Siirry suoraan sisältöön

Ruokatuotantoprosessit (5op)

Opintojakson tunnus: CA00CL45

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Vastuuhenkilö
Eliisa Ylinen

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa kehittää ruokatuotantoprosesseja hyödyntäen eri tuotantomenetelmiä ja uusinta teknologiaa sekä osaa selittää ja perustella kuinka eri tuotantotavat vaikuttavat tuotteiden loppulaatuun. Opiskelija osaa arvioida ja vertailla eri tuotantomenetelmien vaikutusta elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Opiskelija osaa tulkita ja analysoida tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä soveltaa tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.

Sisältö

- Ruokatuotantotavat (cook & hold/serve, cook & chill, cook cold, sous vide ym.) ja laiteteknologia
- Aistittavan, hygieenisen ja ravitsemuksellisen laadun tutkimusmenetelmät
- Energiankulutuksen mittaaminen laite- ja prossesitasolla, tuotantotapojen kustannusvaikutusten arviointimenetelmät

Esitietovaatimukset

Ruokapalvelujen tuottaminen
Elintarvikkeet ja ravitsemus

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelijaa tietää kuinka ruokaa valmistetaan eri tuotantomenetelmillä uusinta teknologiaa hyödyntäen ja osaa selittää kuinka eri tuotantotavat vaikuttavat tuotteiden loppulaatuun. Opiskelija tunnistaa eri tuotantomenetelmien vaikutuksen elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Opiskelija osaa esitellä tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä hyödyntää tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelijaa osaa valmistaa ruokaa eri tuotantomenetelmillä uusinta teknologiaa hyödyntäen ja osaa selittää kuinka eri tuotantotavat vaikututtavat tuotteiden loppulaatuun. Opiskelija osaa arvioida eri tuotantomenetelmien vaikutusta elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Opiskelija osaa tulkita ja analysoida tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä soveltaa tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijaa osaa kehittää ruokatuotantoprosesseja hyödyntäen eri tuotantomenetelmiä ja uusinta teknologiaa sekä osaa selittää ja perustella kuinka eri tuotantotavat vaikuttavat tuotteiden loppulaatuun. Opiskelija osaa arvioida ja vertailla eri tuotantomenetelmien vaikutusta elintarvikkeiden aistittavaan, hygieeniseen ja ravitsemukselliseen laatuun. Opiskelija osaa tulkita ja analysoida tuotantoprosessien energia- ja kustannustehokkuutta laite- ja prosessitasolla, sekä soveltaa tietoa mm. tuotannonsuunnittelussa ja tuotekehitystyössä.

Lisätiedot

T&K osuus 3 op

Siirry alkuun