Ravitsemusosaaja: RAVI22
Tunnus: RAVI22
Kuvaus
Ravitsemusasiat herättävät vilkastakin keskustelua siitä, miten syödä hyvin ja terveellisesti ja samalla ympäristöä liikaa kuormittamatta. Miten tulkita mediassa käytävää ravitsemuskeskustelua? Entä miten nykypäivän ravitsemushaasteisiin pystytään vastaamaan ammattikeittiöissä?
Ravitsemusosaaja-kokonaisuudessa päivitetään ravitsemuksesta ja ravitsemisalasta kiinnostuneiden ja ravitsemisalalla jo toimivien tietämystä ravitsemuksesta tutkittuun tietoon pohjautuen. Kokonaisuudessa pureudutaan ruoan ja ravitsemuksen peruskysymyksiin. Perusasioiden hallinnan jälkeen syvennytään erityisruokavalioihin, niiden toteuttamiseen, ruokapalveluiden ravitsemuslaadun kehittämiseen ympäristönäkökulmat huomioiden, ravitsemuksesta viestimiseen ja ravitsemuskasvatukseen.
Koulutus antaa välineitä kehittää ruokapalveluja entistä asiakaslähtöisemmiksi palvelukokonaisuuksiksi.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2021-2022 | 2022-2023 |
Kevät
2022 |
Syksy
2022 |
Kevät
2023 |
3. / 2022 | 4. / 2022 | 5. / 2022 | 1. / 2022 | 2. / 2022 | 3. / 2023 | 4. / 2023 | 5. / 2023 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
CA00CX13 | Erityisruokavaliot | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||||||
CA00CX14 | Elintarvikkeet ja ravitsemus | 4 | 4 | 4 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | ||||||||
CA00BS72 | Ravitsemuskasvatus ja -projekti | 5 | 3.3 | 3.3 | 1.7 | 1.7 | |||||||||
CA00BI50 | Ravitsemuksen erityiskysymykset | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | |||||||||
CA00BI54 | Ravitsemuslaatu | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||
CA00BS71 | Ravitsemusviestintä ja -tutkimus | 5 | 3.3 | 3.3 | 1.7 | 1.7 | |||||||||
Yhteensä | 25 | 6 | 15.6 | 6 | 9 | 6.6 | 2 | 2 | 2 | 4.5 | 4.5 | 3.37 | 3.37 | 0 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
CA00CX13 | Erityisruokavaliot | 2 |
CA00CX14 | Elintarvikkeet ja ravitsemus | 4 |
CA00BS72 | Ravitsemuskasvatus ja -projekti | 5 |
CA00BI50 | Ravitsemuksen erityiskysymykset | 4 |
CA00BI54 | Ravitsemuslaatu | 5 |
CA00BS71 | Ravitsemusviestintä ja -tutkimus | 5 |