Skip to main content

Mathematical Tools in Engineering (3 cr)

Code: C-02507-SY221100-3026

General information


Enrollment
12.05.2025 - 13.10.2025
Registration for the implementation has begun.
Timing
25.08.2025 - 26.10.2025
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
3 cr
Institution
Satakunta University of Applied Sciences, SAMK kampus Rauma
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 25

Evaluation scale

1-5

Content scheduling

Todennäköisyyslaskentaa Yhtälö Yhtälöpari Murtolausekkeet Funktio Prosenttilasku Virhearvio Vektorilaskentaa Graafinen derivointi ja integrointi Polynomi- ja murtolausekkeiden sieventäminen, 1. ja 2. asteen yhtälön ja yhtälöparin ratkaisu, funktion arvon laskeminen ja kuvaajan piirtäminen, suoran kulmakerroin ja yhtälö, kolmion, trigonometrian ja vektoreiden peruslaskutoimitukset, graafinen derivointi ja integrointi, epävarmuuslaskenta sekä graafiset esitykset

Objective

Opiskelija sieventää matemaattisia lausekkeita, ratkaisee yhtälöitä ja käsittelee funktioita. Opiskelija ymmärtää trigonometristen funktioiden ja vektoreiden peruslaskentasäännöt. Opiskelija tekee perusmittauksen ja arvioi siihen liittyvää epävarmuutta. Lisäksi opiskelija tekee funktion graafisen esityksen sekä regressioanalyysin taulukkolaskentaohjelmalla.

Content

Polynomi- ja murtolausekkeiden sieventäminen, 1. ja 2. asteen yhtälön ja yhtälöparin ratkaisu, funktion arvon laskeminen ja kuvaajan piirtäminen, suoran kulmakerroin ja yhtälö, kolmion, trigonometrian ja vektoreiden peruslaskutoimitukset, graafinen derivointi ja integrointi, epävarmuuslaskenta sekä graafiset esitykset

Location and time

Harjoitustehtävien deadlinet ovat Moodlessa.

Materials

Oppimateriaalia löytyy esimerkiksi kirjasta: Launonen jne: Teknisten ammattien matematiikka 3A, 3B ja 3E. Lisäksi Moodleen tulee kirjallista materiaalia kaikista aiheista.

Teaching methods

Verkkomateriaali sisältää teoriaa, esimerkkejä ja harjoitustehtäviä.

Employer connections

Ei työelämäyhteistyötä

Exam schedules

Tentti järjestetään tenttiakvaariossa (Exam) todennäköisesti lokakuun loppupuolella. Uusintatentit järjestetään tenttiakvaariossa todennäköisesti marraskuun ja joulukuun aikana. Tarkemmat tenttipäivämäärät ilmoitetaan myöhemmin. Tentin voi suorittaa myös jonkun muun korkeakoulun tenttiakvaariossa. Lista löytyy osoitteesta: https://e-exam.fi/exam-tenttivierailu/ Sieltä on myös löydettävissä ajantasainen yhteinen ohjeistus ja info sekä linkit korkeakoulujen omia akvaarioita koskeville ohjesivuille.

International connections

Ei käytettäviä ohjelmistoja

Completion alternatives

Ryhmän AIM25SR opiskelijat voivat valita tentin ja uusintatentin suoritustavaksi joko Exam-tentin tai vaihtoehtoisesti yksi opiskelija kerrallaan etänä valvottavan HILL-tentin. HILL-tentti HILL-tentin suoritusajat tulevat myöhemmin valittavaksi Moodleen. HILL-tenttiaikoja tulee yhtä monta kuin HILL-tenttejä suorittavia opiskelijoita on eli jokaiselle HILL-tenttiä suorittavalle opiskelijalle tulee oma erillinen 20 minuutin tenttiaika. Opiskelija valitsee Moodlessa etukäteen HILL-tentissä suorittamansa tehtävän vaikeusasteen (eli arvosanan, jota opiskelija tentistä tavoittelee). Tehtävän maksimipistemäärä on 6 (mahdollisen a-kohdan maksimipistemäärä on 3 ja samoin b-kohdan). Jos opiskelija saa 5-6 pistettä tehtävästä, hän saa tenttiarvosanakseen tentin vaikeusasteen mukaisen arvosanan. Jos opiskelija saa tehtävästä 4 pistettä, hän saa tenttiarvosanakseen yhtä yksikköä alemman arvosanan. Jos opiskelija saa tehtävästä 0-3 pistettä, hän saa tenttiarvosanakseen hylätyn (0). Esimerkiksi jos opiskelija valitsee tehtävän, jonka vaikeusaste on 3, ja hän saa tehtävästä 4 pistettä, hän saa tenttiarvosanakseen 2. Tehtävät ovat tasoltaan kotitehtävien kaltaisia. Moodlessa olevat kertaustehtävät ovat vaikeusasteeltaan tyypillisesti tasoa 1. Opiskelijan pitää koko tentin ajan jakaa opettajalle näytön kuva, mikrofonin ääni ja webkameran kuva, jossa hän itse ja hänen paperinsa näkyvät koko tentin ajan. Opiskelijan on varattava niin paljon tilaa, että hänen tietokoneensa edessä oleva pöytä näkyy ja testattava webkameran kuva ennen tenttiä. Webkamerassa ei saa olla taustakuva käytössä. Opettaja tallentaa näytön kuvaa, webkameran kuvaa ja mikrofonin ääntä tentin aikana. Opiskelijan kannattaa varata käyttöönsä tila, jossa esimerkiksi hänen perheenjäsentensä yksityisyyden suoja ei vaarannu. Tallennetta säilytetään enintään kolme kuukautta ja sitten tallenne tuhotaan. Jos verkkoyhteys katkeaa kesken tentin, tenttisuoritus hylätään. Viimeistään vuorokautta ennen tenttiä opiskelija varaa tenttiajan ja lähettää kuvan ajokortistaan, passistaan tai kuvallisesta henkilökortistaan opettajan sähköpostiosoitteeseen. Ennen tenttiä opiskelija menee opettajan HILL-huoneeseen osoitteeseen https://hill.webex.com/meet/esa.karjalainen . HILL-tenttisuoritus kestää enintään 20 minuuttia, jona aikana opiskelija ratkaisee annetun tehtävän (15 minuuttia) ja tämän jälkeen selittää ratkaisunsa opettajalle (5 minuuttia). Tentissä opiskelija saa käyttää apunaan ainoastaan kynää, pyyhekumia ja A4-kokoista paperia. Paperissa ei saa olla tentin alussa mitään merkintöjä.

Student workload

Oppimateriaaliin perehtyminen 35h Verkkotehtävät 35h Tenttiin valmistautuminen 8h Tentti 2h

Go back to top of page