Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut, Päivätoteutus: RESTO15
Opetussuunitelman tunnus: RESTO15
- Tutkintonimike
- Restonomi (AMK)
- Laajuus
- 210 op
- Kesto
- 3.5 vuotta (210 op)
- Aloituslukukausi
- Syksy 2015
- Opetuskieli
- suomi
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2015-2016 | 2016-2017 | 2017-2018 | 2018-2019 | Syksy 2015 | Kevät 2016 | Syksy 2016 | Kevät 2017 | Syksy 2017 | Kevät 2018 | Syksy 2018 | 1. / 2015 | 2. / 2015 | 3. / 2016 | 4. / 2016 | 5. / 2016 | 1. / 2016 | 2. / 2016 | 3. / 2017 | 4. / 2017 | 5. / 2017 | 1. / 2017 | 2. / 2017 | 3. / 2018 | 4. / 2018 | 5. / 2018 | 1. / 2018 | 2. / 2018 |
---|---|---|
Yhteensä | 210 |
Yleiset kompetenssit (AMK)
1 Oppimisen taidot
- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
2 Eettinen osaaminen
- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
3 Työyhteisöosaaminen
- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
4 Innovaatio-osaaminen
- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
5 Kansainvälistymisosaaminen
- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
6 Yrittäjyysosaaminen
- ymmärtää yrityksen toiminnan ja liiketoimintaympäristön vuorovaikutuksen sekä omaksuu yrittäjyyden ja yrittäjämäisen tavan toimia ymmärtää kannattavan yritystoiminnan perusteet |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
7 Laadunhallintaosaaminen
- opiskelija tuntee alalle tyypilliset laatujärjestelmät |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
Luokittelemattomat |
Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen |
Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen |
Viestintätaidot |
Tieto- ja viestintätekniikka |
Yritystoiminta ja yrittäjyys |
Liiketoimintaosaamisen perusteet |
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet |
Projektitoiminnan perusteet |
Työelämän viestintä |
Ruotsi |
Ruotsi 2 |
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen |
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen |
Englanti 1 |
Hospitality English |
Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa |
Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa |
Matematiikka |
Tutkimus- ja kehittämistyö |
Tutkimus- ja kehittämistyö 2 |
Ruokapalvelujen tuottaminen |
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia |
Ruoka ja terveys 1 |
Ruoka ja terveys 2 |
Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 1 |
Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 2 |
Ruokapalvelujen kokemuksellisuus |
Tuotannonohjaus ammattikeittiössä |
Ruokapalvelujen johtaminen |
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen |
Ravitsemuksen erityiskysymykset |
Ravitsemuksellisuuden kehittäminen |
Ravitsemusviestintä ja -kasvatus |
Topics in Nutrition |
Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen |
Uudet ruokatuotantoprosessit |
Tuotekehitysprojekti |
Esthetics and Functional Space Design |
Messuprojekti |
Elämystapahtuma |
Palveluprosessien kehittäminen |
Palvelukonseptin kehittäminen |
Liiketoiminnan suunnitelmallinen kehittäminen |
Perusharjoittelu |
Erikoistumisharjoittelu |
Opinnäytetyö |
Kypsyysnäyte |
Restonomi kompetenssit
1 Palvelukulttuuriosaaminen
- ymmärtää vieraanvaraisuuden (hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
2 Palvelujärjestelmäosaaminen
- osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaan |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
3 Palvelujohtamisosaaminen
- tuntee ja ymmärtää yrityksen strategiat ja osaa hyödyntää niitä palvelutoiminnan ohjauksen työvälineenä |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
4 Liiketoimintaosaaminen
- osaa analysoida asiakkuuksia palveluliiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
5 Palvelujen tuottamisen ja johtamisen palveluympäristöosaaminen
- osaa arvioida hankintojen ja palveluiden tuottamisen vaikutuksia palvelun käyttäjälle, ympäristölle ja yhteiskunnalle |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
Luokittelemattomat |
Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen |
Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen |
Viestintätaidot |
Tieto- ja viestintätekniikka |
Yritystoiminta ja yrittäjyys |
Liiketoimintaosaamisen perusteet |
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet |
Projektitoiminnan perusteet |
Työelämän viestintä |
Ruotsi |
Ruotsi 2 |
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen |
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen |
Englanti 1 |
Hospitality English |
Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa |
Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa |
Matematiikka |
Tutkimus- ja kehittämistyö |
Tutkimus- ja kehittämistyö 2 |
Ruokapalvelujen tuottaminen |
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia |
Ruoka ja terveys 1 |
Ruoka ja terveys 2 |
Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 1 |
Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 2 |
Ruokapalvelujen kokemuksellisuus |
Tuotannonohjaus ammattikeittiössä |
Ruokapalvelujen johtaminen |
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen |
Ravitsemuksen erityiskysymykset |
Ravitsemuksellisuuden kehittäminen |
Ravitsemusviestintä ja -kasvatus |
Topics in Nutrition |
Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen |
Uudet ruokatuotantoprosessit |
Tuotekehitysprojekti |
Esthetics and Functional Space Design |
Messuprojekti |
Elämystapahtuma |
Palveluprosessien kehittäminen |
Palvelukonseptin kehittäminen |
Liiketoiminnan suunnitelmallinen kehittäminen |
Perusharjoittelu |
Erikoistumisharjoittelu |
Opinnäytetyö |
Kypsyysnäyte |
amk:tutkintoon johtava koulutus
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
RESTO15-1027 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
20 |
RESTO15-1028 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki ) |
10 |
YPO1A2 | Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen | 2 |
YPO2A2 | Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen | 2 |
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 |
YPO4A3 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 |
RESTO15-1029 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki ) |
5 |
YPO1B3 | Yritystoiminta ja yrittäjyys | 3 |
YPO2B2 | Liiketoimintaosaamisen perusteet | 2 |
RESTO15-1030 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki ) |
5 |
YPO1C2 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 |
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 |
RESTO15-1026 |
YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
32 |
RESTO15-1015 |
Viestintävalmiudet
(Valitaan opintopisteitä: 12 ) |
12 |
YELVIEST02 | Työelämän viestintä | 2 |
YELRUOTS03 | Ruotsi | 3 |
YELRUOTSER | Ruotsi 2 | 2 - 3 |
VIRKARUKI | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 0 |
VIRKARUSU | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 0 |
YELENGLI03 | Englanti 1 | 3 |
YELENGLHOS | Hospitality English | 2 |
RESTO15-1013 |
Ruokaketjun liiketoimintavalmiudet
(Valitaan kaikki ) |
13 |
YELRYMAR05 | Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa | 5 |
YELHJESM05 | Henkilöstöjohtaminen ja esimiestyö ruokaketjussa | 5 |
KI15AMAT001 | Matematiikka | 3 |
RESTO15-1014 |
Tutkimus ja kehittämistyövalmiudet
(Valitaan kaikki ) |
7 |
YELTUTKE05 | Tutkimus- ja kehittämistyö | 5 |
KA15ATUKE20 | Tutkimus- ja kehittämistyö 2 | 2 |
RESTO15-1016 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki ) |
58 |
KA15B10 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 16 |
YELETMBI05 | Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 5 |
YELRUOTER1 | Ruoka ja terveys 1 | 3 |
YELRUOTER2 | Ruoka ja terveys 2 | 2 |
KIELTUNT1 | Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 1 | 3 |
KIELTUNT2 | Elintarviketuntemus ruokapalveluissa 2 | 2 |
KI15BRPT022 | Ruokapalvelujen kokemuksellisuus | 5 |
KA15B20 | Tuotannonohjaus ammattikeittiössä | 2 |
KA15B30 | Ruokapalvelujen johtaminen | 10 |
KI15BRPJ021 | Ruokapalvelujen laadun kehittäminen | 5 |
KI15BRPJ017 | Ravitsemuksen erityiskysymykset | 5 |
RESTO15-1017 |
VALINNAISET AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 45 ) |
45 |
Valitaan kolme 15 op:n kokonaisuutta
|
75 | |
RESTO15-1020 |
Ravitsemuksen syventävät opinnot
(Valitaan kaikki ) |
15 |
KI15CRPK004 | Ravitsemuksellisuuden kehittäminen | 5 |
KI15CPROJ19 | Ravitsemusviestintä ja -kasvatus | 5 |
KI15CPROJ18 | Topics in Nutrition | 5 |
RESTO15-1022 |
Ruokatuotannon kehittäminen
(Valitaan kaikki ) |
15 |
KI15CRPK009 | Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen | 5 |
KI15CPROJ13 | Uudet ruokatuotantoprosessit | 5 |
YELBRPROJ01 | Tuotekehitysprojekti | 5 |
RESTO15-1021 |
Ruokapalvelujen kehittäminen
(Valitaan kaikki ) |
15 |
KI15CRPK007 | Esthetics and Functional Space Design | 5 |
KI15CPROJMP | Messuprojekti | 5 |
KI15CPROJ01 | Elämystapahtuma | 5 |
RESTO15-1018 |
Palveluliiketoiminnan kehittäminen
(Valitaan kaikki ) |
15 |
KA15CPAKE10 | Palveluprosessien kehittäminen | 5 |
KI15CRPK002 | Palvelukonseptin kehittäminen | 5 |
KA15CPAKE20 | Liiketoiminnan suunnitelmallinen kehittäminen | 5 |
RESTO15-1019 |
HOPS:n mukaiset opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 15 ) |
15 |
RESTO15-1025 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10 ) |
10 |
RESTO15-1012 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki ) |
30 |
KI15EPEHAR1 | Perusharjoittelu | 12 |
KI15EERHAR1 | Erikoistumisharjoittelu | 18 |
RESTO15-1024 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki ) |
15 |
KI15FTU001 | Opinnäytetyö | 15 |
KI15FTU0002 | Kypsyysnäyte | 0 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.