Siirry suoraan sisältöön

Venäjä 3 (Russian 3)Laajuus (3 op)

Tunnus: KD00CV53

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää selkeää puhetta ja helpohkoja tekstejä eri aihealueista. Opintojakson jälkeen opiskelija selviytyy tavallisimmista suullisista ja kirjallisista käytännön tilanteista, esim. vieraiden vastaanottaminen, kollegojen tapaamiset messuilla, harrastuksista ja säästä puhuminen, asumisesta kertominen, matkoista kertominen. Hän osaa sijamuodoista datiivin, prepositionaalin, instrumentaalin ja genetiivin. Hän osaa aikamuodot ja käyttää niitä sujuvasti. Hän hallitsee myös käytännön tilanteisiin liittyvän perussanaston ja ymmärtää selkeää puhetta ja yleiskielen tekstejä sekä ammattialansa tekstiä ainakin sanakirjan avulla. Lisäksi hän osaa kirjoittaa esim. harrastuksista, loman viettämisestä kertovia kirjeitä ja lyhyitä viestejä.

Sisältö

- Venäläinen kulttuuri ja yhteiskunta
- Venäjän nykytila
- aikamuodot
- genetiivi
- instrumentaali
- datiivi
- liikeverbit
- matkustaminen, asuminen, turismitilanteita
- yleiskielisiä ja oman alan ammattikielisiä tekstejä
- harrastukst ja loman vietto
- small talk

Esitietovaatimukset

Venäjä 1 ja venäjä 2

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1: Opiskelija selviää avustetusti joistain arkipäivän puhetilanteista. Ääntämisessä on puutteita. Opiskelija ymmärtää vähän tai jonkin verran hidasta ja selkeää puhuttua kieltä ja kirjoitetusta tekstistä tunnistaa tekstin teeman ja yksittäisiä ilmaisuja. Opiskelija osaa kirjoittaa ja lukea yksinkertaista tekstiä, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Opiskelija osaa kertoa kurssilla käsitellyistä maa- ja kulttuuriteemoista monipuolisesti ja paneutuu asiaan syvällisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3: Opiskelija selviää itsenäisesti arkipäivän puhetilanteista, virheet eivät häiritse ymmärtämistä. Ääntäminen on pääosin ymmärrettävää. Opiskelija ymmärtää pääkohdat hitaasta ja selkeästi puhutusta kielestä sekä tekstin sisällöstä pääkohdat. Opiskelija osaa kirjoittaa pääosin ymmärrettäviä tekstejä, vaikka tekeekin jonkin verran virheitä. Opiskelija osaa kertoa kurssilla käsitellyistä maa- ja kulttuuriteemoista olennaiset seikat

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5: Opiskelija viestii aktiivisesti, itsenäisesti ja ymmärrettävästi arkipäivän puhetilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista. Opiskelija ymmärtää normaalitempoista puhuttua kieltä ja tekstin sisällön. Opiskelija osaa kirjoittaa ymmärrettäviä tekstejä, joissa saattaa olla vähäisiä virheitä. Opiskelija osaa kertoa kurssilla käsitellyistä maa- ja kulttuuriteemoista joitakin faktoja.

Oppimateriaalit

Jegorenkov & Piispanen: Pora! 1, Venäjää aikuisille. Otava. 2013 tai uudempi
Jegorenkov & Piispanen: Pora! 2, Venäjää aikuisille. Otava. 2013 tai uudempi.