Siirry suoraan sisältöön

Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut, Monimuotototeutus: KIRMMK14

Opetussuunitelman tunnus: KIRMMK14

Tutkintonimike
Restonomi (AMK)
Laajuus
210 op
Kesto
3.5 vuotta (210 op)
Aloituslukukausi
Kevät 2014
Opetuskieli
suomi

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2013-2014 2014-2015 2015-2016 2016-2017 Kevät 2014 Syksy 2014 Kevät 2015 Syksy 2015 Kevät 2016 Syksy 2016 Kevät 2017 3. / 2014 4. / 2014 5. / 2014 1. / 2014 2. / 2014 3. / 2015 4. / 2015 5. / 2015 1. / 2015 2. / 2015 3. / 2016 4. / 2016 5. / 2016 1. / 2016 2. / 2016 3. / 2017 4. / 2017 5. / 2017
KIRMMK14-1015
PERUS- JA AMMATTIOPINTOJA

(Valitaan kaikki )

142 - 143
KIRMMK14-1011
Palvelujen tuottaminen

(Valitaan kaikki )

35
KI15BRPT018 Ruokapalvelujen tuottaminen 15 15 15 5 5 5
KI15BRPT014 Ruokapalvelujen turvallisuus 6 6 6 2 2 2
KI15BRPT015 Ruokapalvelujen terveellisyys 6 6 6 2 2 2
KIRMMK14-1009
Ruokapalvelujen taloudellisuus

(Valitaan opintopisteitä: 3)

3
KIRMMK14-1010
Ruokapalvelujen elämyksellisyys

(Valitaan opintopisteitä: 3)

3
KI15AORI006 Ruokapalveluprosessit 2 2 2 0.7 0.7 0.7
KIRMMK14-1006
Viestintä- ja vuorovaikutustaidot

(Valitaan kaikki )

24 - 25
KIRMMK14-1005
Opiskelu- ja urasuunnittelutaitojen kehittäminen

(Valitaan kaikki )

3
KI15AORYDIN Opiskelutaito ja restonomiksi opiskelu 2 2 2 1 1
KI15AORI021 Urasuunnittelutaitojen kehittäminen 1 1 1 1 0.5 0.5
KI15AORI002 Projekti onnistuu! 3 3 3 1.5 1.5
KI15AORI003 Tietotekniikka 3 3 3 1 1 1
KIRMMK14-1003
Suomen kieli ja viestintä

(Valitaan opintopisteitä: 4)

4
VIRKARUKI Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen 0
VIRKARUSU Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen 0
KI15AKIE107 Servicesvenska 1 3 3 3 1 1 1
YELRUOTSER Ruotsi 2 2 - 3 3 3 1.5 1.5
VIRKARUKI Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen 0
VIRKARUSU Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen 0
KIRMMK14-1004
Hospitality English

(Valitaan kaikki )

6
KI15AKIE108 Hospitality English 1 3 3 3 1 1 1
KI15AKIE208 Hospitality English 2 3 3 3 1 1 1
KIRMMK14-1007
Palvelujen johtaminen

(Valitaan kaikki )

38
KIRMMK14-1008
Ruokapalvelujen johtaminen

(Valitaan kaikki )

10
KI15BRPJ114 Jamix-tuotannonohjausjärjestelmä 2 2 2 1 1
KI15BRPJ214 Työvuorosuunnittelun perusteet 2 2 2 1 1
KI15BRPJ314 Ruokatuotannon esimiestoiminta 4 4 4 2 2
KI15BJK3501 Organisaatiokäyttäytyminen 2 2 2 1 1
KI15BRPJ001 Markkinointi 4 4 4 1.3 1.3 1.3
KI15BRPJ002 Henkilöstöhallinto 4 4 4 2 2
KI15BRPJ003 Taloushallinto 4 4 4 1.3 1.3 1.3
KI15BRPJ004 Ruokapalvelun laatuketjun johtaminen 4 4 4 1.3 1.3 1.3
KI15BRPJ005 Ravitsemuksen erityiskysymykset 4 4 4 2 2
KI15BRPJ013 Sopimusoikeus 3 3 3 1.5 1.5
KI15CRPK002 Palvelukonseptin kehittäminen 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KIRMMK14-1019
Suuntaavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 45)

45
KIRMMK14-1016
Ravitsemuksen syventävät opinnot

(Valitaan kaikki )

15
KI15CRPK004 Ravitsemuksellisuuden kehittäminen 5 5 5 2.5 2.5
KI15CPROJ17 Ravitsemusviestintä ja -kasvatus 5 5 5 2.5 2.5
KI15CPROJ18 Topics in Nutrition 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KIRMMK14-1018
Ruokatuotannon kehittäminen

(Valitaan kaikki )

15
KI15CPROJ07 Ruokatuotteen kehittämisprojekti 5 5 5 2.5 2.5
KI15CRPK005 Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KI15CPROJ13 Uudet ruokatuotantoprosessit 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KIRMMK14-1017
Ruokapalvelujen kehittäminen

(Valitaan kaikki )

15
KI15CRPK007 Esthetics and Functional Space Design 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KI15CPROJ01 Elämystapahtuma 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KIRMMK14-1013
Messuprojekti

(Valitaan opintopisteitä: 5)

5
KIRMMK14-1012
Palveluliiketoiminnan kehittäminen

(Valitaan kaikki )

15
KI15CPROJ02 Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit 5 5 5 2.5 2.5
KI15CRPK008 Development of Food Safety and Quality 5 5 5 2.5 2.5
KI15CPROJ16 Tilapalvelujen johtaminen 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KIRMMK14-1014
HOPS:n mukaiset opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
KIRMMK14-1021
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
KIRMMK14-1002
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
KI15EPEHAR1 Perusharjoittelu 12 12 12 4 4 4
KI15EERHAR1 Erikoistumisharjoittelu 18 18 18 6 6 6
KIRMMK14-1020
TUTKIMUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

27
KI15AMET104 Tutkimuksen perusteet ja tutkimussuunnitelma 4 4 4 1.3 1.3 1.3
KITILTUTK Tilastollinen tutkimusprojekti 5 5 5 2.5 2.5
KIKEHPROJ Kehittämisprojekti 3 3 3 1 1 1
KI15FTU001 Opinnäytetyö 15 15 15 5 5 5
KI15FTU0002 Kypsyysnäyte 0
Yhteensä 210 47 37 73 43 47 0 37 32 41 28 15 15.7 15.7 15.7 0 0 12.3 12.3 12.3 16 16 13.8 13.8 13.8 14 14 5 5 5

Yleiset kompetenssit (AMK)

1 Oppimisen taidot

- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Ei liitettyjä opintojaksoja

2 Eettinen osaaminen

- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Ei liitettyjä opintojaksoja

3 Työyhteisöosaaminen

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Ei liitettyjä opintojaksoja

4 Innovaatio-osaaminen

- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- osaa työskennellä projekteissa
- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
- osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Ei liitettyjä opintojaksoja

5 Kansainvälistymisosaaminen

- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon
- kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Ei liitettyjä opintojaksoja

6 Yrittäjyysosaaminen

- ymmärtää yrityksen toiminnan ja liiketoimintaympäristön vuorovaikutuksen sekä omaksuu yrittäjyyden ja yrittäjämäisen tavan toimia ymmärtää kannattavan yritystoiminnan perusteet
- osaa analysoida yrityksen toimintaa ja riskejä

Ei liitettyjä opintojaksoja

7 Laadunhallintaosaaminen

- opiskelija tuntee alalle tyypilliset laatujärjestelmät
- opiskelija ymmärtää laatuajattelun ja laatujärjestelmien vaatimukset

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Ruokapalvelujen tuottaminen
Ruokapalvelujen turvallisuus
Ruokapalvelujen terveellisyys
Ruokapalveluprosessit
Opiskelutaito ja restonomiksi opiskelu
Urasuunnittelutaitojen kehittäminen 1
Projekti onnistuu!
Tietotekniikka
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen
Servicesvenska 1
Ruotsi 2
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen
Hospitality English 1
Hospitality English 2
Jamix-tuotannonohjausjärjestelmä
Työvuorosuunnittelun perusteet
Ruokatuotannon esimiestoiminta
Organisaatiokäyttäytyminen
Markkinointi
Henkilöstöhallinto
Taloushallinto
Ruokapalvelun laatuketjun johtaminen
Ravitsemuksen erityiskysymykset
Sopimusoikeus
Palvelukonseptin kehittäminen
Ravitsemuksellisuuden kehittäminen
Ravitsemusviestintä ja -kasvatus
Topics in Nutrition
Ruokatuotteen kehittämisprojekti
Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen
Uudet ruokatuotantoprosessit
Esthetics and Functional Space Design
Elämystapahtuma
Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit
Development of Food Safety and Quality
Tilapalvelujen johtaminen
Perusharjoittelu
Erikoistumisharjoittelu
Tutkimuksen perusteet ja tutkimussuunnitelma
Tilastollinen tutkimusprojekti
Kehittämisprojekti
Opinnäytetyö
Kypsyysnäyte

Restonomi kompetenssit

1 Palvelukulttuuriosaaminen

- ymmärtää vieraanvaraisuuden (hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä
- osaa tuottaa terveellisiä, turvallisia ja taloudellisesti kannattavia palveluja edistämään asiakkaiden hyvinvointia
- osaa huomioida esteettiset ja eettiset näkökulmat palvelutoiminnassa (tilat ja palvelutuotteet, viestintä)
- tuntee kuluttajakäyttäytymisen periaatteet ja osaa hyödyntää niitä palvelukehityksessä

Ei liitettyjä opintojaksoja

2 Palvelujärjestelmäosaaminen

- osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaan
- osaa kuvata, ohjata ja arvioida palveluprosesseja (tuotesuunnittelu, toiminnan kannattavuus, työn organisointi, ohjaus ja kehittäminen)
- osaa kehittää palveluja tuotekehityksen ja tuotteistamisen keinoin
- tuntee omaan toimialaansa liittyvät turvallisuusvaatimukset ja osaa soveltaa niitä työssään

Ei liitettyjä opintojaksoja

3 Palvelujohtamisosaaminen

- tuntee ja ymmärtää yrityksen strategiat ja osaa hyödyntää niitä palvelutoiminnan ohjauksen työvälineenä
- osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida oman ja yksikön päivittäistä lähijohtamista
- osaa organisoida työyhteisön toimintaa ja hyödyntää yksilöiden, tiimien ja yhteisöjen osaamista

Ei liitettyjä opintojaksoja

4 Liiketoimintaosaaminen

- osaa analysoida asiakkuuksia palveluliiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta
- ymmärtää liiketoiminnan keskeiset käsitteet ja omaa liiketaloudellisen ajattelun perusteet
- osaa ennakoida vaihtoehtoisten toimintatapojen vaikutuksia taloudelliseen tulokseen ja kilpailukykyyn
- osaa soveltaa yrittäjyysperiaatteita yrittäjänä ja työntekijänä
- osaa toimia erilaisissa verkostoissa sekä hyödyntää ja kehittää niitä

Ei liitettyjä opintojaksoja

5 Palvelujen tuottamisen ja johtamisen palveluympäristöosaaminen

- osaa arvioida hankintojen ja palveluiden tuottamisen vaikutuksia palvelun käyttäjälle, ympäristölle ja yhteiskunnalle
- osaa kantaa taloudellista, sosiaalista, ekologista ja kulttuurista vastuuta palvelujen tuottamisessa ja johtamisessa
- ymmärtää kansainvälisyyden, globalisaation ja erilaisten kulttuurien merkityksen palvelukulttuurille ja alan kehitykselle
- tiedostaa oman toimintansa merkityksen aluekehityksen näkökulmasta

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Ruokapalvelujen tuottaminen
Ruokapalvelujen turvallisuus
Ruokapalvelujen terveellisyys
Ruokapalveluprosessit
Opiskelutaito ja restonomiksi opiskelu
Urasuunnittelutaitojen kehittäminen 1
Projekti onnistuu!
Tietotekniikka
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen
Servicesvenska 1
Ruotsi 2
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen
Hospitality English 1
Hospitality English 2
Jamix-tuotannonohjausjärjestelmä
Työvuorosuunnittelun perusteet
Ruokatuotannon esimiestoiminta
Organisaatiokäyttäytyminen
Markkinointi
Henkilöstöhallinto
Taloushallinto
Ruokapalvelun laatuketjun johtaminen
Ravitsemuksen erityiskysymykset
Sopimusoikeus
Palvelukonseptin kehittäminen
Ravitsemuksellisuuden kehittäminen
Ravitsemusviestintä ja -kasvatus
Topics in Nutrition
Ruokatuotteen kehittämisprojekti
Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen
Uudet ruokatuotantoprosessit
Esthetics and Functional Space Design
Elämystapahtuma
Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit
Development of Food Safety and Quality
Tilapalvelujen johtaminen
Perusharjoittelu
Erikoistumisharjoittelu
Tutkimuksen perusteet ja tutkimussuunnitelma
Tilastollinen tutkimusprojekti
Kehittämisprojekti
Opinnäytetyö
Kypsyysnäyte

amk:tutkintoon johtava koulutus

1 Perusopinnot
Ruokapalvelujen tuottaminen
Ruokapalvelujen turvallisuus
Ruokapalvelujen terveellisyys
Ruokapalveluprosessit
Opiskelutaito ja restonomiksi opiskelu
Urasuunnittelutaitojen kehittäminen 1
Projekti onnistuu!
Tietotekniikka
Servicesvenska 1
Ruotsi 2
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen
Hospitality English 1
Hospitality English 2
2 Ammattiopinnot
Jamix-tuotannonohjausjärjestelmä
Työvuorosuunnittelun perusteet
Ruokatuotannon esimiestoiminta
Organisaatiokäyttäytyminen
Markkinointi
Henkilöstöhallinto
Taloushallinto
Ruokapalvelun laatuketjun johtaminen
Ravitsemuksen erityiskysymykset
Sopimusoikeus
Palvelukonseptin kehittäminen
Ravitsemuksellisuuden kehittäminen
Ravitsemusviestintä ja -kasvatus
Topics in Nutrition
Ruokatuotteen kehittämisprojekti
Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen
Uudet ruokatuotantoprosessit
Esthetics and Functional Space Design
Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit
Development of Food Safety and Quality
Tilapalvelujen johtaminen
Tutkimuksen perusteet ja tutkimussuunnitelma
Tilastollinen tutkimusprojekti
Kehittämisprojekti
3 Vapaasti valittavat opinnot

Ei liitettyjä opintojaksoja

4 Harjoittelu
Perusharjoittelu
Erikoistumisharjoittelu
5 Opinnäytetyö
Opinnäytetyö
Kypsyysnäyte
Luokittelemattomat
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen
Elämystapahtuma

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
KIRMMK14-1015
PERUS- JA AMMATTIOPINTOJA

(Valitaan kaikki )

142 - 143
KIRMMK14-1011
Palvelujen tuottaminen

(Valitaan kaikki )

35
KI15BRPT018 Ruokapalvelujen tuottaminen 15
KI15BRPT014 Ruokapalvelujen turvallisuus 6
KI15BRPT015 Ruokapalvelujen terveellisyys 6
KIRMMK14-1009
Ruokapalvelujen taloudellisuus

(Valitaan opintopisteitä: 3 )

3
KIRMMK14-1010
Ruokapalvelujen elämyksellisyys

(Valitaan opintopisteitä: 3 )

3
KI15AORI006 Ruokapalveluprosessit 2
KIRMMK14-1006
Viestintä- ja vuorovaikutustaidot

(Valitaan kaikki )

24 - 25
KIRMMK14-1005
Opiskelu- ja urasuunnittelutaitojen kehittäminen

(Valitaan kaikki )

3
KI15AORYDIN Opiskelutaito ja restonomiksi opiskelu 2
KI15AORI021 Urasuunnittelutaitojen kehittäminen 1 1
KI15AORI002 Projekti onnistuu! 3
KI15AORI003 Tietotekniikka 3
KIRMMK14-1003
Suomen kieli ja viestintä

(Valitaan opintopisteitä: 4 )

4
VIRKARUKI Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen 0
VIRKARUSU Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen 0
KI15AKIE107 Servicesvenska 1 3
YELRUOTSER Ruotsi 2 2 - 3
VIRKARUKI Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen 0
VIRKARUSU Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen 0
KIRMMK14-1004
Hospitality English

(Valitaan kaikki )

6
KI15AKIE108 Hospitality English 1 3
KI15AKIE208 Hospitality English 2 3
KIRMMK14-1007
Palvelujen johtaminen

(Valitaan kaikki )

38
KIRMMK14-1008
Ruokapalvelujen johtaminen

(Valitaan kaikki )

10
KI15BRPJ114 Jamix-tuotannonohjausjärjestelmä 2
KI15BRPJ214 Työvuorosuunnittelun perusteet 2
KI15BRPJ314 Ruokatuotannon esimiestoiminta 4
KI15BJK3501 Organisaatiokäyttäytyminen 2
KI15BRPJ001 Markkinointi 4
KI15BRPJ002 Henkilöstöhallinto 4
KI15BRPJ003 Taloushallinto 4
KI15BRPJ004 Ruokapalvelun laatuketjun johtaminen 4
KI15BRPJ005 Ravitsemuksen erityiskysymykset 4
KI15BRPJ013 Sopimusoikeus 3
KI15CRPK002 Palvelukonseptin kehittäminen 5
KIRMMK14-1019
Suuntaavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 45 )

45
KIRMMK14-1016
Ravitsemuksen syventävät opinnot

(Valitaan kaikki )

15
KI15CRPK004 Ravitsemuksellisuuden kehittäminen 5
KI15CPROJ17 Ravitsemusviestintä ja -kasvatus 5
KI15CPROJ18 Topics in Nutrition 5
KIRMMK14-1018
Ruokatuotannon kehittäminen

(Valitaan kaikki )

15
KI15CPROJ07 Ruokatuotteen kehittämisprojekti 5
KI15CRPK005 Ruoan ja ruokalistojen kehittäminen 5
KI15CPROJ13 Uudet ruokatuotantoprosessit 5
KIRMMK14-1017
Ruokapalvelujen kehittäminen

(Valitaan kaikki )

15
KI15CRPK007 Esthetics and Functional Space Design 5
KI15CPROJ01 Elämystapahtuma 5
KIRMMK14-1013
Messuprojekti

(Valitaan opintopisteitä: 5 )

5
KIRMMK14-1012
Palveluliiketoiminnan kehittäminen

(Valitaan kaikki )

15
KI15CPROJ02 Liiketoiminnan suunnittelun ja kehittämisen projektit 5
KI15CRPK008 Development of Food Safety and Quality 5
KI15CPROJ16 Tilapalvelujen johtaminen 5
KIRMMK14-1014
HOPS:n mukaiset opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15 )

15
KIRMMK14-1021
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 10 )

10
KIRMMK14-1002
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
KI15EPEHAR1 Perusharjoittelu 12
KI15EERHAR1 Erikoistumisharjoittelu 18
KIRMMK14-1020
TUTKIMUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

27
KI15AMET104 Tutkimuksen perusteet ja tutkimussuunnitelma 4
KITILTUTK Tilastollinen tutkimusprojekti 5
KIKEHPROJ Kehittämisprojekti 3
KI15FTU001 Opinnäytetyö 15
KI15FTU0002 Kypsyysnäyte 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Siirry alkuun