Ruoka ja terveys 2 (2op)
Opintojakson tunnus: KI15BRPT025
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 2 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa käyttää hyväkseen tietojaan ihmisen ravitsemuksesta kehittäessään ravitsemispalveluja ja elintarvikkeita. Hän osaa tulkita erillisryhmien ravitsemussuositusten tavoitteita ja niiden toteuttamista käytännössä. Hän osaa arvioida ruokaa ottaen huomioon myös ravitsemustoksikologisen näkökulman.
Sisältö
- ravitsemussuositukset
- eri-ikäisten ravitsemus
- ravitsemustoksikologia
Esitietovaatimukset
Ruoka ja terveys 1, osallistuminen
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
5
Opiskelija osaa soveltaa tietoaan ihmisen ravitsemuksesta kehittäessään ravitsemispalveluja ja elintarvikkeita.
Hän osaa soveltaa erillisryhmien ravitsemussuositusten tavoitteita ja niiden toteuttamista käytännössä.
Opiskelija osaa vertailla ruokaa ravintoaineiden lähteenä ja toksikologisesta näkökulmasta.
3
Opiskelija osaa tulkita tietoaan ihmisen ravitsemuksesta kehittäessään ravitsemispalveluja ja elintarvikkeita.Hän osaa tunnistaa erillisryhmien ravitsemussuositusten tavoitteita ja niiden toteuttamista käytännössä.
Opiskelija osaa arvioida ruokaa ravintoaineiden lähteenä ja hän osaa arvioida ruokaa toksikologisesta näkökulmasta.
1
Opiskelija osaa kaavamaisesti hyödyntää tietoaan ravinnosta kehittäessään ravitsemispalveluja ja elintarvikkeita.
Hän osaa nimetä erillisryhmien ravitsemussuositusten tavoitteita ja toteuttaa niitä käytännössä.
Opiskelija osaa antaa esimerkkejä ruoasta ravintoaineiden lähteenä ja osaa nimetä ruokaan liittyviä toksikologisia riskejä.
Oppimateriaalit
Erillisryhmien ravitsemussuositukset
Saatavuus: http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/portal/fi/ravitsemussuositukset/erillisryhmat
Korkeala, H. (toim) 2007. Elintarvikehygienia, ympäristöhygienia, elintarvike ja ympäristötoksikologia. Helsinki: WSOY Oppimateriaalit Oy. Soveltuvin osin.
- Muu jaksolla osoitettu materiaali.
Toteutustavat
- Luennot, ryhmä- ja harjoitustyöt, verkkotyöskentely