Ruotsia amk-opintoihinLaajuus (2 op)
Tunnus: YE00BS77
Osaamistavoitteet
Opiskelija saavuttaa hyvän ruotsin yleiskielen taidon. Lisäksi hän pystyy käyttämään alakohtaista ja opinnoissa tarvittavaa sanastoa sekä suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.
Opiskelija osaa ohjata ja arvioida omaa ruotsin kielen oppimistaan.suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.
Sisältö
Kielen rakenteiden teoriaa ja harjoitustehtäviä.
Yleiskielen ja ammattikielen sanastoa kartuttavia tehtäviä.
Esitietovaatimukset
Ei edeltäviä opintoja.
Kurssia suositellaan niille opiskelijoille, jotka saavat ruotsin lähtötasotestistä hylätyn tai tyydyttävän (T1, T2) arvosanan.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti kontaktiopetukseen (80%) ja suorittaa annetut tehtävät hyväksytysti. Hän käyttää suullisessa ja kirjallisessa viestinnässään perusrakenteita ja suppeahkoa sanastoa ja ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta sekä helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää kohtuullisesti tutuista arkielämän kielenkäyttötilanteista. Ääntäminen on ymmärrettävää.
Hylätty: Opintojaksolle ei osallistuta tai tehtäviä ei tehdä vaatimusten mukaan
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
26.08.2024 - 13.10.2024
Laajuus
2 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
-
BIELI23Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija saavuttaa hyvän ruotsin yleiskielen taidon. Lisäksi hän pystyy käyttämään alakohtaista ja opinnoissa tarvittavaa sanastoa sekä suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.
Opiskelija osaa ohjata ja arvioida omaa ruotsin kielen oppimistaan.suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.
Sisältö
Kielen rakenteiden teoriaa ja harjoitustehtäviä.
Yleiskielen ja ammattikielen sanastoa kartuttavia tehtäviä.
Oppimateriaalit
Materiaali ilmoitetaan kurssin alussa. Moodle-aineistot ja oheisaineistona esim esim Reflex.
Opetusmenetelmät
Kontaktitunnit ja virtuaalinen opiskelu (Moodle)
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Lähtötasotesti lukuvuoden alussa, jonka perusteella suositellaan kurssia osalle opiskelijoista.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Noin 10 h kontaktitunteja ja loput 2op:n kuormituksesta itsenäistä opiskelua Moodlessa
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti kontaktiopetukseen (80%) ja suorittaa annetut tehtävät hyväksytysti. Hän käyttää suullisessa ja kirjallisessa viestinnässään perusrakenteita ja suppeahkoa sanastoa ja ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta sekä helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää kohtuullisesti tutuista arkielämän kielenkäyttötilanteista. Ääntäminen on ymmärrettävää.
Hylätty: Opintojaksolle ei osallistuta tai tehtäviä ei tehdä vaatimusten mukaan
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Aktiivinen osallistuminen, tehtävät suoritettava hyväksytysti. Arviointi: hyväksytty /hylätty.
Esitietovaatimukset
Ei edeltäviä opintoja.
Kurssia suositellaan niille opiskelijoille, jotka saavat ruotsin lähtötasotestistä hylätyn tai tyydyttävän (T1, T2) arvosanan.
Ilmoittautumisaika
03.04.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
26.08.2024 - 13.10.2024
Laajuus
2 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
- Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
-
RESTO23Restonomi (AMK), Päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija saavuttaa hyvän ruotsin yleiskielen taidon. Lisäksi hän pystyy käyttämään alakohtaista ja opinnoissa tarvittavaa sanastoa sekä suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.
Opiskelija osaa ohjata ja arvioida omaa ruotsin kielen oppimistaan.suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.
Sisältö
Kielen rakenteiden teoriaa ja harjoitustehtäviä.
Yleiskielen ja ammattikielen sanastoa kartuttavia tehtäviä.
Oppimateriaalit
Materiaali ilmoitetaan kurssin alussa. Moodle-aineistot ja oheisaineistona esim esim Reflex.
Opetusmenetelmät
Kontaktitunnit ja virtuaalinen opiskelu (Moodle)
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Lähtötasotesti lukuvuoden alussa, jonka perusteella suositellaan kurssia osalle opiskelijoista.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Noin 10 h kontaktitunteja ja loput 2op:n kuormituksesta itsenäistä opiskelua Moodlessa
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti kontaktiopetukseen (80%) ja suorittaa annetut tehtävät hyväksytysti. Hän käyttää suullisessa ja kirjallisessa viestinnässään perusrakenteita ja suppeahkoa sanastoa ja ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta sekä helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää kohtuullisesti tutuista arkielämän kielenkäyttötilanteista. Ääntäminen on ymmärrettävää.
Hylätty: Opintojaksolle ei osallistuta tai tehtäviä ei tehdä vaatimusten mukaan
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Aktiivinen osallistuminen, tehtävät suoritettava hyväksytysti. Arviointi: hyväksytty /hylätty.
Esitietovaatimukset
Ei edeltäviä opintoja.
Kurssia suositellaan niille opiskelijoille, jotka saavat ruotsin lähtötasotestistä hylätyn tai tyydyttävän (T1, T2) arvosanan.
Ilmoittautumisaika
17.04.2023 - 06.09.2023
Ajoitus
28.08.2023 - 08.10.2023
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
1 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
- roo.sv
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK)
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
-
RESTO22Restonomi (AMK)
-
BIELI22Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Tavoitteet
Opiskelija saavuttaa hyvän ruotsin yleiskielen taidon. Lisäksi hän pystyy käyttämään alakohtaista ja opinnoissa tarvittavaa sanastoa sekä suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.
Opiskelija osaa ohjata ja arvioida omaa ruotsin kielen oppimistaan.suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.
Sisältö
Kielen rakenteiden teoriaa ja harjoitustehtäviä.
Yleiskielen ja ammattikielen sanastoa kartuttavia tehtäviä.
Oppimateriaalit
Moodle-aineistot ja oheisaineistona esim esim Reflex-oppikirja
Opetusmenetelmät
Lähiopetus (hybridi) ja virtuaalinen itsenäinen opiskelu (Moodle)
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Lähtötasotesti lukuvuoden alussa, jonka perusteella suositellaan kurssia osalle opiskelijoista.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Vastaava kurssi esim Campus Online -tarjonnasta
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Noin 10 h oppitunteja (mieluusti lähiopetuksessa) ja loput 2op:n kuormituksesta itsenäistä verkko-opiskelua Moodlessa
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti kontaktiopetukseen (80%) ja suorittaa annetut tehtävät hyväksytysti. Hän käyttää suullisessa ja kirjallisessa viestinnässään perusrakenteita ja suppeahkoa sanastoa ja ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta sekä helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää kohtuullisesti tutuista arkielämän kielenkäyttötilanteista. Ääntäminen on ymmärrettävää.
Hylätty: Opintojaksolle ei osallistuta tai tehtäviä ei tehdä vaatimusten mukaan
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Aktiivinen osallistuminen, tehtävät suoritettava hyväksytysti. Arviointi: hyväksytty /hylätty.
Esitietovaatimukset
Ei edeltäviä opintoja.
Kurssia suositellaan niille opiskelijoille, jotka saavat ruotsin lähtötasotestistä hylätyn tai tyydyttävän (T1, T2) arvosanan.
Ilmoittautumisaika
16.04.2022 - 07.09.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 18.12.2022
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
1 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
- roo.sv
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
-
BIELI21Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
-
RESTO21Restonomi (AMK)
Tavoitteet
Opiskelija saavuttaa hyvän ruotsin yleiskielen taidon. Lisäksi hän pystyy käyttämään alakohtaista ja opinnoissa tarvittavaa sanastoa sekä suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.
Opiskelija osaa ohjata ja arvioida omaa ruotsin kielen oppimistaan.suullisessa että kirjallisessa viestinnässä.
Sisältö
Kielen rakenteiden teoriaa ja harjoitustehtäviä.
Yleiskielen ja ammattikielen sanastoa kartuttavia tehtäviä.
Oppimateriaalit
Materiaali ilmoitetaan kurssin alussa. Moodle-aineistot ja oheisaineistona esim esim Reflex.
Opetusmenetelmät
Kontaktitunnit ja virtuaalinen opiskelu (Moodle)
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Lähtötasotesti lukuvuoden alussa, jonka perusteella suositellaan kurssia osalle opiskelijoista.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Noin 10 h kontaktitunteja ja loput 2op:n kuormituksesta itsenäistä opiskelua Moodlessa
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti kontaktiopetukseen (80%) ja suorittaa annetut tehtävät hyväksytysti. Hän käyttää suullisessa ja kirjallisessa viestinnässään perusrakenteita ja suppeahkoa sanastoa ja ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta sekä helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää kohtuullisesti tutuista arkielämän kielenkäyttötilanteista. Ääntäminen on ymmärrettävää.
Hylätty: Opintojaksolle ei osallistuta tai tehtäviä ei tehdä vaatimusten mukaan
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Aktiivinen osallistuminen, tehtävät suoritettava hyväksytysti. Arviointi: hyväksytty /hylätty.
Esitietovaatimukset
Ei edeltäviä opintoja.
Kurssia suositellaan niille opiskelijoille, jotka saavat ruotsin lähtötasotestistä hylätyn tai tyydyttävän (T1, T2) arvosanan.