Packaging Technology and Legislation (5cr)
Code: KC03PTLS05-3005
General information
- Enrollment
- 15.03.2018 - 30.04.2018
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 14.05.2018 - 31.07.2018
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 30
- Teachers
- Jarmo Alarinta
- Course
- KC03PTLS05
Content scheduling
Opintojakson sisältö jakautuu seuraavasti:
1. Lainsäädäntö I; elintarvikelainsäädäntöä käytännössä
2. Lainsäädäntö II; elintarvikealaan liittyvä muu lainsäädäntö (pakkausmerkinnät, alkoholi- ja tupakkalaki, terveydensuojelulaki, jätelaki, uusi EU:n luomuasetus)
3. Pakkauksen ja pakkaamisen merkitys
4. Pakkausmateriaalit
5. Pakkausteknologiat
6. Pakkausten arviointi
7. Pakkauksen suunnittelu.
Objective
Upon completion of the course students will
-be familiar with various packaging materials and techniques, as well as, be able to compare these
-be able to apply methods for designing packaging.
-learn the more important legislation pertaining to the food industry, they can find and know how to use collections of laws, decrees and instructions.
Content
- significance of packing
- packaging materials and methods
- selection of packaging materials and methods
- feeding and dosing equipment
- conveyors
- labeling
- packaging and the environment
- legislation and regulation in food industry
Materials
Elintarvikelait.fi -verkkoportaali
Järvi-Kääriäinen, T. & Ollila, M. (toim.) 2007. Toimiva pakkaus. Pakkusteknologia PTR ry. 313 s.
Teaching methods
verkko-opinnot; Moodlessa toteutettavat ongelmanratkaisutehtävät, arkitiedon jäsentäminen käsitekarttojen avulla, yhteenvetojen laatiminen ja opetuskeskustelu.
Exam schedules
Opintojakson suorittamiseen kuuluu Moodle-tentti, joka suoritetaan ennen opetuskeskustelua. Moodle-tentti on auki kahden viikon ajan elokuun alussa.
Completion alternatives
Opintojaksolla perehdytään erityisesti elintarvikkeiden pakkaustekniikkaan ja elintarvikealaan liittyvään lainsäädäntöön sekä muuhun alaan läheisesti liittyvään ohjaavaan ohjeistukseen. Suoritukseen kuuluu osallistuminen ainakin yhteen verkkotapaamiseen (järjestetään useita mahdollisuuksia) ja verkkotehtävien tekeminen. Opintojakso toteutetaan Moodle-ympäristössä ja opintojakson lopussa on verkossa toteutettava henkilökohtainen palautekeskustelu.
Student workload
Opintojakson toteutus on suunniteltu niin, että toteutus aktivoi seuraamaan arkielämässä pakkaamisen ja pakkausten merkitystä. Kokonaisajankäyttö on 130 tuntia, jonka toteutuminen ei ole sidottu aikaan ja paikkaan.
Assessment criteria, satisfactory (1)
1-2: The student understands the basic concepts in food packaging, materials, equipment and methods, and is able to apply them to the usual problems. Student will be able to obtain information on food legislation.
Assessment criteria, good (3)
3-4: The student has a good understanding in food packaging with the basic concepts, materials, equipment and methods, and is able to apply them to different types of problems. The student is able to combine their knowledge with previous experiences in the subject. Student will be able to obtain information on food legislation extensive.
Assessment criteria, excellent (5)
5: The student has an excellent understanding in food packaging concepts, materials, equipment and methods, and is able to apply them to a variety of different types of questions and problems. The student has demonstrated the ability to create new meanings and to show innovation in applying what he has learned. Student will be able to obtain information on food legislation extensive.
Qualifications
Microbiology
Further information
Opintojaksolla perehdytään erityisesti elintarvikealan pakkaustekniikkaan ja elintarvikealaan liittyvään lainsäädäntöön sekä muuhun alaa ohjaavaan ohjeistukseen. Ohjelmassa on aiheeseen liittyviä verkkotapaamisia ja asiakokonaisuuksiin liittyviä tehtäviä. Opintojakso toteutetaan Moodle-ympäristössä.
Kurssilla oppimiasi tietoja tulet tarvitsemaan työssäsi, liittyipä se sitten oman elintarvikeyrityksen perustamiseen, elintarvikepakkausten suunnitteluun, terveystarkastajan työhön tms. Kurssin tavoite on oppia toimimaan elintarvikelainsäädännön tavoitteiden mukaisesti sekä käyttämään laki- ja asetuskokoelmia ja muita tietolähteitä.
Opintojaksolla hyödynnetään Editan toimittamaa elintarvikelait.fi-palvelua, joka on saatavissa ainakin SeAMK:n korkeakoulukirjaston kautta. Jos palvelu ei ole saatavilla oman korkeakoulusi kirjastosta, niin pyydä tunnukset SeAMK:n kirjastoon opettajalta.