Siirry suoraan sisältöön

TuotantotalousLaajuus (5 op)

Tunnus: 8B00BT49

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa strategiseen johtamiseen liittyviä käsitteitä ja ymmärtää strategisen johtamisen merkityksen. Opiskelija osaa selittää yrityksen ulkoisen laskentatoimen pääperiaatteet. Opiskelija osaa arvioida toiminnan ja investointien kannattavuutta laskemin. Opiskelija tuntee rahoitusta ja osaa esitellä yrityksen talouteen liittyviä riskejä. Opiskelija osaa laatujohtamisen peruskäsitteet.

Sisältö

- strateginen johtaminen
- sisäinen ja ulkoinen laskentatoimi
- laatujohtaminen

Esitietovaatimukset

Yritystoiminta ja yrittäjyys

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa yrityksen strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä tyydyttävästi sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia tyydyttävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelijan osaa yrityksen strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä hyvin sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä erinomaisesti sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia erinomaisesti.

Oppimateriaalit

Martinsuo, M., Mäkinen, S., Suomala, P., & Lyly-Yrjänäinen, J. 2016. Teollisuustalous kehittyvässä liiketoiminnassa (soveltuvin osin)
Haverila, M. J., Uusi-Rauva, E., Kouri, I., & Miettinen, A. 2009. Teollisuustalous (soveltuvin osin)

Ilmoittautumisaika

13.11.2023 - 17.01.2024

Ajoitus

08.01.2024 - 12.05.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Ilmari Äijö
Opiskelijaryhmät
  • MBIELI22
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa strategiseen johtamiseen liittyviä käsitteitä ja ymmärtää strategisen johtamisen merkityksen. Opiskelija osaa selittää yrityksen ulkoisen laskentatoimen pääperiaatteet. Opiskelija osaa arvioida toiminnan ja investointien kannattavuutta laskemin. Opiskelija tuntee rahoitusta ja osaa esitellä yrityksen talouteen liittyviä riskejä. Opiskelija osaa laatujohtamisen peruskäsitteet.

Sisältö

- strateginen johtaminen
- sisäinen ja ulkoinen laskentatoimi
- laatujohtaminen

Oppimateriaalit

Martinsuo, M., Mäkinen, S., Suomala, P. & Lyly-Yrjänäinen, J. 2016. Teollisuustalous kehittyvässä liiketoiminnassa (soveltuvin osin)
Haverila, M. J., Uusi-Rauva, E., Kouri, I. & Miettinen, A. 2009. Teollisuustalous (soveltuvin osin)
Artikkelit
Luentomateriaali

Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitustehtävät. Mahdollisuus seurata luentoja etänä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua 15 h
- mistä itsenäistä opiskelua 120 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa yrityksen strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä tyydyttävästi sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia tyydyttävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelijan osaa yrityksen strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä hyvin sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä erinomaisesti sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia erinomaisesti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Harjoitustehtävät
Tentti

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Yritystoiminta ja yrittäjyys

Ilmoittautumisaika

17.04.2023 - 06.09.2023

Ajoitus

28.08.2023 - 29.10.2023

Laajuus

5 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Ilmari Äijö
Opiskelijaryhmät
  • BIELI21
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Tavoitteet

Opiskelija osaa strategiseen johtamiseen liittyviä käsitteitä ja ymmärtää strategisen johtamisen merkityksen. Opiskelija osaa selittää yrityksen ulkoisen laskentatoimen pääperiaatteet. Opiskelija osaa arvioida toiminnan ja investointien kannattavuutta laskemin. Opiskelija tuntee rahoitusta ja osaa esitellä yrityksen talouteen liittyviä riskejä. Opiskelija osaa laatujohtamisen peruskäsitteet.

Sisältö

- strateginen johtaminen
- sisäinen ja ulkoinen laskentatoimi
- laatujohtaminen

Oppimateriaalit

Martinsuo, M., Mäkinen, S., Suomala, P. & Lyly-Yrjänäinen, J. 2016. Teollisuustalous kehittyvässä liiketoiminnassa (soveltuvin osin)
Haverila, M. J., Uusi-Rauva, E., Kouri, I. & Miettinen, A. 2009. Teollisuustalous (soveltuvin osin)
Artikkelit
Luentomateriaali

Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitustehtävät

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua 34 h
- mistä itsenäistä opiskelua 101 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa yrityksen strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä tyydyttävästi sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia tyydyttävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelijan osaa yrityksen strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä hyvin sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä erinomaisesti sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia erinomaisesti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Harjoitustehtävät
Tentti

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Yritystoiminta ja yrittäjyys

Ilmoittautumisaika

14.11.2022 - 15.01.2023

Ajoitus

16.01.2023 - 14.05.2023

Laajuus

5 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Ilmari Äijö
Opiskelijaryhmät
  • MBIELI21
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa strategiseen johtamiseen liittyviä käsitteitä ja ymmärtää strategisen johtamisen merkityksen. Opiskelija osaa selittää yrityksen ulkoisen laskentatoimen pääperiaatteet. Opiskelija osaa arvioida toiminnan ja investointien kannattavuutta laskemin. Opiskelija tuntee rahoitusta ja osaa esitellä yrityksen talouteen liittyviä riskejä. Opiskelija osaa laatujohtamisen peruskäsitteet.

Sisältö

- strateginen johtaminen
- sisäinen ja ulkoinen laskentatoimi
- laatujohtaminen

Oppimateriaalit

Martinsuo, M., Mäkinen, S., Suomala, P. & Lyly-Yrjänäinen, J. 2016. Teollisuustalous kehittyvässä liiketoiminnassa (soveltuvin osin)
Haverila, M. J., Uusi-Rauva, E., Kouri, I. & Miettinen, A. 2009. Teollisuustalous (soveltuvin osin)
Artikkelit
Luentomateriaali

Opetusmenetelmät

Luennot
Harjoitustehtävät

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua 15 h
- mistä itsenäistä opiskelua 120 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa yrityksen strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä tyydyttävästi sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia tyydyttävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelijan osaa yrityksen strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä hyvin sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä erinomaisesti sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia erinomaisesti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen
Harjoitustehtävät
Tentti

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Yritystoiminta ja yrittäjyys

Ilmoittautumisaika

16.04.2022 - 07.09.2022

Ajoitus

29.08.2022 - 18.12.2022

Laajuus

5 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Margit Närvä
  • Ilmari Äijö
Opiskelijaryhmät
  • BIELI20
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Tavoitteet

Opiskelija osaa strategiseen johtamiseen liittyviä käsitteitä ja ymmärtää strategisen johtamisen merkityksen. Opiskelija osaa selittää yrityksen ulkoisen laskentatoimen pääperiaatteet. Opiskelija osaa arvioida toiminnan ja investointien kannattavuutta laskemin. Opiskelija tuntee rahoitusta ja osaa esitellä yrityksen talouteen liittyviä riskejä. Opiskelija osaa laatujohtamisen peruskäsitteet.

Sisältö

- strateginen johtaminen
- sisäinen ja ulkoinen laskentatoimi
- laatujohtaminen

Oppimateriaalit

Martinsuo, M., Mäkinen, S., Suomala, P. & Lyly-Yrjänäinen, J. 2016. Teollisuustalous kehittyvässä liiketoiminnassa (soveltuvin osin)
Haverila, M. J., Uusi-Rauva, E., Kouri, I. & Miettinen, A. 2009. Teollisuustalous (soveltuvin osin)
Artikkelit
Luentomateriaali

Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitustehtävät

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua 36 h
- mistä itsenäistä opiskelua 99 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa yrityksen strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä tyydyttävästi sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia tyydyttävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelijan osaa yrityksen strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä hyvin sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä erinomaisesti sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia erinomaisesti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Harjoitustehtävät
Tentti

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.

Esitietovaatimukset

Yritystoiminta ja yrittäjyys

Ilmoittautumisaika

19.04.2021 - 09.01.2022

Ajoitus

10.01.2022 - 15.05.2022

Laajuus

5 op

Yksikkö

SeAMK Ruoka

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Ilmari Äijö
Vastuuhenkilö

Jukka Kauppila

Opiskelijaryhmät
  • MBIELI20
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa strategiseen johtamiseen liittyviä käsitteitä ja ymmärtää strategisen johtamisen merkityksen. Opiskelija osaa selittää yrityksen ulkoisen laskentatoimen pääperiaatteet. Opiskelija osaa arvioida toiminnan ja investointien kannattavuutta laskemin. Opiskelija tuntee rahoitusta ja osaa esitellä yrityksen talouteen liittyviä riskejä. Opiskelija osaa laatujohtamisen peruskäsitteet.

Sisältö

- strateginen johtaminen
- sisäinen ja ulkoinen laskentatoimi
- laatujohtaminen

Oppimateriaalit

Martinsuo, M., Mäkinen, S., Suomala, P. & Lyly-Yrjänäinen, J. 2016. Teollisuustalous kehittyvässä liiketoiminnassa (soveltuvin osin)
Haverila, M. J., Uusi-Rauva, E., Kouri, I. & Miettinen, A. 2009. Teollisuustalous (soveltuvin osin)
Artikkelit
Luentomateriaali

Opetusmenetelmät

Luennot
Harjoitustehtävät

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 135 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua 15 h
- mistä itsenäistä opiskelua 100 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa yrityksen strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä tyydyttävästi sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia tyydyttävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelijan osaa yrityksen strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä hyvin sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa strategiseen johtamiseen sekä laatujohtamiseen liittyviä käsitteitä ja kykenee kuvaamaan niitä erinomaisesti sekä hallitsee yrityksen talouteen liittyviä käsitteitä ja laskelmia erinomaisesti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen
Harjoitustehtävät
Tentti

Esitietovaatimukset

Yritystoiminta ja yrittäjyys