Siirry suoraan sisältöön

Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut, Päivätoteutus: KIRS14

Opetussuunitelman tunnus: KIRS14

Tutkintonimike
Restonomi (AMK)
Laajuus
210 op
Kesto
3.5 vuotta (210 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2014
Opetuskieli
suomi

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2014-2015 2015-2016 2016-2017 2017-2018 Syksy 2014 Kevät 2015 Syksy 2015 Kevät 2016 Syksy 2016 Kevät 2017 Syksy 2017 1. / 2014 2. / 2014 3. / 2015 4. / 2015 5. / 2015 1. / 2015 2. / 2015 3. / 2016 4. / 2016 5. / 2016 1. / 2016 2. / 2016 3. / 2017 4. / 2017 5. / 2017 1. / 2017 2. / 2017
Yhteensä 210

Yleiset kompetenssit (AMK)

1 Oppimisen taidot

- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Ei liitettyjä opintojaksoja

2 Eettinen osaaminen

- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Ei liitettyjä opintojaksoja

3 Työyhteisöosaaminen

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Ei liitettyjä opintojaksoja

4 Innovaatio-osaaminen

- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- osaa työskennellä projekteissa
- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
- osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Ei liitettyjä opintojaksoja

5 Kansainvälistymisosaaminen

- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon
- kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Ei liitettyjä opintojaksoja

6 Yrittäjyysosaaminen

- ymmärtää yrityksen toiminnan ja liiketoimintaympäristön vuorovaikutuksen sekä omaksuu yrittäjyyden ja yrittäjämäisen tavan toimia ymmärtää kannattavan yritystoiminnan perusteet
- osaa analysoida yrityksen toimintaa ja riskejä

Ei liitettyjä opintojaksoja

7 Laadunhallintaosaaminen

- opiskelija tuntee alalle tyypilliset laatujärjestelmät
- opiskelija ymmärtää laatuajattelun ja laatujärjestelmien vaatimukset

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Johdanto opintoihin 1
Urasuunnittelutaitojen kehittäminen
Tietotekniikka 1
Tuotannonohjaus ammattikeittiössä
Viestinnän perusteet 1
Työelämän viestintä
Ruotsi 1
Ruotsi 2
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen
Englanti 1
Hospitality English
Matematiikka
Ruokapalvelujen tuottaminen
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia
Ruoka ja terveys 1
Ruoka ja terveys 2
Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 1
Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 2
Ruokapalvelujen kokemuksellisuus
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen
Ravitsemuksen erityiskysymykset
Ruokaketjun yritystoiminnan perusteet
Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa
Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa
Sopimusoikeus
Ravitsemuksellisuuden kehittäminen
Ravitsemusviestintä ja -kasvatus
Topics in Nutrition
Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen
Tuotekehitysprojekti
Uudet ruokatuotantoprosessit
Esthetics and Functional Space Design
Elämystapahtuma
Messuprojekti
Tilapalvelujen johtaminen
Palvelukonseptin kehittäminen
Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit
Perusharjoittelu
Erikoistumisharjoittelu
Tutkimuksen perusteet ja tutkimussuunnitelma
Tutkimusprojekti
Kehittämisprojekti
Opinnäytetyö
Kypsyysnäyte

Restonomi kompetenssit

1 Palvelukulttuuriosaaminen

- ymmärtää vieraanvaraisuuden (hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä
- osaa tuottaa terveellisiä, turvallisia ja taloudellisesti kannattavia palveluja edistämään asiakkaiden hyvinvointia
- osaa huomioida esteettiset ja eettiset näkökulmat palvelutoiminnassa (tilat ja palvelutuotteet, viestintä)
- tuntee kuluttajakäyttäytymisen periaatteet ja osaa hyödyntää niitä palvelukehityksessä

Ei liitettyjä opintojaksoja

2 Palvelujärjestelmäosaaminen

- osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaan
- osaa kuvata, ohjata ja arvioida palveluprosesseja (tuotesuunnittelu, toiminnan kannattavuus, työn organisointi, ohjaus ja kehittäminen)
- osaa kehittää palveluja tuotekehityksen ja tuotteistamisen keinoin
- tuntee omaan toimialaansa liittyvät turvallisuusvaatimukset ja osaa soveltaa niitä työssään

Ei liitettyjä opintojaksoja

3 Palvelujohtamisosaaminen

- tuntee ja ymmärtää yrityksen strategiat ja osaa hyödyntää niitä palvelutoiminnan ohjauksen työvälineenä
- osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida oman ja yksikön päivittäistä lähijohtamista
- osaa organisoida työyhteisön toimintaa ja hyödyntää yksilöiden, tiimien ja yhteisöjen osaamista

Ei liitettyjä opintojaksoja

4 Liiketoimintaosaaminen

- osaa analysoida asiakkuuksia palveluliiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta
- ymmärtää liiketoiminnan keskeiset käsitteet ja omaa liiketaloudellisen ajattelun perusteet
- osaa ennakoida vaihtoehtoisten toimintatapojen vaikutuksia taloudelliseen tulokseen ja kilpailukykyyn
- osaa soveltaa yrittäjyysperiaatteita yrittäjänä ja työntekijänä
- osaa toimia erilaisissa verkostoissa sekä hyödyntää ja kehittää niitä

Ei liitettyjä opintojaksoja

5 Palvelujen tuottamisen ja johtamisen palveluympäristöosaaminen

- osaa arvioida hankintojen ja palveluiden tuottamisen vaikutuksia palvelun käyttäjälle, ympäristölle ja yhteiskunnalle
- osaa kantaa taloudellista, sosiaalista, ekologista ja kulttuurista vastuuta palvelujen tuottamisessa ja johtamisessa
- ymmärtää kansainvälisyyden, globalisaation ja erilaisten kulttuurien merkityksen palvelukulttuurille ja alan kehitykselle
- tiedostaa oman toimintansa merkityksen aluekehityksen näkökulmasta

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Johdanto opintoihin 1
Urasuunnittelutaitojen kehittäminen
Tietotekniikka 1
Tuotannonohjaus ammattikeittiössä
Viestinnän perusteet 1
Työelämän viestintä
Ruotsi 1
Ruotsi 2
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen
Englanti 1
Hospitality English
Matematiikka
Ruokapalvelujen tuottaminen
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia
Ruoka ja terveys 1
Ruoka ja terveys 2
Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 1
Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 2
Ruokapalvelujen kokemuksellisuus
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen
Ravitsemuksen erityiskysymykset
Ruokaketjun yritystoiminnan perusteet
Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa
Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa
Sopimusoikeus
Ravitsemuksellisuuden kehittäminen
Ravitsemusviestintä ja -kasvatus
Topics in Nutrition
Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen
Tuotekehitysprojekti
Uudet ruokatuotantoprosessit
Esthetics and Functional Space Design
Elämystapahtuma
Messuprojekti
Tilapalvelujen johtaminen
Palvelukonseptin kehittäminen
Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit
Perusharjoittelu
Erikoistumisharjoittelu
Tutkimuksen perusteet ja tutkimussuunnitelma
Tutkimusprojekti
Kehittämisprojekti
Opinnäytetyö
Kypsyysnäyte

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
KIRS14-1014
YHTEISET PERUSOPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 27 )

27
KI15JOOP041 Johdanto opintoihin 1 3
KIURASUUN1 Urasuunnittelutaitojen kehittäminen 1
YELTIETO051 Tietotekniikka 1 3
KA15B20 Tuotannonohjaus ammattikeittiössä 2
YELVIESP051 Viestinnän perusteet 1 3
YELVIEST02 Työelämän viestintä 2
YELRUOTS051 Ruotsi 1 3
YELRUOTSER Ruotsi 2 2 - 3
VIRKARUKI Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen 0
VIRKARUSU Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen 0
YELENGLI051 Englanti 1 3
YELENGLHOS Hospitality English 2
KI15AMAT001 Matematiikka 3
KIRS14-1013
YHTEISET AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki )

71
KI15BRPT018 Ruokapalvelujen tuottaminen 15
YELETMBI05 Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia 5
KI15BRPTA20 Ruoka ja terveys 1 3
YELRUOTER2 Ruoka ja terveys 2 2
KI15BRPTA21 Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 1 3
KIELTUNT2 Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 2 2
KI15BRPT022 Ruokapalvelujen kokemuksellisuus 5
KIRS14-1003
Ruokapalvelujen johtaminen

(Valitaan opintopisteitä: 8 )

8
KI15BRPJ021 Ruokapalvelujen laadun kehittäminen 5
KI15BRPJ017 Ravitsemuksen erityiskysymykset 5
YELRYYTP05 Ruokaketjun yritystoiminnan perusteet 5
YELRYMAR05 Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa 5
YELHJESM05 Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa 5
KI15BRPJ013 Sopimusoikeus 3
KIRS14-1009
SYVENTÄVÄT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 45 )

45
KIRS14-1006
Ravitsemuksen syventävät opinnot

(Valitaan kaikki )

15
KI15CRPK004 Ravitsemuksellisuuden kehittäminen 5
KI15CPROJ17 Ravitsemusviestintä ja -kasvatus 5
KI15CPROJ18 Topics in Nutrition 5
KIRS14-1008
Ruokatuotannon kehittäminen

(Valitaan kaikki )

15
KI15CRPK005 Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen 5
YELBRPROJ01 Tuotekehitysprojekti 5
KI15CPROJ13 Uudet ruokatuotantoprosessit 5
KIRS14-1007
Ruokapalvelujen kehittäminen

(Valitaan kaikki )

15
KI15CRPK007 Esthetics and Functional Space Design 5
KI15CPROJ01 Elämystapahtuma 5
KI15CPROJMP Messuprojekti 5
KIRS14-1004
Palveluliiketoiminnan kehittäminen

(Valitaan kaikki )

15
KI15CPROJ16 Tilapalvelujen johtaminen 5
KI15CRPK002 Palvelukonseptin kehittäminen 5
KI15CPROJ02 Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit 5
KIRS14-1005
HOPS:n mukaiset opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15 )

15
KIRS14-1011
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 10 )

10
KIRS14-1002
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
KI15EPEHAR1 Perusharjoittelu 12
KI15EERHAR1 Erikoistumisharjoittelu 18
KIRS14-1010
TUTKIMUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

27
KI15AMET104 Tutkimuksen perusteet ja tutkimussuunnitelma 4
KI15AMET404 Tutkimusprojekti 6
KI15AMET008 Kehittämisprojekti 2
KI15FTU001 Opinnäytetyö 15
KI15FTU0002 Kypsyysnäyte 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Siirry alkuun