Avoin AMK, Polkuopetussuunnitelma Agrologi (AMK), monimuotototeutus: POLKUMAGRO23K
Tunnus: POLKUMAGRO23K
Kuvaus
Tämä opetussuunnitelma on avoimen AMK:n polkuopiskelijoille (monimuto- ja päiväopiskelijat). Opetussuunnitelma sisältää Agrologi (AMK):n ensimmäisen vuoden opinnot sekä perusopinnot. Avoimen AMK:n polkuopinnoissa tehdään jonkin verran myös henkilökohtaista opintojen suunnittelua.
TUTKINTO-OHJELMAN KUVAUS JA OSAAMISALUEET
Agrologi on tulevaisuuden maatalouden ammattilainen. Opinnot antavat eväitä kehittää kestävää, tuottavaa ja kannattavaa maataloustuotantoa, jossa otetaan huomioon ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvointi. Opinnot antavat valmiudet vastata tulevaisuuden haasteisiin kuten hiilineutraalisuuden ja kiertotalouden tavoittelemiseen, uusien menetelmien ja toimintatapojen käyttöönottoon muuttuvissa ilmasto- ja ympäristöolosuhteissa.
Agrologiopinnot antavat mahdollisuuden hyvinkin erilaisiin urapolkuihin kotimaassa ja ulkomailla. SeAMKin agrologiopinnoissa luodaan katsaus koko ruokaketjuun; maatalouden lisäksi jatkojalostukseen, ruokapalveluihin sekä kuluttajan näkökulmaan. Opinnoissa voi keskittyä maatalouden yritystalouteen tai tuotantoprosesseihin.
Osaamista voi laajentaa muiden alojen opinnoilla, esimerkiksi liiketalouden tai tekniikan opinnoilla. Opinnot luovat myös pohjaa maaseudun yritystoiminnan ja biotalouden kehittämiselle.
Agrologiopintojen laajuus on 240 opintopistettä ja kestoaika kolmesta neljään vuoteen riippuen aikaisemmasta osaamisesta sekä omista tavoitteista ja elämäntilanteesta. Opinnot on rytmitetty siten, että lähiopetus keskittyy syys-huhtikuulle. Kesäisin on mahdollista tehdä harjoitteluja ja kesäopintoja. Opiskelumuotoina ovat lähi- ja etäopinnot sekä harjoittelut. Verkostomainen työtapa ja erilaiset vuorovaikutustavat sekä -kanavat kuuluvat agrologin arkeen, joten niiden kehittämisellä on keskeinen rooli opinnoissa.
Opintojen alkuvaiheessa opiskellaan ammatillisia opintokokonaisuuksia: maaperä- ja ilmastotekijöitä, kasvituotantoa, kotieläintuotantoa, agroteknologiaa, maatalouden yritystaloutta ja maatalouspolitiikkaa. Ammatillisia opintoja tukevat viestintä, luonnontieteet ja kieliopinnot. Läpileikkaavina teemoina opinnoissa kulkevat mm. kiertotalous, kestävä kehitys, ruokaturvallisuus ja vastuullisuus sekä digitaalisuuden hyödyntäminen ja kansainvälinen näkökulma.
Toisen opintovuoden jälkeisenä kesänä on kasvukauden kesäopintojakso, jolloin sovelletaan käytännössä opiskellen talven aikana tulleita teoriatietoja. Opiskelijat ovat perinteisesti tehneet opintoretken Keski-Eurooppaan, joka antaa tuulahduksen muiden maiden maatalouskulttuurista. Ulkomailla opiskeluun ja harjoitteluun on hyvät mahdollisuudet kansainvälisten yhteistyökumppaneidemme kautta.
Kolmantena ja neljäntenä opiskeluvuotena opinnot valitaan oman urasuunnitelman mukaisesti. Osaamista voi syventää maatalouden yritystalouteen, kasvituotantoon, agroteknologiaan tai kotieläintuotantoon. Valittavana on myös ns. elintarvikeagrologin opinnot, jolloin opiskellaan tietyt opintojaksot bio- ja elintarviketekniikan tutkinnosta. Maaseutuyrittäjä- opintopaketissa agrologiopintojen lisäksi opiskellaan liiketalouden opinnoista laskentatointa, markkinointia ja henkilöstöjohtamista.
Harjoitteluihin kuuluvat maatilaharjoittelu ja erikoistumisharjoittelu Suomessa tai ulkomailla. Opinnäytetyö tehdään opintojen loppuvaiheessa. Opinnäytetyön aiheen valinta on hyvin vapaa, mutta opiskelijan kannattaa pitää mielessä opinnäytetyön hyödyntämisnäkökulma urasuunnittelussa ja työllistymisessä.
AMMATILLINEN OSAAMISPROFIILI
Agrologeille on tarjolla monipuolisia työtehtäviä ja he työllistyvät hyvin. Agrologi työskentelee kotieläin- ja kasvituotannon neuvojana, hallinnon, koulutuksen ja tutkimustoiminnan asiantuntijana sekä maaseudun kehittäjänä. Kauppa ja teollisuus sekä pankki- ja vakuutussektori työllistävät myös agrologeja. Viestintä- ja markkinointitehtävät sekä erilaiset ilmastoon ja luonnonmonimuotoisuuteen liittyvät projektit ovat työllistäneet viime vuosina useita agrologeja.
Agrologin keskeisiä osaamisalueita eli kompetensseja ovat maataloustuotanto, kestävä kehitys ja ympäristöosaaminen, liiketoiminta ja yrittäjyys sekä toimintaympäristön tuntemus.
Kehittyvillä tiloilla tarvitaan ammattikorkeakoulutasoista osaamista ja iso joukko agrologeja johtaa omaa yritystä. SeAMKin agrologiopinnoissa voi kehittää omaa yrittäjyysosaamista ja yritystä. Alkutuotannon osaaminen antaa eväitä myös monipuoliselle maaseudun yritystoiminnalle ja kansainväliselle kaupalle. Opinnoista saa eväitä alan asiantuntijaksi riippuen omista valinnoista ja mielenkiinnon kohteista.
PEDAGOGISET TOIMINTAMALLIT
Agrologiopinnoissa oppija on aktiivinen tiedonhankkija, –prosessoija, -tuottaja, ja soveltaja. Oppiminen tapahtuu yksin tai yhdessä muiden kanssa verkostoa hyödyntäen. Opittavat asiat liitetään oppijan omaan kokemusmaailmaan, työhön ja toimintaympäristöön. Oppiminen on prosessi, jossa jokainen asettaa omat oppimistavoitteet ja myös itsearvioi omaa oppimistaan (sosiokonstruktivistinen oppimiskäsitys). Opettajan rooli on olla oppimisprosessin ohjaaja. Oppimisprosessin suunnittelun apuna käytetään henkilökohtaista opintosuunnitelmaa, jossa määritellään opintojaksot mitä opiskelija valitsee.
Ammatilliset opinnot koostuvat teemoista, joiden opiskelussa käytetään erilaisia pedagogisia menetelmiä. Opittavaa kokonaisuutta voidaan lähestyä ongelmalähtöisesti tai ilmiönä, josta oppija rakentaa oman oppimisprosessinsa hyödyntäen tietojaan, taitojaan ja kokemuksiaan. Esimerkiksi kotieläinten tuotantoympäristö ja hyvinvointi- opintojaksossa opiskelija rakentaa tietyn eläimen ympärille osaamisensa eläintä koskevasta lainsäädännöstä sekä olosuhteista ja niiden vaikutuksista eläimen hyvinvointiin. Tiimioppiminen ja yhteiset projektit työelämän kanssa kehittävät paitsi projektinhallintataitoja ja alan osaamista niin myös viestintä, verkostoitumis- sekä ihmissuhdetaitoja. Yritysyhteistyökumppaneiden tai opiskelijoiden omien yritysten esimerkit ja ongelmat antavat opetukselle konkreettisia oppimistehtäviä.
Tekemällä oppimista sisältyy useisiin opintojaksoihin, erityisesti harjoittelut ja kesäopintojen kasvukauden opintojakso sisältävät toiminnallista oppimista. Työelämässä syntyvää osaamista voi sisällyttää tutkintoon osaamisen tunnustamisen kautta.
Alan toimijat ovat hyvin kansainvälisiä. Opinnoissa hyödynnetään ajankohtaista vieraskielistä tutkimusmateriaalia ja kirjallisuutta. Monikulttuurisuutta käsitellään esimerkiksi markkinoinnin ja henkilöstöjohtamisen opinnoissa. Useilla suomalaisilla maatiloilla on ulkomaisia työntekijöitä, jolloin maatilaharjoittelussa oppii käytännön maatilatöiden lisäksi ymmärrystä eri kulttuureihin ja vieraisiin kieliin.
Opintojen alussa opiskelija tekee henkilökohtaisen opintosuunnitelman, jossa hän kartoittaa aikaisempaa osaamistaan ja oppimistavoitteitaan HOPS -ohjaajan tai opinto-ohjaajan kanssa. Opintojen kuluessa opintosuunnitelmaa tarkastellaan urasuunnitelman näkökulmasta ja otetaan huomioon mahdollisesti opintojen aikana alan työelämässä hankittua osaamista. Opintojen aikana oma ammatti-identiteetti kehittyy. Opintojen aikana opiskelija analysoi omaa kehitystään esimerkiksi oppimispäiväkirjan avulla. Ammatti-identiteetin kehittymistä tuetaan vuosittaisilla kehityskeskusteluilla HOPS-ohjaajan kanssa, harjoittelun ja opinnäytetyön ohjauksella. Valmistuva agrologi on oppiva, kehittyvä asiantuntija.
Osaamista arvioidaan opintojen alkaessa, sen aikana ja päätyttyä itsearvioinnin, vertaisarvioinnin, työelämän ja opettajan arvioimana. Osaamistaan voi näyttää esimerkiksi analysoimalla maanäytteen, tunnistamalla kasveja, kirjoittamalla oppimispäiväkirjan tai tekemällä yritykselle kehittämissuunnitelman.
Agrologiopinnoissa läpileikkaavina teemoina koko opintojen aikana kulkevat:
• tiedonhankinta ja urasuunnittelu
• yrittäjyys ja kansainvälisyys
• verkosto- ja viestintätaidot
• kestävä kehitys ja kiertotalous
• digitaalisuus ja sen hyödyntäminen
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2022-2023 | 2023-2024 |
Kevät
2023 |
Syksy
2023 |
3. / 2023 | 4. / 2023 | 5. / 2023 | 1. / 2023 | 2. / 2023 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
POLKUMAGRO23K-1001 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
20 | |||||||||
POLKUMAGRO23K-1002 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki) |
10 | |||||||||
XX00CG82 | Opiskelu ammattikorkeakoulussa | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||
XX00CG83 | Urasuunnittelu ja kansainvälisyys | 2 | |||||||||
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||
YPO4A3 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||
POLKUMAGRO23K-1003 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 | |||||||||
XX00CL55 | Yrittäjyyden perusteet | 3 | |||||||||
XX00BE91 | SeAMK innovaatioviikko | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||
POLKUMAGRO23K-1004 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 | |||||||||
YPO1C2 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 | |||||||||
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||
POLKUMAGRO23K-1005 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
14 | |||||||||
POLKUMAGRO23K-1007 |
Luonnontieteelliset valmiudet
(Valitaan kaikki) |
8 | |||||||||
9A00BW45 | Matematiikka | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||
YE00BW49 | Ruokaketjun kemia | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||
POLKUMAGRO23K-1008 |
Tutkimus- ja kehittämisvalmiudet
(Valitaan kaikki) |
0 | |||||||||
POLKUMAGRO23K-1009 |
Ruokaketju
(Valitaan kaikki) |
6 | |||||||||
XX00CX20 | Ruokaketjun toiminta | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||
XX00CX21 | Ruokaketjun vastuullisuus | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||
POLKUMAGRO23K-1010 |
Ruokaketjun liiketoiminta
(Valitaan kaikki) |
0 | |||||||||
POLKUMAGRO23K-1011 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
25 | |||||||||
POLKUMAGRO23K-1012 |
Johdanto alaan
(Valitaan kaikki) |
5 | |||||||||
9A00CY06 | Maaseutu toimintaympäristönä | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||
POLKUMAGRO23K-1013 |
Kestävä kasvituotanto
(Valitaan kaikki) |
10 | |||||||||
9A00DB00 | Maaperä ja vesitalous | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||
9A00DC08 | Kasvin kasvu | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||
POLKUMAGRO23K-1014 |
Vastuullinen kotieläintuotanto
(Valitaan kaikki) |
5 | |||||||||
9A00CY09 | Kotieläinten tuotantoympäristö ja hyvinvointi | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||
POLKUMAGRO23K-1015 |
Maatalousekonomia
(Valitaan kaikki) |
5 | |||||||||
9A00CY10 | Maatalouden yritystalouden perusteet | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||
POLKUMAGRO23K-1016 |
HARJOITTELUT
(Valitaan kaikki) |
16 | |||||||||
POLKUMAGRO23K-1017 |
Maatilaharjoittelu
(Valitaan kaikki) |
16 | |||||||||
9A00CY25 | Maatilaharjoittelu, osa 1. | 16 | 16 | 16 | 8 | 8 | |||||
POLKUMAGRO23K-1018 |
VAIHTOEHTOISET OPINNOT
(Valitaan kaikki) |
0 | |||||||||
Yhteensä | 60 | 26 | 42 | 26 | 42 | 8.8 | 8.8 | 8.8 | 21 | 21 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Yleiset kompetenssit (AMK)
1 Oppimisen taidot
- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan |
Opiskelu ammattikorkeakoulussa |
Urasuunnittelu ja kansainvälisyys |
Viestintätaidot |
Tieto- ja viestintätekniikka |
Yrittäjyyden perusteet |
SeAMK innovaatioviikko |
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet |
Projektitoiminnan perusteet |
Matematiikka |
Ruokaketjun kemia |
Ruokaketjun toiminta |
Ruokaketjun vastuullisuus |
Maaseutu toimintaympäristönä |
Maaperä ja vesitalous |
Kasvin kasvu |
Kotieläinten tuotantoympäristö ja hyvinvointi |
Maatalouden yritystalouden perusteet |
Maatilaharjoittelu, osa 1. |
2 Eettinen osaaminen
- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista |
Opiskelu ammattikorkeakoulussa |
Urasuunnittelu ja kansainvälisyys |
Viestintätaidot |
Ruokaketjun toiminta |
Ruokaketjun vastuullisuus |
Maaseutu toimintaympäristönä |
Maaperä ja vesitalous |
Kotieläinten tuotantoympäristö ja hyvinvointi |
Maatilaharjoittelu, osa 1. |
3 Työyhteisöosaaminen
- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia |
Opiskelu ammattikorkeakoulussa |
Ruokaketjun vastuullisuus |
Maatilaharjoittelu, osa 1. |
4 Innovaatio-osaaminen
- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen |
SeAMK innovaatioviikko |
Ruokaketjun vastuullisuus |
Maatilaharjoittelu, osa 1. |
5 Kansainvälistymisosaaminen
- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon |
Urasuunnittelu ja kansainvälisyys |
Viestintätaidot |
Ruokaketjun toiminta |
Maatilaharjoittelu, osa 1. |
6 Yrittäjyysosaaminen
- ymmärtää yrityksen toiminnan ja liiketoimintaympäristön vuorovaikutuksen sekä omaksuu yrittäjyyden ja yrittäjämäisen tavan toimia ymmärtää kannattavan yritystoiminnan perusteet |
Yrittäjyyden perusteet |
Ruokaketjun toiminta |
Maatalouden yritystalouden perusteet |
Maatilaharjoittelu, osa 1. |
7 Laadunhallintaosaaminen
- opiskelija tuntee alalle tyypilliset laatujärjestelmät |
Ruokaketjun kemia |
Ruokaketjun toiminta |
Maatilaharjoittelu, osa 1. |
Luokittelemattomat |
Agrologi kompetenssit
Ei enää käytössä. Käyttö päättynyt 31.12.2022
1 Maatalouden tuotanto-osaaminen
Opiskelija osaa kytkeä alkutuotannon osaksi ruokaketjua. |
Ruokaketjun kemia |
Ruokaketjun toiminta |
Ruokaketjun vastuullisuus |
Maaseutu toimintaympäristönä |
Maaperä ja vesitalous |
Kasvin kasvu |
Kotieläinten tuotantoympäristö ja hyvinvointi |
Maatalouden yritystalouden perusteet |
Maatilaharjoittelu, osa 1. |
2 Maaseutu toimintaympäristönä
Opiskelija tuntee maaseudun toimijaverkostot ja osaa toimia näissä verkostoissa sekä tuntee kansainvälisen ja kansallisen maaseutupolitiikan ja tietää niiden vaikutukset alueiden, maaseudun ja maatalouden toimintaedellytyksiin ja kehittymiseen. |
Opiskelu ammattikorkeakoulussa |
Urasuunnittelu ja kansainvälisyys |
Ruokaketjun toiminta |
Ruokaketjun vastuullisuus |
Maaseutu toimintaympäristönä |
Maatilaharjoittelu, osa 1. |
3 Liiketoiminta ja yrittäjyys
Opiskelija tuntee yritystoiminnan periaatteet ja liiketoiminnan osa-alueet ja osaa johtaa ja kehittää maaseutuyritystä suunnitelmallisesti sekä taloudellisesti kannattavalla tavalla. |
Yrittäjyyden perusteet |
Matematiikka |
Ruokaketjun toiminta |
Ruokaketjun vastuullisuus |
Maaseutu toimintaympäristönä |
Maatalouden yritystalouden perusteet |
Maatilaharjoittelu, osa 1. |
4 Kestävä kehitys ja ympäristöosaaminen
Opiskelija tietää oman toiminnan ympäristövaikutukset ja tuntee maaseutuyrityksen ja ympäristön vuorovaikutuksen ja osaa kehittää yritystä ympäristövastuullisesti. |
Ruokaketjun kemia |
Ruokaketjun toiminta |
Ruokaketjun vastuullisuus |
Maaseutu toimintaympäristönä |
Maaperä ja vesitalous |
Kasvin kasvu |
Kotieläinten tuotantoympäristö ja hyvinvointi |
Maatilaharjoittelu, osa 1. |
Luokittelemattomat |
Viestintätaidot |
Tieto- ja viestintätekniikka |
SeAMK innovaatioviikko |
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet |
Projektitoiminnan perusteet |
amk:tutkintoon johtava koulutus
1 Perusopinnot |
Opiskelu ammattikorkeakoulussa |
Urasuunnittelu ja kansainvälisyys |
Viestintätaidot |
Tieto- ja viestintätekniikka |
Yrittäjyyden perusteet |
SeAMK innovaatioviikko |
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet |
Projektitoiminnan perusteet |
Matematiikka |
Ruokaketjun kemia |
2 Ammattiopinnot |
Ruokaketjun toiminta |
Ruokaketjun vastuullisuus |
Maaseutu toimintaympäristönä |
Maaperä ja vesitalous |
Kasvin kasvu |
Kotieläinten tuotantoympäristö ja hyvinvointi |
Maatalouden yritystalouden perusteet |
3 Vapaasti valittavat opinnot |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
4 Harjoittelu |
Maatilaharjoittelu, osa 1. |
5 Opinnäytetyö |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
Luokittelemattomat |
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
POLKUMAGRO23K-1001 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
20 |
POLKUMAGRO23K-1002 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki) |
10 |
XX00CG82 | Opiskelu ammattikorkeakoulussa | 2 |
XX00CG83 | Urasuunnittelu ja kansainvälisyys | 2 |
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 |
YPO4A3 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 |
POLKUMAGRO23K-1003 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 |
XX00CL55 | Yrittäjyyden perusteet | 3 |
XX00BE91 | SeAMK innovaatioviikko | 2 |
POLKUMAGRO23K-1004 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 |
YPO1C2 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 |
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 |
POLKUMAGRO23K-1005 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
14 |
POLKUMAGRO23K-1007 |
Luonnontieteelliset valmiudet
(Valitaan kaikki) |
8 |
9A00BW45 | Matematiikka | 5 |
YE00BW49 | Ruokaketjun kemia | 3 |
POLKUMAGRO23K-1008 |
Tutkimus- ja kehittämisvalmiudet
(Valitaan kaikki) |
0 |
POLKUMAGRO23K-1009 |
Ruokaketju
(Valitaan kaikki) |
6 |
XX00CX20 | Ruokaketjun toiminta | 3 |
XX00CX21 | Ruokaketjun vastuullisuus | 3 |
POLKUMAGRO23K-1010 |
Ruokaketjun liiketoiminta
(Valitaan kaikki) |
0 |
POLKUMAGRO23K-1011 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
25 |
POLKUMAGRO23K-1012 |
Johdanto alaan
(Valitaan kaikki) |
5 |
9A00CY06 | Maaseutu toimintaympäristönä | 5 |
POLKUMAGRO23K-1013 |
Kestävä kasvituotanto
(Valitaan kaikki) |
10 |
9A00DB00 | Maaperä ja vesitalous | 5 |
9A00DC08 | Kasvin kasvu | 5 |
POLKUMAGRO23K-1014 |
Vastuullinen kotieläintuotanto
(Valitaan kaikki) |
5 |
9A00CY09 | Kotieläinten tuotantoympäristö ja hyvinvointi | 5 |
POLKUMAGRO23K-1015 |
Maatalousekonomia
(Valitaan kaikki) |
5 |
9A00CY10 | Maatalouden yritystalouden perusteet | 5 |
POLKUMAGRO23K-1016 |
HARJOITTELUT
(Valitaan kaikki) |
16 |
POLKUMAGRO23K-1017 |
Maatilaharjoittelu
(Valitaan kaikki) |
16 |
9A00CY25 | Maatilaharjoittelu, osa 1. | 16 |
POLKUMAGRO23K-1018 |
VAIHTOEHTOISET OPINNOT
(Valitaan kaikki) |
0 |