Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut, Päivätoteutus: RESTO16
Opetussuunitelman tunnus: RESTO16
- Tutkintonimike
- Restonomi (AMK)
- Laajuus
- 210 op
- Kesto
- 3.5 vuotta (210 op)
- Aloituslukukausi
- Syksy 2016
- Opetuskieli
- suomi
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2016-2017 | 2017-2018 | 2018-2019 | 2019-2020 | Syksy 2016 | Kevät 2017 | Syksy 2017 | Kevät 2018 | Syksy 2018 | Kevät 2019 | Syksy 2019 | 1. / 2016 | 2. / 2016 | 3. / 2017 | 4. / 2017 | 5. / 2017 | 1. / 2017 | 2. / 2017 | 3. / 2018 | 4. / 2018 | 5. / 2018 | 1. / 2018 | 2. / 2018 | 3. / 2019 | 4. / 2019 | 5. / 2019 | 1. / 2019 | 2. / 2019 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
RESTO16-1015 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
20 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO16-1016 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki ) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||
YPO1A2 | Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen | 2 | 2 | 1 | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.3 | 0.3 | 0.3 | ||||||||||||||||||||
YPO2A2 | Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen | 2 | 2 | 1 | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.3 | 0.3 | 0.3 | ||||||||||||||||||||
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
YPO4A3 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO16-1017 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki ) |
5 | ||||||||||||||||||||||||||||
YPO1B3 | Yritystoiminta ja yrittäjyys | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
YPO2B2 | Liiketoimintaosaamisen perusteet | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO16-1018 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki ) |
5 | ||||||||||||||||||||||||||||
YPO1C2 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
RESTO16-1014 |
YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
32 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO16-1003 |
Viestintävalmiudet
(Valitaan kaikki ) |
12 | ||||||||||||||||||||||||||||
YELVIEST02 | Työelämän viestintä | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
YELRUOTS06 | Svenska 1 | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
YELRUOTS07 | Svenska 2 | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||
VIRKARUKI | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||
VIRKARUSU | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||
YELENGLI06 | English 1 | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
YELENGLI07 | English 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO16-1001 |
Ruokaketjun liiketoimintavalmiudet
(Valitaan kaikki ) |
13 | ||||||||||||||||||||||||||||
YELRYMAR05 | Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
YELHJESM05 | Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
KI15AMAT001 | Matematiikka | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO16-1002 |
Tutkimus ja kehittämistyövalmiudet
(Valitaan kaikki ) |
7 | ||||||||||||||||||||||||||||
YELTUTKE05 | Tutkimus- ja kehittämistyö | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
KA15ATUKE20 | Tutkimus- ja kehittämistyö 2 | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||
RESTO16-1004 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
73 | ||||||||||||||||||||||||||||
KA15B10 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 16 | 16 | 8 | 8 | 4 | 4 | 2.7 | 2.7 | 2.7 | ||||||||||||||||||||
YELETMBI05 | Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
KI15BRPT024 | Ruoka ja terveys 1 | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
KI15BRPT025 | Ruoka ja terveys 2 | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||
KI15BRPT026 | Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 1 | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
KI15BRPT027 | Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
KI15BRPT022 | Ruokapalvelujen kokemuksellisuus | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | ||||||||||||||||||||
KA15B20 | Tuotannonohjaus ammattikeittiössä | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
KA15B30 | Ruokapalvelujen johtaminen | 10 | 10 | 10 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||||
KI15BRPJ021 | Ruokapalvelujen laadun kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
KI15BRPJ017 | Ravitsemuksen erityiskysymykset | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
KA15CPAKE10 | Palveluprosessien kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
KI15CRPK002 | Palvelukonseptin kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
KA15CPAKE20 | Liiketoiminnan suunnitelmallinen kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
RESTO16-1005 |
VALINNAISET AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO16-1011 |
Valitaan kaksi 15 op:n kokonaisuutta
(Valitaan kaikki ) |
0 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO16-1008 |
Ravitsemuksen syventävät opinnot
(Valitaan kaikki ) |
15 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00BI54 | Ravitsemuslaatu | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
CA00BS71 | Ravitsemusviestintä ja -tutkimus | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
CA00BS72 | Ravitsemuskasvatus ja -projekti | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
RESTO16-1010 |
Ruokatuotannon kehittäminen
(Valitaan kaikki ) |
15 | ||||||||||||||||||||||||||||
KI15CRPK009 | Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
KI15CPROJ13 | Uudet ruokatuotantoprosessit | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
YELBRPROJ01 | Tuotekehitysprojekti | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO16-1009 |
Ruokapalvelujen kehittäminen
(Valitaan kaikki ) |
15 | ||||||||||||||||||||||||||||
KI15CRPK010 | Konseptilähtöinen tilasuunnittelu | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
KI15CPROJMP | Messuprojekti | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
KI15CPROJ01 | Elämystapahtuma | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
RESTO16-1007 |
HOPS:n mukaiset opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 15) |
15 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO16-1013 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||
KI15VVO0092 | Englantia amk-opintoihin | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
BE00CH91 | Ruotsia amk-opintoihin | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||
CA00BI58 | Ruoka ja viini | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO16-1000 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki ) |
30 | ||||||||||||||||||||||||||||
KI15EPEHAR1 | Perusharjoittelu | 12 | 12 | 12 | 4 | 4 | 4 | |||||||||||||||||||||||
KI15EERHAR1 | Erikoistumisharjoittelu | 18 | 18 | 18 | 9 | 9 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO16-1012 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki ) |
15 | ||||||||||||||||||||||||||||
KI15FTU001 | Opinnäytetyö | 15 | 15 | 15 | 7.5 | 7.5 | ||||||||||||||||||||||||
KI15FTU0002 | Kypsyysnäyte | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||
Yhteensä | 210 | 67 | 67 | 65 | 20 | 34.5 | 32.5 | 33 | 34 | 43 | 22 | 20 | 17.3 | 17.3 | 10.8 | 10.8 | 10.8 | 16.5 | 16.5 | 11.6 | 11.6 | 11.6 | 21.5 | 21.5 | 7.5 | 7.5 | 7.5 | 10 | 10 |
Yleiset kompetenssit (AMK)
Restonomi kompetenssit
1 Palvelukulttuuriosaaminen
- ymmärtää vieraanvaraisuuden (hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä |
Työelämän viestintä |
Svenska 1 |
Svenska 2 |
English 1 |
English 2 |
Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa |
Ruoka ja terveys 1 |
Ruoka ja terveys 2 |
Ruokapalvelujen kokemuksellisuus |
Ruokapalvelujen johtaminen |
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen |
Konseptilähtöinen tilasuunnittelu |
Messuprojekti |
Elämystapahtuma |
2 Palvelujärjestelmäosaaminen
- osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaan |
Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa |
Matematiikka |
Tutkimus- ja kehittämistyö |
Tutkimus- ja kehittämistyö 2 |
Ruokapalvelujen tuottaminen |
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia |
Ruoka ja terveys 1 |
Ruoka ja terveys 2 |
Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 1 |
Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 2 |
Tuotannonohjaus ammattikeittiössä |
Ravitsemuksen erityiskysymykset |
Uudet ruokatuotantoprosessit |
Opinnäytetyö |
3 Palvelujohtamisosaaminen
- tuntee ja ymmärtää yrityksen strategiat ja osaa hyödyntää niitä palvelutoiminnan ohjauksen työvälineenä |
Svenska 1 |
Svenska 2 |
English 1 |
English 2 |
Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa |
Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa |
Ruokapalvelujen kokemuksellisuus |
Ruokapalvelujen johtaminen |
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen |
Ravitsemuksen erityiskysymykset |
Palveluprosessien kehittäminen |
Liiketoiminnan suunnitelmallinen kehittäminen |
Uudet ruokatuotantoprosessit |
Tuotekehitysprojekti |
Messuprojekti |
Elämystapahtuma |
Erikoistumisharjoittelu |
Opinnäytetyö |
4 Liiketoimintaosaaminen
- osaa analysoida asiakkuuksia palveluliiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta |
Matematiikka |
Tuotannonohjaus ammattikeittiössä |
Palveluprosessien kehittäminen |
Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen |
5 Palvelujen tuottamisen ja johtamisen palveluympäristöosaaminen
- osaa arvioida hankintojen ja palveluiden tuottamisen vaikutuksia palvelun käyttäjälle, ympäristölle ja yhteiskunnalle |
Svenska 1 |
Svenska 2 |
English 1 |
English 2 |
Tutkimus- ja kehittämistyö |
Tutkimus- ja kehittämistyö 2 |
Ruokapalvelujen kokemuksellisuus |
Palveluprosessien kehittäminen |
Palvelukonseptin kehittäminen |
Uudet ruokatuotantoprosessit |
Perusharjoittelu |
Erikoistumisharjoittelu |
Opinnäytetyö |
Luokittelemattomat |
Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen |
Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen |
Viestintätaidot |
Tieto- ja viestintätekniikka |
Yritystoiminta ja yrittäjyys |
Liiketoimintaosaamisen perusteet |
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet |
Projektitoiminnan perusteet |
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen |
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen |
Ravitsemuslaatu |
Ravitsemusviestintä ja -tutkimus |
Ravitsemuskasvatus ja -projekti |
Englantia amk-opintoihin |
Ruotsia amk-opintoihin |
Ruoka ja viini |
Kypsyysnäyte |
amk:tutkintoon johtava koulutus
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
RESTO16-1015 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
20 |
RESTO16-1016 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki ) |
10 |
YPO1A2 | Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen | 2 |
YPO2A2 | Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen | 2 |
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 |
YPO4A3 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 |
RESTO16-1017 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki ) |
5 |
YPO1B3 | Yritystoiminta ja yrittäjyys | 3 |
YPO2B2 | Liiketoimintaosaamisen perusteet | 2 |
RESTO16-1018 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki ) |
5 |
YPO1C2 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 |
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 |
RESTO16-1014 |
YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
32 |
RESTO16-1003 |
Viestintävalmiudet
(Valitaan kaikki ) |
12 |
YELVIEST02 | Työelämän viestintä | 2 |
YELRUOTS06 | Svenska 1 | 3 |
YELRUOTS07 | Svenska 2 | 2 |
VIRKARUKI | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 0 |
VIRKARUSU | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 0 |
YELENGLI06 | English 1 | 3 |
YELENGLI07 | English 2 | 2 |
RESTO16-1001 |
Ruokaketjun liiketoimintavalmiudet
(Valitaan kaikki ) |
13 |
YELRYMAR05 | Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa | 5 |
YELHJESM05 | Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa | 5 |
KI15AMAT001 | Matematiikka | 3 |
RESTO16-1002 |
Tutkimus ja kehittämistyövalmiudet
(Valitaan kaikki ) |
7 |
YELTUTKE05 | Tutkimus- ja kehittämistyö | 5 |
KA15ATUKE20 | Tutkimus- ja kehittämistyö 2 | 2 |
RESTO16-1004 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
73 |
KA15B10 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 16 |
YELETMBI05 | Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 5 |
KI15BRPT024 | Ruoka ja terveys 1 | 3 |
KI15BRPT025 | Ruoka ja terveys 2 | 2 |
KI15BRPT026 | Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 1 | 3 |
KI15BRPT027 | Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 2 | 2 |
KI15BRPT022 | Ruokapalvelujen kokemuksellisuus | 5 |
KA15B20 | Tuotannonohjaus ammattikeittiössä | 2 |
KA15B30 | Ruokapalvelujen johtaminen | 10 |
KI15BRPJ021 | Ruokapalvelujen laadun kehittäminen | 5 |
KI15BRPJ017 | Ravitsemuksen erityiskysymykset | 5 |
KA15CPAKE10 | Palveluprosessien kehittäminen | 5 |
KI15CRPK002 | Palvelukonseptin kehittäminen | 5 |
KA15CPAKE20 | Liiketoiminnan suunnitelmallinen kehittäminen | 5 |
RESTO16-1005 |
VALINNAISET AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 30 ) |
30 |
RESTO16-1011 |
Valitaan kaksi 15 op:n kokonaisuutta
(Valitaan kaikki ) |
0 |
RESTO16-1008 |
Ravitsemuksen syventävät opinnot
(Valitaan kaikki ) |
15 |
CA00BI54 | Ravitsemuslaatu | 5 |
CA00BS71 | Ravitsemusviestintä ja -tutkimus | 5 |
CA00BS72 | Ravitsemuskasvatus ja -projekti | 5 |
RESTO16-1010 |
Ruokatuotannon kehittäminen
(Valitaan kaikki ) |
15 |
KI15CRPK009 | Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen | 5 |
KI15CPROJ13 | Uudet ruokatuotantoprosessit | 5 |
YELBRPROJ01 | Tuotekehitysprojekti | 5 |
RESTO16-1009 |
Ruokapalvelujen kehittäminen
(Valitaan kaikki ) |
15 |
KI15CRPK010 | Konseptilähtöinen tilasuunnittelu | 5 |
KI15CPROJMP | Messuprojekti | 5 |
KI15CPROJ01 | Elämystapahtuma | 5 |
RESTO16-1007 |
HOPS:n mukaiset opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
15 |
RESTO16-1013 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10 ) |
10 |
KI15VVO0092 | Englantia amk-opintoihin | 2 |
BE00CH91 | Ruotsia amk-opintoihin | 2 |
CA00BI58 | Ruoka ja viini | 3 |
RESTO16-1000 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki ) |
30 |
KI15EPEHAR1 | Perusharjoittelu | 12 |
KI15EERHAR1 | Erikoistumisharjoittelu | 18 |
RESTO16-1012 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki ) |
15 |
KI15FTU001 | Opinnäytetyö | 15 |
KI15FTU0002 | Kypsyysnäyte | 0 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.