Siirry suoraan sisältöön

Tilaus-toimitusketjun hallintaLaajuus (5 op)

Tunnus: 8B00BT50

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa toimitusketjun hallintaan liittyvää problematiikka. Opiskelija osaa analysoida miten toimitusketjun hallinnalla voidaan vaikuttaa yrityksen kannattavuuteen. Opiskelija osaa tuotannonohjausta, varastointia, hankintatoimia ja ostotoimintaa, kuljetuksiin liittyvää problematiikka. Opiskelija osaa analysoida tilaus-toimitusketjua ja ymmärtää toimitusketjun johtamisen merkityksen.

Sisältö

- tilaus-toimitusketju käsitteenä ja sen merkitys
- hankintatoimi ja ostotoiminta
- tuotannon johtaminen
- toiminnanohjausjärjestelmät
- varastointi
- kuljetukset

Esitietovaatimukset

Yritystoiminta ja yrittäjyys

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelijan osaa toimitusketjun hallintaan liittyvät peruskäsitteet ja kykenee kuvaamaan niitä tyydyttävästi sekä hallitsee toimitusketjun hallintaan liittyviä käytännön sovelluksia tyydyttävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelijan osaa toimitusketjun hallintaan liittyviä käsitteitä hyvin sekä hallitsee toimitusketjun hallintaan liittyviä käytännön sovelluksia hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijan osaa toimitusketjun hallintaan liittyviä käsitteitä erinomaisesti ja osaa tarkastella toimitusketjun hallintaa eri näkökulmasta sekä hallitsee siihen liittyvät käytännön sovellutukset erinomaisesti.

Oppimateriaalit

itvanen, V., Inkiläinen, A., Bell, A. & Santala, J. 2011. Logistiikan ja toimitusketjun hallinnan perusteet.
Krajewski, L. J., Malhotra, M. K. & Ritzman, L. P. (2019). Operations management: Processes and supply chains (Twelfth edition. Global edition.). Pearson. (soveltuvin osin)
Waters, D. 2009. Supply chain management: an introduction to logistics. 2. painos. Palgrave Macmillan. (soveltuvin osin)

Ilmoittautumisaika

11.11.2024 - 15.01.2025

Ajoitus

07.01.2025 - 23.02.2025

Laajuus

5 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Margit Närvä
Opiskelijaryhmät
  • BIELI21
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Tavoitteet

Opiskelija osaa toimitusketjun hallintaan liittyvää problematiikka. Opiskelija osaa analysoida miten toimitusketjun hallinnalla voidaan vaikuttaa yrityksen kannattavuuteen. Opiskelija osaa tuotannonohjausta, varastointia, hankintatoimia ja ostotoimintaa, kuljetuksiin liittyvää problematiikka. Opiskelija osaa analysoida tilaus-toimitusketjua ja ymmärtää toimitusketjun johtamisen merkityksen.

Sisältö

- tilaus-toimitusketju käsitteenä ja sen merkitys
- hankintatoimi ja ostotoiminta
- tuotannon johtaminen
- toiminnanohjausjärjestelmät
- varastointi
- kuljetukset

Oppimateriaalit

Ritvanen, V., Inkiläinen, A., Bell, A. & Santala, J. 2011. Logistiikan ja toimitusketjun hallinnan perusteet.
Krajewski, L. J., Malhotra, M. K. & Ritzman, L. P. (2019). Operations management: Processes and supply chains (Twelfth edition. Global edition.). Pearson. (soveltuvin osin)
Waters, D. 2009. Supply chain management: an introduction to logistics. 2. painos. Palgrave Macmillan. (soveltuvin osin)
Luentomateriaali

Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitustyöt

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelijan osaa toimitusketjun hallintaan liittyvät peruskäsitteet ja kykenee kuvaamaan niitä tyydyttävästi sekä hallitsee toimitusketjun hallintaan liittyviä käytännön sovelluksia tyydyttävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelijan osaa toimitusketjun hallintaan liittyviä käsitteitä hyvin sekä hallitsee toimitusketjun hallintaan liittyviä käytännön sovelluksia hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijan osaa toimitusketjun hallintaan liittyviä käsitteitä erinomaisesti ja osaa tarkastella toimitusketjun hallintaa eri näkökulmasta sekä hallitsee siihen liittyvät käytännön sovellutukset erinomaisesti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Harjoitustyöt
Tentti

Esitietovaatimukset

Yritystoiminta ja yrittäjyys

Ilmoittautumisaika

13.11.2023 - 17.01.2024

Ajoitus

08.01.2024 - 28.04.2024

Laajuus

5 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Margit Närvä
Opiskelijaryhmät
  • BIELI20
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Tavoitteet

Opiskelija osaa toimitusketjun hallintaan liittyvää problematiikka. Opiskelija osaa analysoida miten toimitusketjun hallinnalla voidaan vaikuttaa yrityksen kannattavuuteen. Opiskelija osaa tuotannonohjausta, varastointia, hankintatoimia ja ostotoimintaa, kuljetuksiin liittyvää problematiikka. Opiskelija osaa analysoida tilaus-toimitusketjua ja ymmärtää toimitusketjun johtamisen merkityksen.

Sisältö

- tilaus-toimitusketju käsitteenä ja sen merkitys
- hankintatoimi ja ostotoiminta
- tuotannon johtaminen
- toiminnanohjausjärjestelmät
- varastointi
- kuljetukset

Oppimateriaalit

Ritvanen, V., Inkiläinen, A., Bell, A. & Santala, J. 2011. Logistiikan ja toimitusketjun hallinnan perusteet.
Krajewski, L. J., Malhotra, M. K. & Ritzman, L. P. (2019). Operations management: Processes and supply chains (Twelfth edition. Global edition.). Pearson. (soveltuvin osin)
Waters, D. 2009. Supply chain management: an introduction to logistics. 2. painos. Palgrave Macmillan. (soveltuvin osin)
Luentomateriaali

Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitustyöt

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelijan osaa toimitusketjun hallintaan liittyvät peruskäsitteet ja kykenee kuvaamaan niitä tyydyttävästi sekä hallitsee toimitusketjun hallintaan liittyviä käytännön sovelluksia tyydyttävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelijan osaa toimitusketjun hallintaan liittyviä käsitteitä hyvin sekä hallitsee toimitusketjun hallintaan liittyviä käytännön sovelluksia hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijan osaa toimitusketjun hallintaan liittyviä käsitteitä erinomaisesti ja osaa tarkastella toimitusketjun hallintaa eri näkökulmasta sekä hallitsee siihen liittyvät käytännön sovellutukset erinomaisesti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Harjoitustyöt
Tentti

Esitietovaatimukset

Yritystoiminta ja yrittäjyys

Ilmoittautumisaika

17.04.2023 - 06.09.2023

Ajoitus

28.08.2023 - 17.12.2023

Laajuus

5 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Margit Närvä
Opiskelijaryhmät
  • MBIELI21
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa toimitusketjun hallintaan liittyvää problematiikka. Opiskelija osaa analysoida miten toimitusketjun hallinnalla voidaan vaikuttaa yrityksen kannattavuuteen. Opiskelija osaa tuotannonohjausta, varastointia, hankintatoimia ja ostotoimintaa, kuljetuksiin liittyvää problematiikka. Opiskelija osaa analysoida tilaus-toimitusketjua ja ymmärtää toimitusketjun johtamisen merkityksen.

Sisältö

- tilaus-toimitusketju käsitteenä ja sen merkitys
- hankintatoimi ja ostotoiminta
- tuotannon johtaminen
- toiminnanohjausjärjestelmät
- varastointi
- kuljetukset

Oppimateriaalit

Ritvanen, V., Inkiläinen, A., Bell, A. & Santala, J. 2011. Logistiikan ja toimitusketjun hallinnan perusteet.
Krajewski, L. J., Malhotra, M. K. & Ritzman, L. P. (2019). Operations management: Processes and supply chains (Twelfth edition. Global edition.). Pearson. (soveltuvin osin)
Waters, D. 2009. Supply chain management: an introduction to logistics. 2. painos. Palgrave Macmillan. (soveltuvin osin)
Luentomateriaali

Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitustyöt

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tentti ATK-luokassa viikolla 47, uusinnat Examissa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelijan osaa toimitusketjun hallintaan liittyvät peruskäsitteet ja kykenee kuvaamaan niitä tyydyttävästi sekä hallitsee toimitusketjun hallintaan liittyviä käytännön sovelluksia tyydyttävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelijan osaa toimitusketjun hallintaan liittyviä käsitteitä hyvin sekä hallitsee toimitusketjun hallintaan liittyviä käytännön sovelluksia hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijan osaa toimitusketjun hallintaan liittyviä käsitteitä erinomaisesti ja osaa tarkastella toimitusketjun hallintaa eri näkökulmasta sekä hallitsee siihen liittyvät käytännön sovellutukset erinomaisesti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Harjoitustyöt
Tentti

Esitietovaatimukset

Yritystoiminta ja yrittäjyys

Ilmoittautumisaika

14.11.2022 - 15.01.2023

Ajoitus

09.01.2023 - 05.03.2023

Laajuus

5 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Margit Närvä
Opiskelijaryhmät
  • BIELI19
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Tavoitteet

Opiskelija osaa toimitusketjun hallintaan liittyvää problematiikka. Opiskelija osaa analysoida miten toimitusketjun hallinnalla voidaan vaikuttaa yrityksen kannattavuuteen. Opiskelija osaa tuotannonohjausta, varastointia, hankintatoimia ja ostotoimintaa, kuljetuksiin liittyvää problematiikka. Opiskelija osaa analysoida tilaus-toimitusketjua ja ymmärtää toimitusketjun johtamisen merkityksen.

Sisältö

- tilaus-toimitusketju käsitteenä ja sen merkitys
- hankintatoimi ja ostotoiminta
- tuotannon johtaminen
- toiminnanohjausjärjestelmät
- varastointi
- kuljetukset

Oppimateriaalit

Ritvanen, V., Inkiläinen, A., Bell, A. & Santala, J. 2011. Logistiikan ja toimitusketjun hallinnan perusteet.
Krajewski, L. J., Malhotra, M. K. & Ritzman, L. P. (2019). Operations management: Processes and supply chains (Twelfth edition. Global edition.). Pearson. (soveltuvin osin)
Waters, D. 2009. Supply chain management: an introduction to logistics. 2. painos. Palgrave Macmillan. (soveltuvin osin)
Luentomateriaali

Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitustyöt

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelijan osaa toimitusketjun hallintaan liittyvät peruskäsitteet ja kykenee kuvaamaan niitä tyydyttävästi sekä hallitsee toimitusketjun hallintaan liittyviä käytännön sovelluksia tyydyttävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelijan osaa toimitusketjun hallintaan liittyviä käsitteitä hyvin sekä hallitsee toimitusketjun hallintaan liittyviä käytännön sovelluksia hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijan osaa toimitusketjun hallintaan liittyviä käsitteitä erinomaisesti ja osaa tarkastella toimitusketjun hallintaa eri näkökulmasta sekä hallitsee siihen liittyvät käytännön sovellutukset erinomaisesti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Harjoitustyöt
Tentti

Esitietovaatimukset

Yritystoiminta ja yrittäjyys

Ilmoittautumisaika

16.04.2022 - 07.09.2022

Ajoitus

12.09.2022 - 11.12.2022

Laajuus

5 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Margit Närvä
Opiskelijaryhmät
  • MBIELI20
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa toimitusketjun hallintaan liittyvää problematiikka. Opiskelija osaa analysoida miten toimitusketjun hallinnalla voidaan vaikuttaa yrityksen kannattavuuteen. Opiskelija osaa tuotannonohjausta, varastointia, hankintatoimia ja ostotoimintaa, kuljetuksiin liittyvää problematiikka. Opiskelija osaa analysoida tilaus-toimitusketjua ja ymmärtää toimitusketjun johtamisen merkityksen.

Sisältö

- tilaus-toimitusketju käsitteenä ja sen merkitys
- hankintatoimi ja ostotoiminta
- tuotannon johtaminen
- toiminnanohjausjärjestelmät
- varastointi
- kuljetukset

Oppimateriaalit

Ritvanen, V., Inkiläinen, A., Bell, A. & Santala, J. 2011. Logistiikan ja toimitusketjun hallinnan perusteet.
Krajewski, L. J., Malhotra, M. K. & Ritzman, L. P. (2019). Operations management: Processes and supply chains (Twelfth edition. Global edition.). Pearson. (soveltuvin osin)
Waters, D. 2009. Supply chain management: an introduction to logistics. 2. painos. Palgrave Macmillan. (soveltuvin osin)
Luentomateriaali

Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitustyöt

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelijan osaa toimitusketjun hallintaan liittyvät peruskäsitteet ja kykenee kuvaamaan niitä tyydyttävästi sekä hallitsee toimitusketjun hallintaan liittyviä käytännön sovelluksia tyydyttävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelijan osaa toimitusketjun hallintaan liittyviä käsitteitä hyvin sekä hallitsee toimitusketjun hallintaan liittyviä käytännön sovelluksia hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijan osaa toimitusketjun hallintaan liittyviä käsitteitä erinomaisesti ja osaa tarkastella toimitusketjun hallintaa eri näkökulmasta sekä hallitsee siihen liittyvät käytännön sovellutukset erinomaisesti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Harjoitustyöt
Tentti

Esitietovaatimukset

Yritystoiminta ja yrittäjyys

Ilmoittautumisaika

19.04.2021 - 09.01.2022

Ajoitus

10.01.2022 - 28.02.2022

Laajuus

5 op

Yksikkö

SeAMK Ruoka

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Margit Närvä
Vastuuhenkilö

Jukka Kauppila

Opiskelijaryhmät
  • BIELI18
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Tavoitteet

Opiskelija osaa toimitusketjun hallintaan liittyvää problematiikka. Opiskelija osaa analysoida miten toimitusketjun hallinnalla voidaan vaikuttaa yrityksen kannattavuuteen. Opiskelija osaa tuotannonohjausta, varastointia, hankintatoimia ja ostotoimintaa, kuljetuksiin liittyvää problematiikka. Opiskelija osaa analysoida tilaus-toimitusketjua ja ymmärtää toimitusketjun johtamisen merkityksen.

Sisältö

- tilaus-toimitusketju käsitteenä ja sen merkitys
- hankintatoimi ja ostotoiminta
- tuotannon johtaminen
- toiminnanohjausjärjestelmät
- varastointi
- kuljetukset

Oppimateriaalit

Ritvanen, V., Inkiläinen, A., Bell, A. & Santala, J. 2011. Logistiikan ja toimitusketjun hallinnan perusteet.
Krajewski, L. J., Malhotra, M. K. & Ritzman, L. P. (2019). Operations management: Processes and supply chains (Twelfth edition. Global edition.). Pearson. (soveltuvin osin)
Waters, D. 2009. Supply chain management: an introduction to logistics. 2. painos. Palgrave Macmillan. (soveltuvin osin)
Luentomateriaali

Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitustyöt

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelijan osaa toimitusketjun hallintaan liittyvät peruskäsitteet ja kykenee kuvaamaan niitä tyydyttävästi sekä hallitsee toimitusketjun hallintaan liittyviä käytännön sovelluksia tyydyttävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelijan osaa toimitusketjun hallintaan liittyviä käsitteitä hyvin sekä hallitsee toimitusketjun hallintaan liittyviä käytännön sovelluksia hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijan osaa toimitusketjun hallintaan liittyviä käsitteitä erinomaisesti ja osaa tarkastella toimitusketjun hallintaa eri näkökulmasta sekä hallitsee siihen liittyvät käytännön sovellutukset erinomaisesti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Harjoitustyöt
Tentti

Esitietovaatimukset

Yritystoiminta ja yrittäjyys