Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut, Päivätoteutus: KIRS14
Opetussuunitelman tunnus: KIRS14
- Tutkintonimike
- Restonomi (AMK)
- Laajuus
- 210 op
- Kesto
- 3.5 vuotta (210 op)
- Aloituslukukausi
- Syksy 2014
- Opetuskieli
- suomi
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2014-2015 | 2015-2016 | 2016-2017 | 2017-2018 | Syksy 2014 | Kevät 2015 | Syksy 2015 | Kevät 2016 | Syksy 2016 | Kevät 2017 | Syksy 2017 | 1. / 2014 | 2. / 2014 | 3. / 2015 | 4. / 2015 | 5. / 2015 | 1. / 2015 | 2. / 2015 | 3. / 2016 | 4. / 2016 | 5. / 2016 | 1. / 2016 | 2. / 2016 | 3. / 2017 | 4. / 2017 | 5. / 2017 | 1. / 2017 | 2. / 2017 |
---|---|---|
Yhteensä | 210 |
Yleiset kompetenssit (AMK)
1 Oppimisen taidot
- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
2 Eettinen osaaminen
- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
3 Työyhteisöosaaminen
- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
4 Innovaatio-osaaminen
- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
5 Kansainvälistymisosaaminen
- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
6 Yrittäjyysosaaminen
- ymmärtää yrityksen toiminnan ja liiketoimintaympäristön vuorovaikutuksen sekä omaksuu yrittäjyyden ja yrittäjämäisen tavan toimia ymmärtää kannattavan yritystoiminnan perusteet |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
7 Laadunhallintaosaaminen
- opiskelija tuntee alalle tyypilliset laatujärjestelmät |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
Luokittelemattomat |
Johdanto opintoihin 1 |
Urasuunnittelutaitojen kehittäminen |
Tietotekniikka 1 |
Tuotannonohjaus ammattikeittiössä |
Viestinnän perusteet 1 |
Työelämän viestintä |
Ruotsi 1 |
Ruotsi 2 |
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen |
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen |
Englanti 1 |
Hospitality English |
Matematiikka |
Ruokapalvelujen tuottaminen |
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia |
Ruoka ja terveys 1 |
Ruoka ja terveys 2 |
Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 1 |
Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 2 |
Ruokapalvelujen kokemuksellisuus |
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen |
Ravitsemuksen erityiskysymykset |
Ruokaketjun yritystoiminnan perusteet |
Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa |
Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa |
Sopimusoikeus |
Ravitsemuksellisuuden kehittäminen |
Ravitsemusviestintä ja -kasvatus |
Topics in Nutrition |
Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen |
Tuotekehitysprojekti |
Uudet ruokatuotantoprosessit |
Esthetics and Functional Space Design |
Elämystapahtuma |
Messuprojekti |
Tilapalvelujen johtaminen |
Palvelukonseptin kehittäminen |
Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit |
Perusharjoittelu |
Erikoistumisharjoittelu |
Tutkimuksen perusteet ja tutkimussuunnitelma |
Tutkimusprojekti |
Kehittämisprojekti |
Opinnäytetyö |
Kypsyysnäyte |
Restonomi kompetenssit
1 Palvelukulttuuriosaaminen
- ymmärtää vieraanvaraisuuden (hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
2 Palvelujärjestelmäosaaminen
- osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaan |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
3 Palvelujohtamisosaaminen
- tuntee ja ymmärtää yrityksen strategiat ja osaa hyödyntää niitä palvelutoiminnan ohjauksen työvälineenä |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
4 Liiketoimintaosaaminen
- osaa analysoida asiakkuuksia palveluliiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
5 Palvelujen tuottamisen ja johtamisen palveluympäristöosaaminen
- osaa arvioida hankintojen ja palveluiden tuottamisen vaikutuksia palvelun käyttäjälle, ympäristölle ja yhteiskunnalle |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
Luokittelemattomat |
Johdanto opintoihin 1 |
Urasuunnittelutaitojen kehittäminen |
Tietotekniikka 1 |
Tuotannonohjaus ammattikeittiössä |
Viestinnän perusteet 1 |
Työelämän viestintä |
Ruotsi 1 |
Ruotsi 2 |
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen |
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen |
Englanti 1 |
Hospitality English |
Matematiikka |
Ruokapalvelujen tuottaminen |
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia |
Ruoka ja terveys 1 |
Ruoka ja terveys 2 |
Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 1 |
Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 2 |
Ruokapalvelujen kokemuksellisuus |
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen |
Ravitsemuksen erityiskysymykset |
Ruokaketjun yritystoiminnan perusteet |
Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa |
Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa |
Sopimusoikeus |
Ravitsemuksellisuuden kehittäminen |
Ravitsemusviestintä ja -kasvatus |
Topics in Nutrition |
Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen |
Tuotekehitysprojekti |
Uudet ruokatuotantoprosessit |
Esthetics and Functional Space Design |
Elämystapahtuma |
Messuprojekti |
Tilapalvelujen johtaminen |
Palvelukonseptin kehittäminen |
Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit |
Perusharjoittelu |
Erikoistumisharjoittelu |
Tutkimuksen perusteet ja tutkimussuunnitelma |
Tutkimusprojekti |
Kehittämisprojekti |
Opinnäytetyö |
Kypsyysnäyte |
amk:tutkintoon johtava koulutus
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
KIRS14-1014 |
YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 27 ) |
27 |
KI15JOOP041 | Johdanto opintoihin 1 | 3 |
KIURASUUN1 | Urasuunnittelutaitojen kehittäminen | 1 |
YELTIETO051 | Tietotekniikka 1 | 3 |
KA15B20 | Tuotannonohjaus ammattikeittiössä | 2 |
YELVIESP051 | Viestinnän perusteet 1 | 3 |
YELVIEST02 | Työelämän viestintä | 2 |
YELRUOTS051 | Ruotsi 1 | 3 |
YELRUOTSER | Ruotsi 2 | 2 - 3 |
VIRKARUKI | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 0 |
VIRKARUSU | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 0 |
YELENGLI051 | Englanti 1 | 3 |
YELENGLHOS | Hospitality English | 2 |
KI15AMAT001 | Matematiikka | 3 |
KIRS14-1013 |
YHTEISET AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
71 |
KI15BRPT018 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 15 |
YELETMBI05 | Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 5 |
KI15BRPTA20 | Ruoka ja terveys 1 | 3 |
YELRUOTER2 | Ruoka ja terveys 2 | 2 |
KI15BRPTA21 | Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 1 | 3 |
KIELTUNT2 | Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 2 | 2 |
KI15BRPT022 | Ruokapalvelujen kokemuksellisuus | 5 |
KIRS14-1003 |
Ruokapalvelujen johtaminen
(Valitaan opintopisteitä: 8 ) |
8 |
KI15BRPJ021 | Ruokapalvelujen laadun kehittäminen | 5 |
KI15BRPJ017 | Ravitsemuksen erityiskysymykset | 5 |
YELRYYTP05 | Ruokaketjun yritystoiminnan perusteet | 5 |
YELRYMAR05 | Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa | 5 |
YELHJESM05 | Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa | 5 |
KI15BRPJ013 | Sopimusoikeus | 3 |
KIRS14-1009 |
SYVENTÄVÄT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 45 ) |
45 |
KIRS14-1006 |
Ravitsemuksen syventävät opinnot
(Valitaan kaikki ) |
15 |
KI15CRPK004 | Ravitsemuksellisuuden kehittäminen | 5 |
KI15CPROJ17 | Ravitsemusviestintä ja -kasvatus | 5 |
KI15CPROJ18 | Topics in Nutrition | 5 |
KIRS14-1008 |
Ruokatuotannon kehittäminen
(Valitaan kaikki ) |
15 |
KI15CRPK005 | Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen | 5 |
YELBRPROJ01 | Tuotekehitysprojekti | 5 |
KI15CPROJ13 | Uudet ruokatuotantoprosessit | 5 |
KIRS14-1007 |
Ruokapalvelujen kehittäminen
(Valitaan kaikki ) |
15 |
KI15CRPK007 | Esthetics and Functional Space Design | 5 |
KI15CPROJ01 | Elämystapahtuma | 5 |
KI15CPROJMP | Messuprojekti | 5 |
KIRS14-1004 |
Palveluliiketoiminnan kehittäminen
(Valitaan kaikki ) |
15 |
KI15CPROJ16 | Tilapalvelujen johtaminen | 5 |
KI15CRPK002 | Palvelukonseptin kehittäminen | 5 |
KI15CPROJ02 | Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit | 5 |
KIRS14-1005 |
HOPS:n mukaiset opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
15 |
KIRS14-1011 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10 ) |
10 |
KIRS14-1002 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki ) |
30 |
KI15EPEHAR1 | Perusharjoittelu | 12 |
KI15EERHAR1 | Erikoistumisharjoittelu | 18 |
KIRS14-1010 |
TUTKIMUSOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
27 |
KI15AMET104 | Tutkimuksen perusteet ja tutkimussuunnitelma | 4 |
KI15AMET404 | Tutkimusprojekti | 6 |
KI15AMET008 | Kehittämisprojekti | 2 |
KI15FTU001 | Opinnäytetyö | 15 |
KI15FTU0002 | Kypsyysnäyte | 0 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.