvien viljelysuunnittelun periaatteet sekä keskeisen valkuaiskasvien sadon korjuussa ja käsittelyssä käytettävän koneistuksen. Hän tuntee valkuaiskasvien tärkeimmät laatuanalyysit ja markkinointikanavat.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija kykenee arvioimaan tärkeimpien valkuaiskasvien kehitysvaiheiden ja viljelytekniikoiden vaikutusta sadon laatuun ja määrään taloudelliset ja ympäristönäkökulmat huomioon ottaen Hän pystyy kehittämään harvinaisempien valkuais- ja öljykasvien viljelymahdollisuuksia ja -tekniikkaa. Hän osaa valita tarkoituksenmukaisimman sadonkorjuussa ja käsittelyssä tarvittavan koneistuksen. Hän pystyy tekemään valkuaiskasveja sisältävän viljelysuunnitelman. Hän pystyy arvioimaan laatuanalyysien merkitystä ja markkinointikanavia.