Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemusosaaja: RAVI22

Tunnus: RAVI22

Kesto:
1.5 vuotta (25 op)

Aloituslukukausi:
Kevät 2022

Kuvaus

Ravitsemusasiat herättävät vilkastakin keskustelua siitä, miten syödä hyvin ja terveellisesti ja samalla ympäristöä liikaa kuormittamatta. Miten tulkita mediassa käytävää ravitsemuskeskustelua? Entä miten nykypäivän ravitsemushaasteisiin pystytään vastaamaan ammattikeittiöissä?
Ravitsemusosaaja-kokonaisuudessa päivitetään ravitsemuksesta ja ravitsemisalasta kiinnostuneiden ja ravitsemisalalla jo toimivien tietämystä ravitsemuksesta tutkittuun tietoon pohjautuen. Kokonaisuudessa pureudutaan ruoan ja ravitsemuksen peruskysymyksiin. Perusasioiden hallinnan jälkeen syvennytään erityisruokavalioihin, niiden toteuttamiseen, ruokapalveluiden ravitsemuslaadun kehittämiseen ympäristönäkökulmat huomioiden, ravitsemuksesta viestimiseen ja ravitsemuskasvatukseen.
Koulutus antaa välineitä kehittää ruokapalveluja entistä asiakaslähtöisemmiksi palvelukokonaisuuksiksi.

Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2021-2022 2022-2023 Kevät
2022
Syksy
2022
Kevät
2023
3. / 2022 4. / 2022 5. / 2022 1. / 2022 2. / 2022 3. / 2023 4. / 2023 5. / 2023
CA00CX13 Erityisruokavaliot 2 2 2 0.7 0.7 0.7
CA00CX14 Elintarvikkeet ja ravitsemus 4 4 4 1.3 1.3 1.3
CA00BS72 Ravitsemuskasvatus ja -projekti 5 3.3 3.3 1.7 1.7
CA00BI50 Ravitsemuksen erityiskysymykset 4 4 4 2 2
CA00BI54 Ravitsemuslaatu 5 5 5 2.5 2.5
CA00BS71 Ravitsemusviestintä ja -tutkimus 5 3.3 3.3 1.7 1.7
Yhteensä 25 6 15.6 6 9 6.6 2 2 2 4.5 4.5 3.37 3.37 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.